Flat iron steak | Sukade | Uruguay | grain fed beef

  Uit voorraad leverbaar Gekoeld geleverd
  23,55 per 2000 gram

  Sukade komt uit de schouder van de koe en is vrij stevig vlees. De schouder bevat meer spierweefsel als andere stukken. Door de spieren weg te snijden ontstaat een perfect stukje vlees. De slager van het Hollands kaashuis heeft de spieren al weggesneden zodat u direct aan de slag kunt.

  Gewicht: 2kg

  Wissen
  Productprijs
  Aanvullende opties totaal:
  Bestelling totaal:
  Vandaag besteld = morgen in huis

  Beschrijving

  Flat iron steak | Uruguay | grain fed beef

  Flat iron steak wordt gemaakt van Sukade. Sukade wordt in het Engels ook vaak de “top blade” of de “blade steak” genoemd. De Sukade is het deel van de runderschouder dat onder de schouderbladen ligt. Naast de Amerikaanse naam wordt dit stuk in Nederland ook wel geschreven als Sucade. Het is perfect om als steak te gebruiken of om te sudderen! De vet adering van het vlees smelt door deze garing en geeft een heerlijke smaak af aan het Zuid-Amerikaanse Premium graan gevoerd vlees.

  Stoofvlees

  De sukadelap kenmerkt zich door de zeen of pees die er doorheen loopt. Deze pees geeft hem ook zijn naam: de pees is na bereiding net zo doorzichtig als een sukade (de zoetigheid die we kennen uit krentenbrood, cake of de kerststol). Het komt ook door de pezen dat het vlees veel gebruikt wordt als stoofvlees. Omdat wij de pees er al uitgesneden hebben kun je dit stevige stuk vlees ook grillen als malse biefstuk. 

  Flat iron steak

  Op de volgende manier heeft onze slager van de sukade een heerlijke flat iron steak gemaakt.

  We nemen de sukade en splitsen het vlees overdwars langs de dikke pees in het midden. Alle vliezen en pezen worden weggesneden zodat er alleen mals vlees overblijft. De platte lap die overblijft ziet er een beetje uit als de onderkant van een strijkijzer, vandaar de naam ‘flat iron steak’.

  Het schouder gedeelte van een rund

  Vergeleken met de rest van ene rund is het vlees van de runderschouder aanzienlijk magerder. Tegelijkertijd is het aandeel bindweefsel in de schouder hoger. De flat iron steak wordt gekenmerkt door een aangenaam intens vleesaroma dat zich gemakkelijk kan meten met sauzen en kruiden.

  Source: Sam the cooking guy

  Voor 10:00 besteld is vanavond nog gekoeld bij u geleverd. Dat kan alleen bij het Hollands kaashuis. Vergeet niet ook direct uw kruiden en barbecue benodigdheden mee te bestellen zoals houtskool, haagbeuk en aanmaakblokjes.

  Extra informatie

  Gewicht2 kg
  Land van herkomst

  Uruguay

  Vleessoort

  Rundvlees

  Verkrijgbaar in deze vorm

  Een heel stuk

  Ik wil

  Barbecuen

  Gewicht

  2kg

  100% graan gevoerd rundvlees uit Uruguay

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Flat iron steak | Sukade | Uruguay | grain fed beef” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *