Thuis pizza maken begint bij het juiste pizzadeeg
U kunt nóg zo goed uw best doen om thuis een pizza te maken, maar wilt u echt goed van start, gebruik dan goede kwaliteit bloem, voor heerlijk pizzadeeg. Echt goed pizzadeeg zorgt voor een luchtige, knapperige pizzabodem. Bovendien heeft het een heerlijke smaak en geur. Door gebruik te maken van hoge kwaliteit pizzabloem heeft u al één hele grote stap direct gewonnen. Met goed pizzadeeg, gemaakt met bijvoorbeeld de Blauwe of Rode Caputo pizza bloem stelt u een krakend verse pizzabodem samen die vervolgens belegd kan worden met heerlijke tomatensaus en toppings naar keuze.
Hoe maakt u Napolitaans pizzadeeg?
Onze pizza expert Nicola heeft een recept geschreven voor pizza deeg dat dezelfde dag gebruikt kan worden! Ga snel kijken hoe dat moet.

Ons advies voor een geweldige pizzabodem
Caputo pizza bloem | pizzeria
Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Inhoud: 1 of 5 of 25 kilo
Type meel: 00
Proteïne: 12.5%
Deeg en glutensterkte: W 260/270
Elasticiteit: P/L 0,50/0,60
Caputo pizza bloem | chef cuoco saccarosso
Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Afhankelijk van het formaat zak staan er verschillende opschriften op, maar elke zak bevat dezelfde vertrouwde type rode Caputo bloem van het type 00.
Opdruk op de zakken:
1kg : cuoco chef
5kg: cuoco chef
25kg: saccorosso
Inhoud: 1 of 5 of 25 kilo
Type meel: 00
Proteïne: 13%
Deeg en glutensterkte: W 300/320
Elasticiteit: P/L 0,50/0,60
Caputo semolina | semola | griesmeel
Semolina is een alleskunner die voor zowel brood, pasta en pizza wordt gebruikt. Het is de perfecte meel om je pizza bol doorheen te halen zodat hij niet aan het aanrecht of werkblad plakt als je hem in het juiste formaat maakt. Daarnaast geeft het je pizzakorst een lekkere krokante bite.
Maar semolina wordt ook gebruikt voor het bakken van vele soorten Italiaans brood. Je herkent het aan de gele kleur van het brood na het bakken. Semolina heeft een grove korrel wordt gemaakt wordt van Durum graan. In Italië mag (echte) pasta uitsluitend gemaakt worden van 100% durum graan.
Inhoud: 1 of 5 kilo
Type meel: Durum
Proteïne: 12.5%
Deeg en glutensterkte: W 250
Elasticiteit: P/L 2,30
Verse tomatensaus: Welke tomaten kiest u en hoe wordt het gemaakt?
Als u een authentieke tomatensaus wilt maken heeft u echte pizzatomaten nodig. Een goede tomatensaus is dé bodem voor een smaakvolle pizza. Plum tomaten zijn de beste voor een pizzasaus. Het is bekend dat de tomaten die aan de voet van de Vesuvius vulkaan groeien, de actieve vulkaan net buiten Napels in Italië, het allerbeste zijn. Dit komt door de speciale voedingsstoffen die daar in de grond zitten. Helaas zijn er van deze tomaat niet genoeg om de hele wereld van pizza saus te kunnen voorzien en daarom gebruiken we plum tomaten. Deze tomatensoort is het best te gebruiken door hun felle kleur, de gelatine die rond de zaadjes zitten en dikke velletjes. Er zit weinig vocht in en ook bijna geen pitjes.
Italiaanse pizza tomatensaus maken?
U heeft maar een paar ingrediënten nodig! Bekijk het recept voor pizza tomatensaus.

Ons advies voor perfecte pizza tomatensaus
Gepelde pizza tomaten | 400 gram
Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza’s bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
San Marzano tomaten DOP | 2.5kg
Dit is absoluut de beste San Marzano tomaat op de markt. Een unieke smaak die hij te danken heeft aan het DOP certificaat dat garandeert dat de tomaten volgens een gewaarborgd proces worden gekweekt en behandeld.
Gepelde tomaten XL | 2.5kg | tomatensaus
Op een heerlijke pizza hoort de beste tomatensaus. En de beste tomatensaus voor een pizza wordt gemaakt van Pomodori tomaten.
Wat is nou de aller-lekkerste kaas voor op je pizza?
Wilt u nou echt een pizza bakken zoals de Napolitanen dit doen, dan adviseren wij om te kiezen voor de hoge kwaliteit van Fior di Latte pizza kaas. Deze kaas is onmisbaar voor een echte Napolitaanse pizza. Als u alleen de beste ingrediënten wilt voor uw pizza, dan is dit de kaas die wij aanbevelen. De hoge smeltgraad, de stevige body en de heerlijke smaak maken de Fior di Latte al jarenlang dé favoriet bij uitstek bij veel pizzabakkers in Italië.
Liever een vegan pizza kaas alternatief?
De lekkerste vegan pizza kaas is van Fila Verde! Bekijk de vegan pizza kaas.

Ons advies voor topkwaliteit pizza kaas
Fior di Latte Napoli mozzarella | 1.5kg
Eindelijk hebben wij hem in ons assortiment, echte fior di latte uit Napels! Deze mozzarella is gemaakt bij Latteria Sorrentina. Hier wordt al mozzarella gemaakt sinds 1880.
Mozzarella Fior di Latte | 2.5kg
Fior di Latte is een mozzarella soort gemaakt van koemelk. Deze kaas is onmisbaar voor een echte Napolitaanse pizza. Deze kaas wordt gebruikt door de betere pizza restaurants.
Tip! U kunt de kaas in boterhamzakjes portioneren bij binnenkomst en invriezen. Zo heeft u geen verspilling!
Maak de pizza helemaal af met uw eigen toppings
Een pizza wordt pas écht helemaal van jou als je hem belegd met de toppings die u lekker vindt. Gaat u voor groente zoals paprika, tomaat of ui? Of gaat u voor een combinatie met antipasti zoals olijven, kappertjes of pesto? Natuurlijk mag ook het vlees niet ontbreken! Wij zelf vinden vlees op onze pizza bij uitstek de lekkerste topping. Wij lichten graag de heerlijkste Italiaanse vleeswaren voor u uit die perfect passen op elke Italiaanse pizza!
Wat zijn antipasti?
Een antipasto (of antipasti in meervoud) is een Italiaans bij- of voorgerecht wat vaak geserveerd wordt voor het avondmaal Antipasti betekent letterlijk "voor de maaltijd". Een antipasto kan worden geserveerd in de vorm van een paar plakjes ham, wat olijven of noten. Natuurlijk smaken antipasti ook prima op uw pizza!

Ons advies voor geweldige pizza toppings
Gesneden salami Napoli
Heerlijke salami die wordt gemaakt in Napoli, misschien wel de mooiste stad van Italië. En dit is niet zomaar een salami.
Gesneden prosciutto crudo
Deze ham is met een speciale machine flinterdun gesneden. Zo is hij op zijn allerlekkerst. Doordat hij zonder de tussenkomst van mensen in gesneden is hij ook nog eens extra lang houdbaar.
Olijven Italiaanse mix | 150 gram
Een portie van deze olijven met Italiaanse marinade maakt uw borrelplank helemaal af. Elk bakje bevat zowel groene als zwarte olijven. Te bestellen per 150 gram.
Groene pesto Genovese | 510 gram
Echte groene pesto komt uit Liguria, dit is de geboorteregio van pesto. Hier wordt pesto nog steeds veel gemaakt volgens het traditionele recept: verse basilicum, pecorino kaas, Parmegiano reggiano, pijnboompitten en extra virgine olijfolie.
Zongedroogde tomaten
Echte Italiaanse zongedroogde tomaten in een glazen pot van 295 gram.
Bak uw pizza in een echte pizza oven voor het allerbeste resultaat
Een pizza oven wordt al snel tussen de 400 en 500 graden. Mede hierdoor zijn de meeste conventionele ovens niet écht geschikt om een verse pizza in te bakken. Een pizza oven biedt uitkomst! Met een pizza oven op hout of gas kunt u temperaturen bereiken die ideaal zijn voor het bakken van een verse Italiaanse pizza. In het geval van een hout pizza kan de gekozen houtsoort zelfs de smaak van de pizza beïnvloeden. De krokante korst met kleine geblakerde randjes en prachtige luchtbellen in het deeg, klinkt goed toch? Met een pizza oven bakt u de heerlijkste pizza’s gewoon thuis.
Heeft u geen balkon of achtertuin?
Geen probleem! Ook als u geen ruimte heeft om een grote pizzaoven in uw tuin of balkon te plaatsen, kunt u nog steeds zelf thuis een traditionele pizza bakken. Kies dan voor een elektrische pizza oven, zoals de Optima Napoli.

Ons advies voor een hoge kwaliteit pizzaoven
Edil Planet Pizzaoven Nonno Peppe – authentiek Italiaanse pizza oven op hout
Ben je klaar voor het grotere werk? Met deze houtoven van Edil Planet bak je thuis professionele pizza’s. Binnen een minuut staat er een pizza op tafel zoals je die alleen in Napels ziet. Of bereid snel een mooi vlees- of visgerecht in deze oven, want Nonno Peppe is multifunctioneel.
Gaaf om in je buitenkeuken te bouwen of om los in de tuin te zetten!
✅ Levertijd van 3 werkdagen
✅ Inclusief gratis Pizza starterspakket, bestaande uit:
Edil Planet Pizzaoven Etna – pizza gas oven met vulkanische pizzasteen
Een prachtige handgemaakte Italiaanse pizza oven.
De voordelen op een rij:
Handgemaakt in Italië
Dikker RVS staal
Een aankoop waar u de aankomende 10 jaar vooruit kunt
Is sneller op temperatuur
Houdt beter zijn temperatuur vast
Robuuster
Deze portable gasoven is ideaal voor in de tuin, op het balkon of op de camping. Met zijn 25 kilo is hij eenvoudig op te tillen. Zo kun je hem meenemen op reis of als je bij vrienden langsgaat.
✅ Voor 10:00 besteld, vanavond gratis bezorgd
✅ Inclusief gratis Pizza starterspakket, bestaande uit:
Bak uw eigen pizza thuis 
U ziet het, met de juiste ingrediënten en het bakken van de pizza op de juiste temperatuur, kunt u ook thuis uw eigen verse Italiaanse pizza maken!
Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.