Pizzaschep klein blad en lange steel

    Uit voorraad leverbaar
    Vanaf 39,95

    Een pizzaschep met lange steel is ideaal om pizza’s te draaien die al in de oven liggen. Om de perfecte pizza te maken legt u de pizza in de oven met een normale pizzaschep en gaat u daarna verder met deze schep.

    Wissen
    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Pizzaschep met lange steel

    Als je geïnteresseerd bent in een pizzaschep met een lange steel heb je hoogstwaarschijnlijk al een normale pizzaschep. Zo niet dan raden we aan eerst de info bij dit artikel te lezen, omdat je voor het maken van een pizza allebei de soorten scheppen nodig hebt.

    Lengte: 120 centimeter
    Diameter blad: 20 centimeter

    Een pizzaschep met lange steel heb je nodig als je pizza al in je oven ligt. Je wilt je pizza namelijk goed rond kunnen draaien zonder je handen te verbranden. Zoals je bij dit artikel hebt kunnen lezen ben je nu zover dat je de pizza op de juiste manier op de pizzasteen hebt gelegd. Leg je normale pizzaschep weg en pak je pizzaschep met lange steel.

    Als je oven 400 tot 500 graden is dan kun je het beste tot 20 tellen vanaf het moment dat je pizza in de oven ligt. Als je steen goed warm is dan is je bodem na 20 seconden hard genoeg om hem met de kleine schep met lange steel op te tillen. Draai hem minstens 90 graden rond maar 180 graden kan ook. Dit gaat alleen met de schep met lange steel omdat het blad kleiner is.

    Door een draaiend beweging met je pols te maken draai je de bodem eenvoudig in het rond terwijl hij in de oven blijft liggen. Als je de pizza uit de oven haalt om hem rond te draaien dan krijgt deze een schok door het temperatuurverschil. Hierdoor zakt hij helemaal in elkaar en dat is zonde van je harde werk. Het resultaat is een pizza die niet luchtig is maar hard.

    Één van de moeilijkste vaardigheden is om te beoordelen wanneer je de pizza verder moet ronddraaien. Je zult zien dat je de eerste paar keer een paar zwarte randen hebt terwijl de andere kant van de pizza nog wit is.

    Meer weten over de verschillende soorten pizzascheppen? Lees dan ook onze blog!

    Tips van een professionele pizza bakker

    We geven je een paar tips om dit te voorkomen. Kijk continue in je oven als de pizza bakt en let vooral op de rand van de pizza die het dichtst bij het vuur ligt. Zodra je de pizza hebt gedraaid zie je de korst omhoog komen door de hitte. Zodra de rand niet verder meer omhoog komt is het tijd om te draaien.

    De finishing touch

    Als alle randjes mooi omhoog zijn gekomen haal je met je lange steel de pizza uit de oven en beoordeelt het resultaat. Als hij ergens nog een beetje wit is kun je deze kant zwevend (bodem niet de steen laten raken anders verbrand de onderkant van je pizza) dicht bij het vuur houden. Een paar seconden is genoeg. Blijf dit doen totdat je pizza overal even mooi gebruind is.

    Extra informatie

    Smaak

    Blad met openingen, Gesloten blad

    Toepassing

    Pizza

    Productgroep

    Accesoires

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Pizzaschep klein blad en lange steel” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *