Edil Planet Pizzaoven Etna – pizza gas oven met vulkanische pizzasteen
- 5/5 (2 review)
Een prachtige handgemaakte Italiaanse pizza oven.
De voordelen op een rij:
Handgemaakt in Italië
Dikker RVS staal
Een aankoop waar u de aankomende 10 jaar vooruit kunt
Is sneller op temperatuur
Houdt beter zijn temperatuur vast
Robuuster
Deze portable gasoven is ideaal voor in de tuin, op het balkon of op de camping. Met zijn 25 kilo is hij eenvoudig op te tillen. Zo kun je hem meenemen op reis of als je bij vrienden langsgaat.
✅ Voor 10:00 besteld, vanavond gratis bezorgd
✅ Inclusief gratis Pizza starterspakket, bestaande uit:
Uitverkocht
Laat mij weten als het product weer beschikbaar is
Beschrijving
Forno Etna | portable | op gas
Deze compacte forno Etna is een prima alternatief voor grotere gas- en houtovens. Dit model weegt slechts 25 kilo en is dus relatief makkelijk mee te nemen, maar levert wel de prestaties die je van een goede pizza oven op gas mag verwachten.
De Etna heeft een pizzasteen uit één stuk, handgemaakt van lavasteen van vulkaan de Etna en kan een temperatuur tot wel 500 graden Celsius bereiken. Precies wat je nodig hebt om in 60 seconden een heerlijke Napolitaanse pizza te bakken. De oven heeft een binnenafmeting van 40 x 40 cm en is dus groot genoeg om één flinke pizza tegelijkertijd in te bakken.
Specificaties:
Buitenafmeting: 52 x 50 cm
Binnenafmeting: 40 x 40 cm
Gewicht: 25 kilo
Pizzasteen: Enkel stuk lavasteen
Maximum temperatuur: 500 graden Celsius
Kleur: RVS
Garantie: 1 jaar
Zorg ervoor dat de oven op een goede, stevige ondergrond komt te staan. Wij raden een rvs tafel of een stenen blad aan. We het af om de oven op een houten tafel te zetten, daarvoor wordt hij veel te warm.
De gas ovens van Edil Planet worden zonder gasdrukregelaar geleverd. We raden een 50mBar drukregelaar aan. Heeft u deze niet in huis? Dan kunt u hem hier meebestellen.
Pizza oven Etna in het kort
- Innovatief ontwerp: de oven is volledig gemaakt van roestvrij staal en heeft geen rookkanaal.
- Roestvrijstalen behuizing: hierdoor bereikt de oven snel hoge temperaturen, en dat met gebruik van weinig gas.
- Handgemaakte pizzasteen: van lavasteen van de Etna, uit één stuk. Hiermee houd je de temperatuur lang op peil, wat van belang is voor het beste resultaat.
- Isolatie: de oven is goed geïsoleerd zodat de warmte lang in de oven blijft hangen.
- Klaar voor gebruik: de ovens van Edil Planet Forni zijn meteen klaar om gebruikt te worden.
Met gratis starterspakket
Bij deze Forno Etna oven ontvang je een gratis pizza starterspakket bestaande uit:
2kg Caputo Pizzeria
2kg Caputo Nuvola
1kg Caputo Cuoco
1 potje Caputo gist
Wil je de oven bekijken? Kom dan gerust bij ons langs in Tholen (Zeeland). Bel wel even van te voren zodat we weten dat je komt.
Direct bestellen kan natuurlijk ook. Als de oven op voorraad is en je vóór 10:00 uur je bestelling afrondt, heb je hem vanavond al in huis.
Hier vindt u de handleiding voor alle Edil planet pizza ovens.
Extra informatie
Gewicht | 25 kg |
---|---|
Afmetingen | 40.0 × 40.0 cm |
Soort oven | Gas |
Max. temperatuur (°C) | 500 |
Kookoppervlak breedte (cm) | 40.0 |
Kookoppervlak lengte (cm) | 40.0 |
Ovensteen | Lavasteen |
Opvouwbaar | Nee |
Gasbrander | Ja |
Soort gasbrander | Waterval |
Fabrieksgarantie | 1 jaar |
Materiaal | Roestvrij staal |
2 beoordelingen voor Edil Planet Pizzaoven Etna – pizza gas oven met vulkanische pizzasteen
Heeft u vragen?
Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
E.W. Lamberts –
De bestelling werd door omstandigheden eerst niet op de afgesproken datum afgeleverd maar dit werd zeer goed opgelost. Daarnaast erg goed advies gehad. Deze pizzaoven en het bedrijf is een aanrader!
Demis (geverifieerde eigenaar) –
Ik heb deze oven nu bijna een jaar en is destijds keurig volgens afspraak geleverd door Hollands kaashuis. Inmiddels al heel wat succesvolle pizza’s gemaakt. Je bent een paar pizza’s verder voordat je de techniek van het maken van de beste pizza’s onder de knie hebt maar het is een ontzettend leuke bezigheid. Dat heeft overigens niets met de oven zelf te maken natuurlijk 🙂
De oven is super degelijk en van heel goede bouwkwaliteit. Hij warmt in een minuut of 20 op tot een steentemperatuur van 375-390 graden, wat voor mij zo’n beetje de sweetspot is om de pizza’s die ik maak de juiste garing te geven en de bodem stevig is maar niet verbrandt. Je kunt de vlam goed regelen en op de juiste kracht te houden om de temperatuur vast te houden zodat je achter elkaar pizza’s kunt bakken.
Ik twijfelde destijds tussen de Ooni en deze maar ben blij dat ik deze heb gekozen. Hij warmt sneller op en van wat ik zo aan vergelijking kon vinden houdt hij de warmte en temperatuur ook beter vast.
Ik heb er zelf een voet onder gebouwd van hout met wat overgebleven muurtegeltjes op de bovenkant zodat het hout niet te heet wordt.
Dit is echt een ideale oven om met je hobby een volgend niveau in te slaan en ik kan er alleen maar positieve punten over melden. Ik raad je wel aan om een infrarood thermometer te bestellen waarmee je de steen temperatuur kunt meten.
Een tip om mee te beginnen als je net begint:
– Gebruik mozzarella die niet in het vocht verpakt zit zoals je in de supermarkt ziet. Op deze site hebben ze hele goede en smaakvolle mozzarella die mooi droog is en geen vocht wat eruit kookt en je pizza verknalt.