Prosciutto crudo | blok

  • 5/5 (1 review)
Uit voorraad leverbaar
From 22,70 per 800 gram

Een heerlijke combinatie van zoet en zout, deze ham is van absolute topkwaliteit. In een handzame verpakking zodat u hem gemakkelijk kunt snijden. Prosciutto crudo is nooit verhit of gekookt. Dit product wordt enkel lucht gedroogd in de speciale rijpingskamers. U snijdt hem het beste in flinterdunne plakjes.

Ingrediënten: Varkensvlees, zout.

(1 klantbeoordeling)
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Prosciutto crudo

Een heerlijke Italiaanse Prosciutto crudo.
U snijdt hem het beste flinterdun. Een mooi product op een pizza of door een pasta. Echte Italiaanse top vleeswaren vindt u in onze webshop.

Ingrediënten: Varkensvlees, zout.

Prosciutto crudo is nooit verhit of gekookt. Dit product wordt enkel lucht gedroogd in de speciale rijpingskamers.
Zover als men terug kan zien wordt dit product al genuttigd. Het is immers houdbaar bij kamer temperatuur en dit was makkelijk op lange reizen.

Deze ham wordt gemaakt van Italiaanse varkens. Na het rijpen is het vlees zo zacht dat het op de tong smelt. Het vlees het een heerlijk zoute bite met een zoete aroma.

Vlees bestaat voor een groot gedeelte uit water. Door zout toe te voegen en de hammen vervolgens te rijpen ontrekt het vocht zich uit de ham. Dit komt de kwaliteit van het product ten goede, maar ook de smaak. Uiteindelijk is de ham 25% lichter dan voor het rijpen. U krijgt met een Crudo ham dus meer waar voor uw geld.

Crudo ham wordt gemaakt van de achterpoten van het varken. In Italië moeten de varkens minimaal maanden oud zijn voordat ze in aanmerking komen voor deze ham. Er wordt tijdens het productieproces niet veel toegevoegd. Kruiden en dergelijke zijn uit den boze. Enkel zout en tijd, dat is alles wat er nodig is voor de heerlijke smaak. Het product blijft ongesneden goed bij kamer temperatuur. Het is dus onnodig om het vlees in te vriezen, dit is ook ontzettend slecht voor de kwaliteit en smaak van de ham.

Crudo zonder bot

Omdat dit stuk geen bot bevat kunt u het gemakkelijk snijden. Houd in gedachten dat het beter is als u de ham flinterdun snijd.
We hebben ook een hele poot met bot, die vindt u hier.

Extra informatie

Gewicht0,8 kg
Gewicht

800 gram, 1kg, 4.8 kg (heel blok)

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Land van herkomst

Italië

Vleessoort

Varken

Ik wil

Een hele gedroogde ham

Varkensvlees, zout.

1 beoordeling voor Prosciutto crudo | blok

  1. Joyce

    Super levering, gelukkig nog optijd geleverd voor de Kerst.
    Jammer dat er niet de mooie verpakking omheen zit zoals afgebeeld. Niet eens een etiket met naam. Al met al 2 mooie stukken prosciutto crudo

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.