Verse zwarte herfst truffel

XXX
(1 klantbeoordeling)

From  29,95

Wissen

Heerlijke verse truffel! Bij het Hollands kaashuis rijden we met onze eigen vrachtauto op en neer naar Italië. Hierdoor kunnen we authentieke Italiaanse producten aanbieden tegen een hele schappelijke prijs.

Type Tuber uncinatum
Seizoen Herfst truffel
Land Italië
Oogst Oktober tot Januari

Verse zwarte herfst truffel

Verse zwarte herfst truffel van het type tuber uncinatum. Deze herfst soort is ideaal vanwege zijn aroma en smaak. Ideaal om te verwerken in gerechten waar je een bijzondere twist aan wilt geven. Denk hier aan verse pasta, ei gerechten en mooie stukken wild met verse truffel en truffel olie.

De foto’s bij dit artikel zijn van onze truffel leverancier, en zijn daadwerkelijk de truffels die u kunt kopen, hoe cool is dat!

Deze truffel wordt in de herfst uit de grond gehaald. Deze prachtige herfsttruffel is vergelijkbaar met de zwarte zomertruffel maar heeft een sterkere smaak.

Kleur, geur, smaak en consistentie van verse truffel.

De grootte van een herfsttruffel varieert van 2 tot 9 centimeter doorsnede. De buitenkant is bruin/zwart van kleur en het vruchtvlees varieert van wit tot bruin afhankelijk van hoe oud de truffel is als hij gevonden wordt. De geur van de herfsttruffel is iets sterker als de zomertruffel, met een aardse nootachtige geur en een goede rijpheid. Verse truffel zoektocht

Deze truffel is vaak te vinden in de schaduw van de volgende bomen:

  • Eik
  • Beuk
  • Populieren
  • Hazel
  • Den
  • Linden

Een truffel is een vrucht die van een zwam afkomt, deze vrucht groeit uitsluitend onder de grond. Hierdoor is een truffel een lid van de schimmel familie. Truffels zijn ontzettend moeilijk te vinden, daarom is het ook zo een exclusieve delicatesse.

Het lekkerste is als u de herfst truffels in flinterdunne plakjes over uw gerecht schaaft als deze klaar is. Verwarm de truffels liever niet mee om smaakverlies te voorkomen. Doet dit bij voorkeur met een truffel schaaf voor het beste resultaat.
Truffels zijn zeer geschikt voor mooie sauzen,  U kunt de truffels bijvoorbeeld mengen met extra virgine olijfolie, knoflook, zout en peper. Heerlijk bij pasta, vis, vlees, wild, salades, risotto en ravioli.
Wat je ook maakt, deze zomertruffels maken elk gerecht onvergetelijk.

Houdbaarheid

Wikkel verse truffels in keukenpapier, doe ze in een luchtdicht bakje of glas en bewaar in de koelkast. Het keukenpapier kan het beste dagelijks worden vervangen.

Met goede zorg kunt u truffels lekker vers houden. Als de truffels een klein beetje schimmel vertonen, maar toch een stevige structuur heeft, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt ze schoon borstelen en dan zijn ze gewoon nog eetbaar. De truffel is zelf tenslotte een schimmel. Als u de schimmel niet weghaalt ontstaat er een natte plek en wordt de truffel oneetbaar.

Verse truffels vinden met honden

Omdat truffels ontzettend moeilijk te vinden zijn worden er sinds lange tijd dieren voor deze zoektocht ingezet. Veel dieren Een hond die samen met zijn baasje truffel heeft gevonden hebben namelijk een veel beter reukvermogen als mensen. Varkens waren lange tijd de grote favoriet. Toch bracht dit moeilijkheden met zich mee. Het ging langzaam en vaak als er een truffel gevonden werd dan was hij al opgegeten voordat de boer er was.

Vandaag de dag worden honden ingezet om de truffels te vinden. Dit gaat stukken sneller. Er zijn specifieke rassen die hiervoor worden gebruikt.

 

1 beoordeling voor Verse zwarte herfst truffel

  1. Joyce Londen (geverifieerde eigenaar)

    Prachtige, geurige truffels. Na bestelling de vlg dag ontvangen. Ook leuk is de korting van € 4,00 die je bij een 1ste bestelling krijgt! Het liefts wil ik ook nog graag de truffelschaaf maar die zal men er denk ik niet standaard bij geven;-)

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *