Pancetta

Vanaf 12,00

500 gram
(1 klantbeoordeling)

Pancetta is een heerlijke Italiaanse vleessoort. Het wordt gemaakt van het stuk vlees van de onderbuik van het varken. De structuur is compact maar toch delicaat. Het kan zowel rauw als gebakken gegeten worden.

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Gewicht

500 gram, 1kg

Vleessoort

Varken

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Land van herkomst

Italië

  • Omschrijving

    Pancetta

    Pancetta is een gekruid stuk vlees wat vervolgens in zout wordt gedroogd. De kleur is lichtroze. Het is lekker in plakjes maar ook in blokjes. Het vlees is heerlijk zout van smaak en wordt met verschillende kruiden bereid.

    Mogelijke verzending: Nederland en België

    Ingrediënten: Varkensvlees en zout

    Het Hollands kaashuis haalt deze pancetta direct uit Italië. Hierdoor is het altijd vers en betaalbaar. Het vlees is nooit ingevroren geweest en wij bezorgen het gekoeld bij u thuis. Voor 09:00 besteld is vandaag nog in huis!

    Wil je echt alles weten over pancetta? Onze specialist op het gebied van Italiaans vlees heeft een uitgebreide blog geschreven over deze Italiaanse specialiteit. U leest het hier.

    Waar smaakt pancetta naar?

    Pancetta heeft een typische smaak die je vaker terugvindt bij varkensvlees. Het lijkt een beetje op bacon, maar dan zonder de Pancetta wat is varkenheftige rooksmaak. Omdat het product 3 maanden natuurlijk gerijpt is, proeft hij veel delicater en fijner fabriek gemaakte bacon. Het vlees heeft een hoog vetpercentage en is daarom lekker vol van smaak.

    Omdat product op een natuurlijke manier bereid is proef je een groot verschil met normale bacon. Het is niet voor niets dat de Italianen zo dol zijn op deze variant.

    Hoe wordt pancetta gemaakt?

    Het maken van pancetta duurt ongeveer 3 maanden, dat komt omdat het vlees op een natuurlijk manier rijpt.

    • Varkensbuik wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals koriander en venkel.
    • Het vlees wordt vervolgens 7 tot 10 dagen in de koeling gelegd zodat het opstijft.
    • Het vlees wordt nu gewassen en afgeborsteld zodat alle kruiden er af zijn. Vervolgens wordt het opnieuw gekruid met peper.
    • Het vlees wordt strak ingerold tot de vorm van een cilinder. Hierna gaat er een slagers touw omheen dat het vlees in zijn vorm houdt.
    • Vervolgens wordt het vlees in een droge donkere ruimte gehangen om te rijpen. Dit duurt ongeveer 3 weken.
    Artikelnummer: 24006 Categorie: Tag:

    1 beoordeling voor Pancetta

    1. Jerry (geverifieerde eigenaar)

      Heerlijke pancetta! Geurig en smaakvol.

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.