Caputo pizza bloem | chef cuoco

  • 5/5 (4 review)
Uit voorraad leverbaar
Vanaf 2,25 per 1000 gram

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood. Voorheen was de naam van deze bloem Cuoco, tegenwoordig heeft het een nieuwe naam, Chef.

(4 klantbeoordelingen)
Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

Beschrijving

Caputo pizza bloem chef cuoco

Mulino Caputo Di grano Tenero topi 00, oftewel bloem voor brood en pizza van het merk Caputo. Deze bekende rode zakken met top kwaliteit bloem komen direct uit Napels waar de meel vers van de Caputo molen komt. Dit type bloem is 00, dat is een bakkersterm voor bloem gemaakt van zachte tarwe.

Inhoud: 1 of 5 of 25 kilo
Type meel: 00
Proteïne: 13%
Deeg en glutensterkte: W 300/320
Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

Op de 1 en 5 kilo zakken staat “Chef” geschreven, op de 25 kilo zak staat “Farina Saccorosso” geschreven.

Type 00 is geschikt voor het maken van professionele pizzabodems die gekoeld rijzen (+- 48 uur in de koelkast). Dit type bloem maakt het deeg elastisch en vol van smaak. Deze bloem heeft een eiwit waarde van 13 % en bevat een hoog gluten gehalte.
We hebben een uitgebreide blog geschreven over Caputo bloem, u vindt alle informatie hier.

Win win win!

Wij zijn de hele week druk met kaas, maar als we in het weekend vrij hebben dan vinden we niets leuker als pizza maken. Daarom deel ik graag het authentieke recept voor pizzadeeg dat wij hebben gekregen van een professionele pizzabakker uit Italië.
Hier vindt u ons Caputo recept voor echt Napolitaans pizza deeg.

Deel net zoals andere enthousiaste thuisbakkers een foto van uw pizza!
Op deze pagina delen we alle ingestuurde resultaten en recepten. Dat is natuurlijke ook een ideale pagina om inspiratie op te doen en tips te delen! We verloten elke 2 maanden een pizza pakket onder de inzenders!

Wat is het verschil tussen Caputo pizzeria en chef?

Laten we voorop stellen dat u met beide soorten een heerlijke pizza bakt. De keuze voor pizzeria of chef is er vaak één van persoonlijke voorkeur. Bij professionele Italiaanse pizzeria’s wordt met beide gebakken. Het is maar net welke pizzabakker u treft. Wel hebben we een uitleg die u keuze gemakkelijker maakt.

Caputo Pizzeria:

Dit is een bloemsoort met een iets minder sterke glutenstructuur als rood. Dit is ideaal voor deeg dat korter rijst (maximaal 24 uur). Doordat de glutenstructuur zwakker is kan het gist sneller fermenteren. 24 uur is de minimum rijstijd die wij aanraden voor een echte Napolitaanse pizza. We kunnen daarom zeggen dat pizzeria beter geschikt is voor deeg dat ongekoeld rijst.

De elastische gluten structuur en zachte zetmeel helpt om het deeg perfect te hydrateren. Het is licht, fijn en rijst perfect. Dit is het ideale meel voor een echte Napolitaanse pizza. Dit deeg is geschikt om in korte tijd op hoge temperaturen te bakken.

Caputo chef (voorheen cuoco):

Ideaal voor deeg dat langer rijst (+- 48 uur). Hoe langer uw deeg rijst hoe complexer de smaak wordt. Als u deeg langer als 24 uur laat rijzen dan raden we aan het in een koude omgeving te bewaren (koeling, of kouder als kamertemperatuur). We kunnen daarom zeggen dat Caputo chef beter is voor deeg dat gekoeld rijst. Hierdoor zorgt u dat het deeg minder snel rijst en dus niet te ver door gist. Als uw deeg plat is, oppervlakkig luchtbellen heeft en naar alcohol stinkt dan is hij te ver gegist. De gluten structuur van Caputo chef is sterker als die van Caputo pizzeria, de W waarde is 300 en die van blauw is 260.

Als u toch al de basis voor uw pizza bestelt, neem dan ook eens een kijkje bij onze gepelde tomaten, mozzarella en vleeswaren.

Extra informatie

Gewicht1 kg
Productgroep

Bloem en meel

Gewicht

1 kilo zak, 5 kilo zak, 25 kilo zak

Toepassing

Pizza

4 beoordelingen voor Caputo pizza bloem | chef cuoco

  1. Ben de B

    Ik heb pizza met de rode caputo gemaakt en die vond ik nog lekkerder als de blauwe!

  2. Sonja De Grande

    Zeer goede kwaliteit, koude rijs in frigo. Super lekker.

  3. Michel Meijs

    Met deze meel maak ik “no knead bread”. Vind het lekkerder dan de blauwe. Met een beetje Crisito erbij wordt het brood nog lekkerder.

  4. wim.kok (geverifieerde eigenaar)

    Hoewel het wordt tegengesproken dat het kan, laat ik het deeg eerst 2 uur rijzen. Dan maak ik bollen en vries deze in. Ongeveer 8 uur van te voren uit vriezer halen en dan een perfecte heerlijke pizza. Super deeg.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *