Flat iron steak | Sukade | Uruguay | grain fed beef

Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
23,55 per 2000 gram

 

Gewicht: 2kg

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

Beschrijving

Flat iron steak | Uruguay | grain fed beef

Flat iron steak komt uit de schouder van de koe en is vrij stevig vlees. De schouder bevat meer spierweefsel als andere stukken. Door de spieren weg te snijden ontstaat een perfect stukje vlees.

Herman den Blijker is zo enthousiast over het vlees van deze boerderij in Uruguay dat hij er op bezoek is geweest. Het filmpje ziet u onderaan deze pagina.

Flat iron steak wordt gemaakt van Sukade. Sukade wordt in het Engels ook vaak de “top blade” of de “blade steak” genoemd. De Sukade is het deel van de runderschouder dat onder de schouderbladen ligt. Naast de Amerikaanse naam wordt dit stuk in Nederland ook wel geschreven als Sucade. Het is perfect om als steak te gebruiken of om te sudderen! De vet adering van het vlees smelt door deze garing en geeft een heerlijke smaak af aan het Zuid-Amerikaanse Premium graan gevoerd vlees.

Stoofvlees

De sukadelap kenmerkt zich door de zeen of pees die er doorheen loopt. Deze pees geeft hem ook zijn naam: de pees is na bereiding net zo doorzichtig als een sukade (de zoetigheid die we kennen uit krentenbrood, cake of de kerststol). Het komt ook door de pezen dat het vlees veel gebruikt wordt als stoofvlees. Omdat wij de pees er al uitgesneden hebben kun je dit stevige stuk vlees ook grillen als malse biefstuk. 

Flat iron steak

Op de volgende manier maakt u van de sukade een heerlijke flat iron steak.

We nemen de sukade en splitsen het vlees overdwars langs de dikke pees in het midden. Alle vliezen en pezen worden weggesneden zodat er alleen mals vlees overblijft. De platte lap die overblijft ziet er een beetje uit als de onderkant van een strijkijzer, vandaar de naam ‘flat iron steak’.

Het schouder gedeelte van een rund

Vergeleken met de rest van ene rund is het vlees van de runderschouder aanzienlijk magerder. Tegelijkertijd is het aandeel bindweefsel in de schouder hoger. De flat iron steak wordt gekenmerkt door een aangenaam intens vleesaroma dat zich gemakkelijk kan meten met sauzen en kruiden.

Source: Sam the cooking guy

Voor 10:00 besteld is vanavond nog gekoeld bij u geleverd. Dat kan alleen bij het Hollands kaashuis. Vergeet niet ook direct uw kruiden en barbecue benodigdheden mee te bestellen zoals houtskool, haagbeuk en aanmaakblokjes.

Extra informatie

Gewicht2 kg
Land van herkomst

Uruguay

Vleessoort

Rundvlees

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Ik wil

Barbecuen

Gewicht

2kg

100% graan gevoerd rundvlees uit Uruguay

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Flat iron steak | Sukade | Uruguay | grain fed beef” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen?

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.