Diastatisch moutmeel | gerstemoutmeel | biologisch

    Uit voorraad leverbaar
    6,00 per 250 gram

    Moutmeel wordt gemaakt van gekiemde graankorrels. Deze granen worden in een vochtige omgeving gelegd waar ze kunnen kiemen.  Tijdens dit proces wordt het aanwezige zetmeel omgezet in maltose.
    Maltose is een vorm van suiker en dit ervoor dat het deeg beter kan rijzen. Het brood of deeg wordt hier malser van en iets zoeter. Eigenlijk is het dus een superfood voor uw gist!

    Inhoud: 250 gram

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

    Beschrijving

    Diastatisch moutmeel

    In meel zitten veel verschillende stoffen. Zo bevat het zemelen, zetmeel, eiwitten, vitaminen, vetten en mineralen maar ook enzymen. Deze enzymen vervullen een essentiële rol tijdens het maken van brood, pizza en ander deeg. Soms wil je dat je meel iets meer enzymen bevatten. Te weinig enzymen uit zich bijvoorbeeld in een witte korst of een slechte rijzing van het deeg. Het toevoegen van diastatisch moutmeel, is dan meestal de oplossing. waar veel enzymen in zitten, is dan meestal een oplossing.

    Gebruiksaanwijzing

    Voeg 7 tot 10 gram diastatisch moutmeel toe per kilogram bloem.

    Biologisch

    Skal 001760
    NL-BIO-01
    EU-niet EU Landbouw

    Extra informatie

    Gewicht0.250 kg
    Productgroep

    Bloem en meel

    Toepassing

    Brood, Pizza

    Biologisch GERSTEmoutmeel.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Diastatisch moutmeel | gerstemoutmeel | biologisch” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *