Gorgonzola blokjes | 1.2kg | voor pizza

25,40

1200 gram

Gorgonzola is een echte Italiaanse blauw geaderde kaas. Deze kaas is gemaakt van volle, gepasteuriseerde koemelk. Hij wordt geproduceerd in de streek van Lombardije.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht1.2 kg
Land van herkomst

Italië

Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Ja

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Productgroep

Kaas

Toepassing

Pizza

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK , zout, zuursel, dierlijk stremsel, blauw schimmel cultuur
 • Omschrijving

  1.2 kilo verse Gorgonzola in blokjes gesneden, ideaal voor over de pizza.

  De romige textuur en de prachtige groen blauwe aders die door de kaas lopen geven gorgonzola zijn unieke smaak en uiterlijk.

  Gorgonzola voor over de pizza

  Gorgonzola is een pittige blauwschimmel kaas die ideaal is voor over een pizza of pasta. De smaak is vol, romig met een klein beetje pit. Omdat gorgonzola een heerlijke schimmelkaas is geeft hij elke pizza een karaktervolle smaak.

  In deze Italiaanse delicatesse vindt men de typische blauwaders terug die als een donderschicht door de kaas lopen, het ziet er prachtig uit. De buitenkant van een gorgonzola is normaal gesproken bruin met rood. Maar deze kaas is van zijn korst ontdaan en in handige kleine blokjes gesneden. Dit maakt het gemakkelijk om grote hoeveelheden pizza te maken. Gorgonzola staat bekend om zijn onnavolgbare smaak en brede toepassing in de Italiaanse keuken. Zo is de kaas niet alleen handig voor pizza’s, maar ook voor pasta’s, salades en ovenschotels.

  Gorgonzola is een blauwaderkaas. Ook blue viking en Dana Mont blue behoren tot deze groep heerlijke kazen. Niet alleen uit Italië komen geweldige schimmelkazen, ook Nederland, Frankrijk, Denemarken en Engeland staan bekend als hele goede producenten. Maar als u een blauwaderkaas wilt kopen die uitstekend in pizza, pasta of salade past dan raden wij uiteraard echte Italiaanse gorgonzola aan. Omdat de kaas zo een bijzondere smaak heeft komt hij goed tot zijn recht bij deze producten.

  Als u liever zelf gorgonzola snijdt, of een kleinere hoeveelheid wilt bestellen dan vindt u hier ongesneden gorgonzola.

  Echte Italiaanse kaas ambacht

  Gorgonzola is geliefd over de hele wereld. Veel landen proberen dit product dan ook na te maken. Maar gorgonzola vindt zijn oorsprong bij de kaasmakers in Noord Italië. Hier wordt al generaties lang met veel passie en kennis aan dit product gewerkt.

  In de Italiaans keuken is deze kaas inmiddels onmisbaar, daarom werd in 1970 het Consorzio per la Tutela del Formaggio Gorgonzola opgericht. Deze stichting houdt zich bezig met de bescherming en naleving van de strikte regels omtrent het vervaardigen van deze kaas.

  Artikelnummer: 12038 Categorieën: , , , , Tag:

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Gorgonzola blokjes | 1.2kg | voor pizza” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

  Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.