Pizza bloem type 00 | Molino Piantoni | met Napoli pizza keurmerk

Uit voorraad leverbaar
2,45 per 500 gram

Er zijn maar weinig pizzeria’s in de wereld die het certificaat “Approvato Vera Pizza Napoletana” dragen. Dit is het keurmerk van de echte originele Napolitaanse pizza. Om dit keurmerk te krijgen moet je bijvoorbeeld een speciaal soort bloem gebruiken.

Pizza bloem type 00 van Molino Piantoni heeft dit keurmerk. Een groep pizzabakkers die al lange tijd probeerde om aan dit speciale soort bloem te komen hebben contact met ons opgenomen. Dankzij hun hebben we deze speciale bloemsoort nu in ons assortiment. Hieronder leest u er alles over!

Inhoud: 500 gram

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Molino Piantoni Napoli

Pizza bloem type 00 van Molino Piantoni heeft het enige echte Napoli pizza keurmerk.

Meel verkregen door het malen van uitsluitend Italiaanse geselecteerde granen. Het resultaat is deeg met een uitstekende hydratatie, het is licht en rekbaar en daarom ideaal voor de productie van geurige pizza’s met een uitstekende verteerbaarheid.

Associazione Verace Pizza napoletana, AVPN

De True Napolitan Pizza Association (Associazione Verace Pizza napoletana, AVPN) is een non-profitorganisatie die in juni 1984 in Napels opgericht is met haar juridische en operationele hoofdkantoor. Haar missie is om in Italië en wereldwijd de echte Napolitaanse pizza (verace pizza napoletana) te promoten en te beschermen, dat wil zeggen het typische product gemaakt in overeenstemming met de kenmerken beschreven in de AVPN International Regulations voor het verkrijgen van een collectief merkmerk True Napolitaanse Pizza (Vera Pizza Napoletana ), van kracht sinds 1984, bewerkt en geregistreerd door AVPN.

De Vereniging is ook betrokken bij de promotie en bescherming van de aangesloten pizzeria’s en producten die verband houden met de productie van echte Napolitaanse pizza’s en bij de professionalisering van pizzamakers.

Zo maak je een echte Verace Napoletana pizza

Eindelijk hebben we het originele recept opgeschreven door de oude generatie pizzabakkers.
Laten we het laatste aspect van de echte Napolitaanse pizza analyseren na het koken in de houtgestookte oven:

1. De Napolitaanse pizza is rondachtig, met een diameter van maximaal 35 cm;
2. De Napolitaanse pizza heeft een opstaande rand (de beroemde “cornicione”), gezwollen en vrij van brandwonden, 1-2 cm;
3. De Napolitaanse pizza moet zacht en geurig zijn

De ingrediënten

Laten we nu verder gaan en de ingrediënten analyseren om het deeg van de echte Napolitaanse pizza te bereiden.
De volgende doseringen zijn gebaseerd op 1 liter (1000ml) water;

– Water: 1 liter (1000 ml)
Zout: 40-60 gram
Verse biergist 0,1-3 gram
Moedergist 5-20% meel gebruikt
– Meel: 1.600/1.800 (afhankelijk van de mate van absorptie).

Meel, water, zout en gist worden met elkaar vermengd, te beginnen bij het water, waarbij het directe contact tussen zout en gist niet langer dan 5 minuten duurt, anders beschadigt het zout de gistcellen. Giet een liter water in een mixer, los tussen 40 en 60 g zout op, voeg 10% van de totale hoeveelheid bloem toe en voeg dan gist toe.
Start de mixer, voeg geleidelijk de rest van de bloem toe totdat de gewenste deegconsistentie is bereikt (optimale punt van het deeg). Het deeg moet in de vorkenmixer, spiraalvormig, met dompelarmen (mand met afgeronde en afgeronde hoeken) worden bewerkt tot een enkele compacte massa is verkregen. De hoeveelheid water die een bloem kan opnemen (hydratatie) is erg belangrijk om een optimale consistentie van het deeg te verkrijgen.

Maken van het deeg

Eenmaal uit de kneedmachine gehaald, wordt het op een werktafel in de pizzeria geplaatst waar het met een vochtige doek wordt afgedekt zodat het oppervlak niet hard kan worden en een soort korst kan vormen die wordt veroorzaakt door de verdamping van het vocht dat vrijkomt door het deeg zelf. Na de tijd die nodig wordt geacht om te bezinken en te rusten, wordt het deeg traditioneel met de hand gevormd. Met behulp van een spatel wordt een portie gerezen deeg uit het op de werkbank geplaatste deeg gesneden en vervolgens een deegvorm gegeven. In de Napolitaanse techniek, in het traditionele handgemaakte stuk, wordt het deeg gevormd (staglio) in de vorm van ballen met een techniek die doet denken aan de bereiding van mozzarella (mozzatura).
Voor “Verace Pizza Napoletana” – (Vera Pizza Napoletana) moeten de deegballen tussen 200 en 280 g wegen om een ​​pizza te krijgen met een diameter tussen 22 – 35 cm. Zodra de broden gevormd zijn, vindt een tweede rijsbeurt plaats in dozen voor voedsel van variabele duur, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving en de opname van het gebruikte meel De rijping bestaat uit een reeks biochemische en enzymatische processen die de meest complexe structuren, eiwitten en zetmeel opsplitsen in eenvoudigere elementen Aanbevolen levitatietijd Min 8 – max 24 uur (met extra uren kneden – 4 uur).

Maken van de pizza

Met een beweging vanuit het midden naar buiten, en met de druk van de vingers van beide handen op de deegbal, wordt de bodem vele malen omgedraaid. Daarbij vormt de ”pizzaiolo’ (pizzamaker)’ een deegschijf (disco di pasta). Vanaf het midden is de dikte niet meer dan 0,25 cm variantie ±10% getolereerd).

The true Neapolitan pizza must be garnished with ingredients preferably from Campania regions.
The peeled tomato crusched by hand doesn’t have to look too dense but chunky.
In case of fresh tomato, it has to be chopped in slices.
The buffalo mozzarella (chopped in slices) or the fior di latte (chopped into strips) have to be spread uniformly on the pizza.
The grated cheese (if used) has to be spread on the pizza with a circular and uniform movement of the hand.
The fresh basil leaves are just put on the condiments.
The extra virgin olive oil is poured with a spiral motion.

In de oven

Het koken mag uitsluitend gebeuren in een houtgestookte oven, die een temperatuur tussen 430-480C° heeft bereikt. Met deze temperaturen plaats je de pizza gewoon 60-90 seconden. De pizza zal gelijkmatig over de hele omtrek garen.
Hier hebben we onze Napolitaanse pizza, pas op voor imitaties en eet smakelijk!

Molino Piantoni Napoli

Extra informatie

Gewicht0,500 kg
Gewicht

500 gram, 25 kilo zak

100% type 00 zachte bloem. 100% uit Italiaanse landbouw.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pizza bloem type 00 | Molino Piantoni | met Napoli pizza keurmerk” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.