Speck Affumicato

Uit voorraad leverbaar
From 7,65 per 270 gram

Speck Affumicato is een Italiaanse gerookte ham. Het is een plat stuk vlees, hierdoor vindt u de heerlijke rooksmaak terug in elk deel van het stuk.

Deze gerookte ham wordt gemaakt met enkel het beste, magerste varkensvlees. Het vlees wordt gekruid met verse kruiden uit de bergen en vervolgens licht gerookt. Het rijpen van het vlees gebeurt in een donkere ruimte waar continue aanvoer van frisse lucht is. Volgens de Zuid-Tirolers wordt de beste speck namelijk als volgt gemaakt: met weinig zout, weinig rook en veel frisse lucht. Dit vlees is 22 maanden gerijpt.

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Speck Affumicato

Speck Affumicato is een heerlijke Italiaans ham. De ham is gerookt en gedroogd. Deze specialiteit komt uit Trentino Alto Adige (Zuid-Tirol) in het noorden van Italië.

Deze gerookte ham wordt gemaakt met enkel het beste, magerste varkensvlees. Het vlees wordt gekruid met verse kruiden uit de bergen en vervolgens licht gerookt. Het rijpen van het vlees gebeurt in een donkere ruimte waar continue aanvoer van frisse lucht is. Volgens de Zuid-Tirolers wordt de beste speck namelijk als volgt gemaakt: met weinig zout, weinig rook en veel frisse lucht. Dit vlees is 22 maanden gerijpt.

Speck affumicato is een van de meest geliefde delicatessen in Zuid-Tirol. Vroeger werd dit vlees veel gegeten door boeren, want het was een goede bron van energie voor het zware werk op het land. Later werd deze delicatesse een steeds belangrijker onderdeel van het menu op ceremonies en feesten. Het vlees heeft een diepe smaak en kruidige, zoutige ondertonen.

Hoe eet u deze ham?

In Trentino snijden ze dit vlees graag in kleine blokjes en eten ze het met goede (rode) wijn of bier erbij. Speck affumicato is dus heel geschikt voor bij de borrel. Snijd het vlees in dunne plakjes, zoals bij carpaccio, en breng deze op smaak met wat druppels extra vergine olijfolie. Serveer er wat Italiaanse kaas bij en het genieten kan beginnen.

U kunt de ham ook eten op een bruschetta of verwerken in warme gerechten, zoals een pastasaus. Door dit vlees toe te voegen maakt u direct iets bijzonders van een simpele tomaten- of roomsaus. De diepe, kruidige smaak combineert ook bijzonder goed met paddestoelen en asperges.

De lekkerste speck affumicato bestelt u bij het Hollands kaashuis. Onze producten komen rechtstreeks uit Italië en zijn van uitstekende kwaliteit.

 

Extra informatie

Gewicht0,270 kg
Gewicht

270 gram, 550 gram, 1.1kg, 2.2kg (hele speck)

Land van herkomst

Italië

Vleessoort

Varken

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Ik wil

Een borrelplank maken, Lekkers voor op brood, Pizza bakken

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Speck Affumicato” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.