Salami | salsiccia piccante

Vanaf 5,35

300 gram

Deze worst is een van de populairste salami’s van zuid Italië. Het wordt gemaakt van een mix van mager varkensvlees en bacon. Hier wordt een kruidenmix van onder andere chili, zout, zwarte peper en venkelzaak aan toegevoegd.

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.3 kg
Gewicht

300 gram (halve worst), 600 gram (1 worst), 1.2kg (2 worsten)

Vleessoort

Varken

Land van herkomst

Italië

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

  • Omschrijving

    Salami salsiccia piccante

    Salami salsiccia piccante is en Italiaanse worst die wordt gemaakt van verse ingrediënten. Salsiccia

    Salami salsiccia met Engelse kaas

    worst wordt ongeveer een maand gedroogd en gerijpt in de droge en donkere kelders van de worstenmakerij. Het eindresultaat is een heerlijke kruidige worst die fantastisch past bij een mooie sandwich of op een grote antipasti plank. U kunt deze heerlijke Salami salsiccia piccante kopen bij het Hollands kaashuis tegen de aller scherpste prijs.

    Deze variant is extra pittig doordat er verse chili pepers aan zijn toegevoegd, een echte worst voor de liefhebber van pittig eten. Door de pepers is hij fel rood gekleurd.

    Kies je liever voor iets minder pikant? Bekijk dan hier onze salami spianata.

    In Italië wordt niets verspild

    De Italianen staan er om bekend dat ze niets verspillen en elk deel van het varken gebruiken. Maar wie denkt dat de Italiaanse worsten maar een mengsel van overgebleven vlees is heeft het mis. Voor elk stuk vlees is wel een worst waar deze het beste in past. Voor de salsiccia zijn dit de magere stukken vlees en de stukken bacon.

    Meer weten over de typisch Italiaanse salsiccia? Lees dan onze blog!

    Salsiccia komt uit Zuid Italië

    Elke regio kent zijn eigen gebruiken en recepten. Deze salsiccia worst komt uit Zuid Italië waar ze gespecialiseerd zijn in dit type worst. Het recept wordt al vele generaties doorgegeven van familie op familie. Voor een echte salsiccia worst worden alle stukken vlees fijngemalen en wordt er een unieke mix van kruiden aan toegevoegd. Hierna blijft het 24 uur rusten zodat de smaak van de kruiden goed in het vlees trekt. De basis van deze kruidenmis is peper, zout en chili pepers. Per recept verschilt de rest van de ingrediënten, maar onze worst bevat ook nog verse venkel.

    Zodra de kruiden in het vlees zijn opgenomen worden er worsten van gemaakt in een speciale machine.

    Artikelnummer: 24002 Categorie:

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Salami | salsiccia piccante” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.