Pizza en focaccia door Lennard

Lennard is al jaren een enthousiaste pizza maker, en dat is te zien aan de ontzettend gave steenoven die hij zelf in zijn tuin gebouwd heeft. Lennard heeft pizza en focaccia gebakken met Caputo pizzeria meel en gist. Hij deelde de resultaten met ons. Wij kregen er in ieder geval al ontzettende honger van!

Lennard: “Als je jezelf ook maar beetje serieus neemt als pizza bakker, dan kies je voor Caputo. Ikzelf kies voor de blauwe, aangezien het rijzen dan iets sneller gaat (‘s ochtends deeg maken, einde middag gereed voor gebruik) en is erg geschikt voor mijn buiten oven, die toch snel 350-400 graden wordt. Zeer smaakvol deeg, ikzelf gebruik iets minder water en wat minder zout dan in het recept en voeg een theelepeltje suiker toe ter indersteuning van het gistproces (met Caputo gist) ”

Geplaatst in

Lees meer in onze Kennisbank

Caputo pizzeria zak pizza bloem

Caputo pizza bloem | pizzeria

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.
Lees verder

Kaas papier

Deze verpakking voor uw lekkerste kazen heeft een speciaal laagje wax. Als u het in dit papier wikkelt blijft het lekker vers!
Lees verder
Cauto rood cuoco chef pak

Caputo pizza bloem | chef cuoco

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.
Lees verder

Gepelde pizza tomaten

Als je van plan bent pizza te gaan bakken dan heb je natuurlijk tomatensaus nodig. Met deze blikjes van 400 gram kun je ongeveer 6 pizza's bakken. Dit zijn echte klassieke Italiaanse tomaten die geteeld zijn op vulkaan grond.
Lees verder

Caputo droge gist | lievito

Als u brood of pizza deeg wilt maken dan is gist een onmisbaar ingredient. Bij het Hollands kaashuis koopt u de beste pizza kaas. En als u zulke lekkere kaas gebruikt dan verdient dat een perfecte pizza bodem.Ingrediënten: Bakkersgist (saccharomyces) Emulgator (sorbitan monostearato).
Lees verder

Amsterdammer kaas

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!
Lees verder

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.