Zelf thuis pizza maken?

Thuis pizza maken net zoals in Italië? Het geheim van een goede zelfgemaakte pizza zit hem vooral twee zaken: het gebruik van de juiste ingrediënten én het bakken van de pizza op de juiste temperatuur.

Op deze pagina vertellen wij u alles wat u nodig heeft om thuis heerlijke verse traditionele pizza te maken!

Thuis pizza maken begint bij het juiste pizzadeeg

U kunt nóg zo goed uw best doen om thuis een pizza te maken, maar wilt u echt goed van start, gebruik dan goede kwaliteit bloem, voor heerlijk pizzadeeg. Echt goed pizzadeeg zorgt voor een luchtige, knapperige pizzabodem. Bovendien heeft het een heerlijke smaak en geur. Door gebruik te maken van hoge kwaliteit pizzabloem heeft u al één hele grote stap direct gewonnen. Met goed pizzadeeg, gemaakt met bijvoorbeeld de Blauwe of Rode Caputo pizza bloem stelt u een krakend verse pizzabodem samen die vervolgens belegd kan worden met heerlijke tomatensaus en toppings naar keuze.

Hoe maakt u Napolitaans pizzadeeg?

Onze pizza expert Nicola heeft een recept geschreven voor pizza deeg dat dezelfde dag gebruikt kan worden! Ga snel kijken hoe dat moet.

zelf pizza maken: het deeg maken

Ons advies voor een geweldige pizzabodem

Pizza tomaten

Bijna elke pizza heeft tomatensaus als één van de basis-ingrediënten. Natuurlijk zijn hier ook uitzonderingen op, maar hier leggen wij de focus op een pizza met een heerlijke verse tomatensaus. Maar... wat is een traditionele tomatensaus? En welke ingrediënten heeft u ervoor nodig? Wij vertellen u er alles over.

Verse tomatensaus: Welke tomaten kiest u en hoe wordt het gemaakt?

Als u een authentieke tomatensaus wilt maken heeft u echte pizzatomaten nodig. Een goede tomatensaus is dé bodem voor een smaakvolle pizza. Plum tomaten zijn de beste voor een pizzasaus. Het is bekend dat de tomaten die aan de voet van de Vesuvius vulkaan groeien, de actieve vulkaan net buiten Napels in Italië, het allerbeste zijn. Dit komt door de speciale voedingsstoffen die daar in de grond zitten. Helaas zijn er van deze tomaat niet genoeg om de hele wereld van pizza saus te kunnen voorzien en daarom gebruiken we plum tomaten. Deze tomatensoort is het best te gebruiken door hun felle kleur, de gelatine die rond de zaadjes zitten en dikke velletjes. Er zit weinig vocht in en ook bijna geen pitjes.

Italiaanse pizza tomatensaus maken?

U heeft maar een paar ingrediënten nodig! Bekijk het recept voor pizza tomatensaus.

Pizza tomaten kiezen

Ons advies voor perfecte pizza tomatensaus

Pizza kaas

Gesmolten kaas is het meest opvallende ingrediënt van een pizza! De heerlijke gesmolten kaas draden die aan je pizzapunt blijven hangen en natuurlijk de explosie van smaak en textuur: Kaas is verrukkelijk! Maar welke pizza kaas is nou het beste te gebruiken voor een échte Italiaanse pizza? Lees snel verder!

Wat is nou de aller-lekkerste kaas voor op je pizza?

Wilt u nou echt een pizza bakken zoals de Napolitanen dit doen, dan adviseren wij om te kiezen voor de hoge kwaliteit van Fior di Latte pizza kaas. Deze kaas is onmisbaar voor een echte Napolitaanse pizza. Als u alleen de beste ingrediënten wilt voor uw pizza, dan is dit de kaas die wij aanbevelen. De hoge smeltgraad, de stevige body en de heerlijke smaak maken de Fior di Latte al jarenlang dé favoriet bij uitstek bij veel pizzabakkers in Italië.

Liever een vegan pizza kaas alternatief?

De lekkerste vegan pizza kaas is van Fila Verde! Bekijk de vegan pizza kaas.

Pizzakaas kiezen

Ons advies voor topkwaliteit pizza kaas

Pizza toppings

En dan komt de vraag: Welke toppings doen we nou op onze heerlijke verse pizza? Die keuze is natuurlijk geheel aan uzelf, maar we doen graag een paar suggesties! Zo kunt u kiezen voor heerlijke vleeswaren zoals prosciutto crudo ham, salami, of pancetta, maar ook een bresaola is écht een lekkere toevoeging aan je pizza. We stellen u graag voor aan de lekkerste toppings!

Maak de pizza helemaal af met uw eigen toppings

Een pizza wordt pas écht helemaal van jou als je hem belegd met de toppings die u lekker vindt. Gaat u voor groente zoals paprika, tomaat of ui? Of gaat u voor een combinatie met antipasti zoals olijven, kappertjes of pesto? Natuurlijk mag ook het vlees niet ontbreken! Wij zelf vinden vlees op onze pizza bij uitstek de lekkerste topping. Wij lichten graag de heerlijkste Italiaanse vleeswaren voor u uit die perfect passen op elke Italiaanse pizza!

Wat zijn antipasti?

Een antipasto (of antipasti in meervoud) is een Italiaans bij- of voorgerecht wat vaak geserveerd wordt voor het avondmaal Antipasti betekent letterlijk "voor de maaltijd". Een antipasto kan worden geserveerd in de vorm van een paar plakjes ham, wat olijven of noten. Natuurlijk smaken antipasti ook prima op uw pizza!

Pizza toppings voor uw zelfgemaakte pizza

Ons advies voor geweldige pizza toppings

Pizza oven

En dan komt het allerbelangrijkste onderdeel: het bakken van uw pizza. U kunt ervoor kiezen om uw pizza te bakken in uw traditionele oven, maar in veel gevallen wordt deze eigenlijk niet warm genoeg. Heeft u wel eens gedacht om een echte pizza oven te kopen? Wij leggen u graag uit wat de voordelen zijn!

Bak uw pizza in een echte pizza oven voor het allerbeste resultaat

Een pizza oven wordt al snel tussen de 400 en 500 graden. Mede hierdoor zijn de meeste conventionele ovens niet écht geschikt om een verse pizza in te bakken. Een pizza oven biedt uitkomst! Met een pizza oven op hout of gas kunt u temperaturen bereiken die ideaal zijn voor het bakken van een verse Italiaanse pizza. In het geval van een hout pizza kan de gekozen houtsoort zelfs de smaak van de pizza beïnvloeden. De krokante korst met kleine geblakerde randjes en prachtige luchtbellen in het deeg, klinkt goed toch? Met een pizza oven bakt u de heerlijkste pizza’s gewoon thuis.

Heeft u geen balkon of achtertuin?

Geen probleem! Ook als u geen ruimte heeft om een grote pizzaoven in uw tuin of balkon te plaatsen, kunt u nog steeds zelf thuis een traditionele pizza bakken. Kies dan voor een elektrische pizza oven, zoals de Optima Napoli.

zelf pizza maken in uw eigen pizzaoven

Ons advies voor een hoge kwaliteit pizzaoven

Bak uw eigen pizza thuis 🍕

U ziet het, met de juiste ingrediënten en het bakken van de pizza op de juiste temperatuur, kunt u ook thuis uw eigen verse Italiaanse pizza maken!

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.