Nieuwe verpakking!

Caputo pizza bloem | pizzeria

Vanaf 2,30

1000 gram
(10 klantbeoordelingen)

Dit is authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Deze professionele bloem is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de verpakking blauw maar de nieuwe verpakking is rood van kleur.

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht1 kg
Gewicht

1 kilo zak, 5 kilo zak, 25 kilo zak

Productgroep

Bloem en meel

Toepassing

Pizza

  • Omschrijving

    Caputo pizza voor Napolitaanse pizza

    Mulino Caputo Di grano Tenero topi 00, oftewel pizza bloem voor Napolitaanse pizza van het merk Caputo. Deze zak is was vroeger blauw van kleur maar is nu rood. Voor op de zak staat pizzeria geschreven. Dit type bloem is 00, dat is een bakkersterm voor bloem gemaakt van zachte tarwe.

    Inhoud: 1 of 5 of 25 kilo
    Type meel: 00
    Proteïne: 12.5%
    Deeg en glutensterkte: W 260/270
    Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

    Type 00 is geschikt voor het maken van professionele pizza’s die ongeveer maximaal 24 uur rijzen en snel gebakken worden op hoge temperaturen. Dit type bloem maakt het deeg elastisch en vol van smaak. Deze bloem heeft een eiwit waarde van 12,5 % en bevat een hoog gluten gehalte.

    Echte originele Caputo bloem die wij rechtstreeks bij de Molen in Napels inkopen.
    Wilt u alle details over Caputo bloem weten? Lees dan hier onze blog.

    Wij zijn de hele week druk met kaas, maar als we in het weekend vrij hebben dan vinden we niets leuker als pizza maken. Daarom deel ik graag het authentieke recept voor pizzadeeg dat wij hebben gekregen van een professionele pizzabakker uit Italië

    Deel net zoals andere enthousiaste thuisbakkers een foto van uw pizza! Op deze pagina delen we alle ingestuurde resultaten en recepten. Dat is natuurlijke ook een ideale pagina om inspiratie op te doen en tips te delen! We verloten elke 2 maanden een pizza pakket onder de inzenders!

    Vergeet niet om bloem te bestellen waar u uw pizza in kunt uitrollen zodat hij niet aan het aanrecht plakt. Wij raden Caputo semola aan.

    Wat is het verschil tussen Caputo pizzeria en chef?

    Laten we voorop stellen dat u met beide soorten een heerlijke pizza bakt. De keuze voor pizzeria of chef is er vaak één van persoonlijke voorkeur. Bij professionele Italiaanse pizzeria’s wordt met beide gebakken. Het is maar net welke pizzabakker u treft. Wel hebben we een uitleg die u keuze gemakkelijker maakt.

    Caputo Pizzeria:

    Dit is een bloemsoort met een iets minder sterke glutenstructuur als rood. Dit is ideaal voor deeg dat korter rijst (maximaal 24 uur). Doordat de glutenstructuur zwakker is kan het gist sneller fermenteren. 24 uur is de minimum rijstijd die wij aanraden voor een echte Napolitaanse pizza. We kunnen daarom zeggen dat pizzeria beter geschikt is voor deeg dat ongekoeld rijst.

    De elastische gluten structuur en zachte zetmeel helpt om het deeg perfect te hydrateren. Het is licht, fijn en rijst perfect. Dit is het ideale meel voor een echte Napolitaanse pizza. Dit deeg is geschikt om in korte tijd op hoge temperaturen te bakken.

    Caputo chef (voorheen cuoco):

    Ideaal voor deeg dat langer rijst (+- 48 uur). Hoe langer uw deeg rijst hoe complexer de smaak wordt. Als u deeg langer als 24 uur laat rijzen dan raden we aan het in een koude omgeving te bewaren (koeling, of kouder als kamertemperatuur). We kunnen daarom zeggen dat Caputo chef beter is voor deeg dat gekoeld rijst. Hierdoor zorgt u dat het deeg minder snel rijst en dus niet te ver door gist. Als uw deeg plat is, oppervlakkig luchtbellen heeft en naar alcohol stinkt dan is hij te ver gegist. De gluten structuur van Caputo chef is sterker als die van Caputo pizzeria, de W waarde is 300 en die van blauw is 260.

    Caputo is de basis voor pizza deeg

    Caputo pizzeria is een goede basis voor pizza deeg en is eigenlijk heel eenvoudig te bereiden. Alles begint met goede producten. Goede kwaliteit meel van het type 00 en Caputo gist. Verder heeft u alleen water en zout nodig.

    Bij ons bestelt u gemakkelijk alle ingrediënten voor een professionele pizza. Verras uzelf en ga aan de slag met dit meel. U zult zien dat er niet zo heel veel fout kan gaan en dat het vrij eenvoudig is. Iedereen kan met Caputo een echte Italiaanse pizza op tafel zetten.

    Naast bloem vindt u bij ons ook de tomatensaus, kaas en vleeswaren.

    Een pizza gemaakt van Caputo bloem is ook heerlijk als u er achteraf verse Parmigiano Reggiano Parmezaanse kaas overheen raspt.

    Caputo pizza bloem voor Napolitaanse pizza

    10 beoordelingen voor Caputo pizza bloem | pizzeria

    1. mike Filius

      Super snel geleverd!! Dit is echt een van de beste soorten bloem…
      Voor alle pizza fans !!

    2. Bob de Bruijn

      Perfecte afhandeling zeer vriendelijk.

    3. FA VITTO

      Ik ben Italiaanse en met mijn familie, we wij zijn gek op zelf gemakt pizza. Elke week maak ik de pizza deeg met the Caputo bloem en greek ik een perfecte reslutaat..
      Dit is echt de ideal bloem for het maken van een perfecte Pizza deeg of brood.
      Dit bloem voord gebruikt in de beste pizzerias van Napels.
      Op Youtube je kan veel videos vinden van pizzerias in Napels die laten zien hoe de perfecte deeg woord gemakt met de Caputo bloem!

    4. Lennard Brand

      Als je jezelf ook maar beetje serieus neemt als pizza bakker, dan kies je voor Caputo. Ikzelf kies voor de blauwe, aangezien het rijzen dan iets sneller gaat (‘s ochtends deeg maken, einde middag gereed voor gebruik) en is erg geschikt voor mijn buiten oven, die toch snel 350-400 graden wordt.
      Zeer smaakvol deeg, ikzelf gebruik iets minder water en wat minder zout dan in het recept en voeg een theelepeltje suiker toe ter indersteuning van het gistproces (met Caputo gist)

    5. Gertjan

      Heb in de afgelopen 2 maanden een stenen pizzaoven gebouwd en gemetseld….Nu bezig met inbranden….volgende week de eerste pizza’s proberen..
      Natuurlijk met Caputo 00 en gist.

    6. Martijn

      Wat een ongelooflijk lekker meel is dit. Ik wil niets liever meer!!!
      Ook de tips/recept gehanteerd. Ik vraag mij af of de 700 gram water niet aan de hoge kant is. Mijn deeg bleef erg nat. De bollen voor de pizza rezen hierdoor niet de hoogte in maar gingen de breedte in…
      Desondanks heerlijke pizza’s gegeten.

    7. Michel

      Na zoeken op internet voor de Caputomeel kwam ik uit bij Holland Kaashuis. Gebruikte altijd de Caputo Manitoba meel voor o.a. Focaccia te maken. Heb nu de blauwe Caputo gekocht samen met de Caputo gist (wist niet dat het ook te koop is) Pizza’s en focaccia gemaakt en het ging perfect. Smaak was zeer goed en deeg was zelfs nog beter.
      Voortaan ga ik het bij hen bestellen.Ben tevreden over hun snelle levering. Volgende bestelling gaat de salami en mozzarella erbij.

    8. Arno

      De caputo rood gekocht.
      Het zou fijn zijn dat duidelijk vermeld staat of je blauw of rood moet kiezen.
      Na onderzoek kom ik erachter dat blauw met hoge temperaturen zoals houtoven gebuikt wordt
      Rood is voor heteluchtoven.
      Tja en dan het recept hier op de site… Die klopt dus niet, kwam ik al snel achter..
      Deeg bleef pak omdat de verhoudingen niet goed zijn vermeld.

    9. Arno

      Caputo rood
      1 kilo
      500ml water
      10gr gist
      14gr suiker
      20gr zout
      15 gr olijfolie

      Water en gist in bak dan ff roeren.
      Suiker erbij, ff roeren.
      Meel in mixer, iets meer dan de helft meel uit pak.
      10 minuten mixen.

      Dan zout erbij.
      Ff mixen.

      Dan pak meel leeg gooien erin.

      Dan mixen.

      Dan olijfolie erbij

      Als klaar is 1 uur laten rusten op kamer temperatuur en vochtige theedoek erover.

      Dan na 1 uur in 250 gr stukken snijden, mooie bol maken.
      En weer 6 tot 8 uur rusten in koelkast.
      In afgesloten bak of in plasticfolie.
      Gooi er wat bloem neer en dan de bol erop tegen het plakken.

    10. Herman

      #Arno De twee soorten hebben niets met de soort oven te maken, maar met de W-waarde van het bloem. De bloem met de hoogste W-waarde (Chef, voorheen Cuoco) is bedoeld voor langere rijs-/fermentatie tijden (langer dan 24 uur). De Pizzeria bloem heeft een lagere W-waarde en is daarom geschikt voor kortere fermentatie duur (tot 24 uur). De keuze voor de een of de ander is persoonlijk. Ik werk het liefst met langere fermentatie.

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.