Bresaola

Vanaf 9,60

200 gram

Bresaola is een gedroogd en gepekeld rundvlees product. Het wordt geproduceerd volgens het Italiaanse recept en 3 maanden uitgehangen onder de juiste luchtvochtigheid.

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.2 kg
Gewicht

200 gram, 300 gram, 500 gram, 1kg, 3.5kg (heel stuk)

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Land van herkomst

Italië

Vleessoort

Rundvlees

  • Omschrijving

    Hierdoor wordt deze Bresaola hard en donkerrood. De smaak is het beste te omschrijven als mager, zacht van structuur en met een zoete gerijpte smaak. Dit is de enige echte bresaola Punta d’Anca, en wij halen hem direct uit Italië. Dus wilt u voordelig bresaola kopen, dan zit u bij ons goed.

    Dit betreft hele stukken vlees. Wilt u gesneden Bresaola? Kijk dan hier. Deze 500 gram verpakkingen zijn ideaal voor carpaccio, of over een pizza!

    Mogelijke verzending: Wereldwijd
    Herkomst: Italië
    Vleessoort: Rundvlees

    Ingrediënten: Rundvlees, zout, dextrose, smaakstoffen, conserveringsmiddel E250 en E252.

    Het verhaal van Bresaola

    Bresaola komt uit Valtellina, dit is een lange vallei in het noorden van de Alpen. Dit is de Lombardije regio in het noorden van Italië.

    Wil je echt alles weten over bresaola, lees dan hier onze blog over dit prachtige product.

    Het is een magere, gedroogde en gezouten rundvlees worst. Dit heerlijke product heeft een IGP keurmerk, dit keurmerk zorgt ervoor dat dit product enkel door een handjevol slagers in de Lombardije regio gemaakt mag worden. Uiteraard allemaal volgens hetzelfde recept zodat de smaak gegarandeerd wordt. Letterlijk spreekt u de naam uit als bre zow la.

    Vergeleken met andere vleessoorten is Bresaola erg mager. Dit komt omdat het gemaakt wordt van een specifiek stuk van het rund, en de buitenste vetlaag wordt verwijderd voor het productie proces. U kunt dit product vergelijken met een parmaham, maar dan gemaakt van rundvlees. De smaak is iets rustiger en dieper. Het is een zacht en smaakvol stuk vlees. Het is ook het lekkerst wanneer het dun gesneden is.

    Hoe wordt het gemaakt

    De basis is rundvlees van gras koeien. Vervolgens wordt het vet van de benodigde stukken vlees afgehaald. Dan wordt het ingesmeerd met zout en alle kruiden die er nodig zijn. Waaronder zout, zwarte peper, bramen, kaneel en knoflook. Uiteindelijk heeft het product een diep rode kleur en een heerlijke aroma van al deze smaakmakers.

    Dit product kan ook van paardenvlees gemaakt worden. Deze variant is nog donkerder en bijna zwart van kleur. Hij is ook iets zoeter. Bij het Hollands kaashuis verkopen wij de rundvlees variant. Eet smakelijk!

    Artikelnummer: 24010 Categorieën: ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Bresaola” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.