Caputo manitoba oro | bloem | ciabatta | stokbrood

Vanaf 2,65

1000 gram
(2 klantbeoordelingen)

Verkrijgbaar in 1 kg en 5 kg verpakking. Caputo manitoba oro is perfect voor het maken van Ciabatta, stokbrood croissants en New York style Amerikaanse pizza met een dikke en luchtige bodem.

Wissen
Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht1 kg
Gewicht

1 kilo zak, 5 kilo zak

Productgroep

Bloem en meel

Toepassing

Brood, Pizza

 • Omschrijving

  Caputo manitoba oro

  Caputo manitoba oro is een robuuste bloem die zijn oorsprong vindt in Canada en het noorden van de Verenigde staten. Vandaar de Amerikaanse vlag op de verpakking. De robuustheid heeft hij te danken aan het feit dat hij door de boeren vaak in koude tijden van het jaar werd geplant.

  Inhoud: 1 of 5 kilo
  Type meel: 0
  Proteïne: 14.5%
  Deeg en glutensterkte: W 370/390
  Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

  Deeg dat met Manitoba gemaakt wordt maakt het elastischer en sterker. Door deze eigenschappen wordt het vaak gemengd met andere meelsoorten. Goede voorbeelden hiervan zijn stokbrood, ciabatta en pizzadeeg dat lang rijst. Het geeft je deeg die extra crunch zoals je kent wanneer je je tanden in een stokbrood zet.

  Hier vindt je een mooi recept voor manitoba stokbrood.

  Manitoba bevat veel proteïnes. Door de bloem met water te vermengen zorgen deze proteïnes ervoor dat het deeg een hoog percentage gluten bevat en maar weinig zetmeel. Een hoog gluten gehalte zorgt ervoor dat tijdens het brood tijdens het rijzen veel zuurstof vasthoudt en hierdoor krijg je een knapperig en luchtig brood.

  Bloem voor pasta hierin tegen houdt veel zetmeel vast en weinig gluten. Hierdoor krijg je een glad en plakkerig deeg dat amper lucht vasthoudt.

  De W waarde van een bloemsoort vertelt je hoe sterk de glutenstructuur is. Dat betekent zoveel als hoe stug het deeg wordt. Manitoba heeft een waar van 370 / 390 en dit is vrij hoog. Hierdoor krijgt u bij een stokbrood bijvoorbeeld die lekker krokante buitenkant. Voor een pan pizza is deze eigenschap ook ideaal, een krokante buitenlaag met een heerlijke zachte binnenkant.

  Croissants

  Ook croissants hebben dezelfde eigenschappen nodig, manitoba is dan ook de basis voor deze heerlijke Franse specialiteit. Gebruik bij voorkeur echte roomboter als u croissants maakt.

  Artikelnummer: 10008 Categorieën: , Tag:

  2 beoordelingen voor Caputo manitoba oro | bloem | ciabatta | stokbrood

  1. Sonja De Grande

   SUPER !! lekker stokbrood.

  2. Michel Meijs

   De Manitoba bloem gebruik ik om o.a worstenbroodjes te maken en Foccacia. Voor Ciabatta doe ik er Semola erbij.

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

  Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.