Caputo rood & blauw pizza mix

    Uit voorraad leverbaar
    4,50 per 2500 gram

    Onder professionele pizzabakkers is het een eeuwige discussie. Welke bloem is nu beter? Caputo rood (cuoco chef) of blauw (pizzeria). Voor veel van onze zakelijke klanten mixen wij een 50/50 samenstelling van deze 2 bloemsoorten. Omdat er vanuit de thuisbakkers ook vraag is naar deze mix bieden we hem nu ook in 2.5kg zakken aan op onze consumenten webshop.

    Inhoud: 2.5kg zak

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Caputo rood en blauw pizza mix

    Mulino Caputo Di grano Tenero topi 00, oftewel pizza bloem voor Napolitaanse pizza van het merk Caputo. Dit is een mix van blauw en rode caputo. Dit type bloem is 00, dat is een bakkersterm voor bloem gemaakt van zachte tarwe.

    Inhoud: 2.5 kilo
    Type meel: 00
    Proteïne: 12.75%
    Deeg en glutensterkte: W 280/295
    Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

    Omdat we deze mix zakken in onze eigen verpakkingsafdeling verwerken worden deze geleverd in een doorzichtig plastic zak.

    Type 00 mix is geschikt voor het maken van professionele pizza’s die ongeveer maximaal 36 uur rijzen en snel gebakken worden op hoge temperaturen. Dit type bloem maakt het deeg elastisch en vol van smaak. Deze bloem heeft een eiwit waarde van 12,75 % en bevat een hoog gluten gehalte.

    Echte originele Caputo bloem die wij rechtstreeks bij de Molen in Napels inkopen.
    Wilt u alle details over Caputo bloem weten? Lees dan hier onze blog.

    Wij zijn de hele week druk met kaas, maar als we in het weekend vrij hebben dan vinden we niets leuker als pizza maken. Daarom deel ik graag het authentieke recept voor pizzadeeg dat wij hebben gekregen van een professionele pizzabakker uit Italië

    Deel net zoals andere enthousiaste thuisbakkers een foto van uw pizza! Op deze pagina delen we alle ingestuurde resultaten en recepten. Dat is natuurlijke ook een ideale pagina om inspiratie op te doen en tips te delen! We verloten elke 2 maanden een pizza pakket onder de inzenders!

    Vergeet niet om bloem te bestellen waar u uw pizza in kunt uitrollen zodat hij niet aan het aanrecht plakt. Wij raden Caputo semola aan.

    Wat is het verschil tussen Caputo pizzeria en chef?

    Laten we voorop stellen dat u met beide soorten een heerlijke pizza bakt. De keuze voor pizzeria of chef is er vaak één van persoonlijke voorkeur. Bij professionele Italiaanse pizzeria’s wordt met beide gebakken. Het is maar net welke pizzabakker u treft. Wel hebben we een uitleg die u keuze gemakkelijker maakt.

    Caputo Pizzeria:

    Dit is een bloemsoort met een iets minder sterke glutenstructuur als rood. Dit is ideaal voor deeg dat korter rijst (maximaal 24 uur). Doordat de glutenstructuur zwakker is kan het gist sneller fermenteren. 24 uur is de minimum rijstijd die wij aanraden voor een echte Napolitaanse pizza. We kunnen daarom zeggen dat pizzeria beter geschikt is voor deeg dat ongekoeld rijst.

    De elastische gluten structuur en zachte zetmeel helpt om het deeg perfect te hydrateren. Het is licht, fijn en rijst perfect. Dit is het ideale meel voor een echte Napolitaanse pizza. Dit deeg is geschikt om in korte tijd op hoge temperaturen te bakken.

    Caputo chef (voorheen cuoco):

    Ideaal voor deeg dat langer rijst (+- 48 uur). Hoe langer uw deeg rijst hoe complexer de smaak wordt. Als u deeg langer als 24 uur laat rijzen dan raden we aan het in een koude omgeving te bewaren (koeling, of kouder als kamertemperatuur). We kunnen daarom zeggen dat Caputo chef beter is voor deeg dat gekoeld rijst. Hierdoor zorgt u dat het deeg minder snel rijst en dus niet te ver door gist. Als uw deeg plat is, oppervlakkig luchtbellen heeft en naar alcohol stinkt dan is hij te ver gegist. De gluten structuur van Caputo chef is sterker als die van Caputo pizzeria, de W waarde is 300 en die van blauw is 260.

    Caputo is de basis voor pizza deeg

    Caputo pizzeria is een goede basis voor pizza deeg en is eigenlijk heel eenvoudig te bereiden. Alles begint met goede producten. Goede kwaliteit meel van het type 00 en Caputo gist. Verder heeft u alleen water en zout nodig.

    Bij ons bestelt u gemakkelijk alle ingrediënten voor een professionele pizza. Verras uzelf en ga aan de slag met dit meel. U zult zien dat er niet zo heel veel fout kan gaan en dat het vrij eenvoudig is. Iedereen kan met Caputo een echte Italiaanse pizza op tafel zetten.

    Naast bloem vindt u bij ons ook de tomatensaus, kaas en vleeswaren.

    Een pizza gemaakt van Caputo bloem is ook heerlijk als u er achteraf verse Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas overheen raspt.

    Caputo pizza bloem voor Napolitaanse pizza

    Extra informatie

    Gewicht2.5 kg
    Productgroep

    Bloem en meel

    Toepassing

    Pizza

    100% type 00 tarwebloem

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Caputo rood & blauw pizza mix” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *