Caputo pizza bloem rood cuoco

Vanaf 2,10

1000 gram
(3 klantbeoordelingen)

Dit is een authentieke Italiaanse bloem uit Napels, het zuiden van Italië. Dit is de basis voor pizza, focaccia of brood.


Wissen

Omschrijving

Caputo pizza bloem rood

Mulino Caputo Di grano Tenero topi 00, oftewel bloem rood voor brood en pizza van het merk Caputo. Deze bekende rode zakken met top kwaliteit bloem komen direct uit Napels waar de meel vers van de Caputo molen komt. Dit type bloem is 00, dat is een bakkersterm voor bloem gemaakt van zachte tarwe.

Inhoud: 1 of 5 of 25 kilo
Type meel: 00
Proteïne: 13%
Deeg en glutensterkte: W 300/320
Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

Op de 1 en 5 kilo zakken staat “Cuoco” geschreven, op de 25 kilo zak staat “Farina Saccorosso” geschreven.

Type 00 is geschikt voor het maken van professionele pizzabodems die gekoeld rijzen (+- 48 uur in de koelkast). Dit type bloem maakt het deeg elastisch en vol van smaak. Deze bloem heeft een eiwit waarde van 13 % en bevat een hoog gluten gehalte.
We hebben een uitgebreide blog geschreven over Caputo bloem, u vindt alle informatie hier.

Win win win!

Wij zijn de hele week druk met kaas, maar als we in het weekend vrij hebben dan vinden we niets leuker als pizza maken. Daarom deel ik graag het authentieke recept voor pizzadeeg dat wij hebben gekregen van een professionele pizzabakker uit Italië.
Hier vindt u ons Caputo recept voor echt Napolitaans pizza deeg.

Deel net zoals andere enthousiaste thuisbakkers een foto van uw pizza!
Op deze pagina delen we alle ingestuurde resultaten en recepten. Dat is natuurlijke ook een ideale pagina om inspiratie op te doen en tips te delen! We verloten elke 2 maanden een pizza pakket onder de inzenders!

Wat is het verschil tussen Caputo rood en blauw?

Laten we voorop stellen dat u met beide soorten een heerlijke pizza bakt. De keuze voor rood of blauw is er vaak één van persoonlijke voorkeur. Bij professionele Italiaanse pizzeria’s wordt zowel met rood en blauw gebakken. Het is maar net welke pizza chef u treft. Wel hebben we een uitleg die u keuze gemakkelijker maakt.

Caputo blauw Pizzeria:

Dit is een bloemsoort met een iets minder sterke glutenstructuur als rood. Dit is ideaal voor deeg dat korter rijst (maximaal 24 uur). Doordat de glutenstructuur zwakker is kan het gist sneller fermenteren. 24 uur is de minimum rijstijd die wij aanraden voor een echte Napolitaanse pizza. We kunnen daarom zeggen dat blauw beter geschikt is voor deeg dat ongekoeld rijst.

De elastische gluten structuur en zachte zetmeel helpt om het deeg perfect te hydrateren. Het is licht, fijn en rijst perfect. Dit is het ideale meel voor een echte Napolitaanse pizza. Dit deeg is geschikt om in korte tijd op hoge temperaturen te bakken.

Caputo rood Saccorosso:

Ideaal voor deeg dat langer rijst (+- 48 uur). Hoe langer uw deeg rijst hoe complexer de smaak wordt. Als u deeg langer als 24 uur laat rijzen dan raden we aan het in een koude omgeving te bewaren (koeling, of kouder als kamertemperatuur). We kunnen daarom zeggen dat Caputo rood beter is voor deeg dat gekoeld rijst. Hierdoor zorgt u dat het deeg minder snel rijst en dus niet te ver door gist. Als uw deeg plat is, oppervlakkig luchtbellen heeft en naar alcohol stinkt dan is hij te ver gegist. De gluten structuur van Caputo rood is sterker als die van Caputo blauw, de W waarde is 300 en die van blauw is 260.

Als u toch al de basis voor uw pizza bestelt, neem dan ook eens een kijkje bij onze gepelde tomaten, mozzarella en vleeswaren.

Artikelnummer: 10002 Categorieën: ,

3 beoordelingen voor Caputo pizza bloem rood cuoco

  1. Ben de B

    Ik heb pizza met de rode caputo gemaakt en die vond ik nog lekkerder als de blauwe!

  2. Sonja De Grande

    Zeer goede kwaliteit, koude rijs in frigo. Super lekker.

  3. Michel Meijs

    Met deze meel maak ik “no knead bread”. Vind het lekkerder dan de blauwe. Met een beetje Crisito erbij wordt het brood nog lekkerder.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.