Caputo classica doppio zero

    Uit voorraad leverbaar
    Vanaf 2,00 per 1000 gram

    Deze bloem is extreem zorgzaam gemalen zonder de eiwitten te beschadigen. Hierdoor is het ideaal voor deeg met korte rijstijden. Uitstekend geschikt voor licht brood met een zachte en witte kruim. Dit product heeft een nieuwe verpakking, voorheen stond er classica op de voorkant, nu staat er doppio zero.

    Wissen
    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Voor 10 uur besteld = vandaag bezorgd

    Beschrijving

    Caputo classica doppio zero

    Caputo classica is de basis van alle Caputo producten. Je zou het ook een alleskunner kunnen noemen. Met Classica kunt u echt alle kanten uit, maar de meest gebruikte toepassing is het maken van wit brood.

    Inhoud: 1 of 5 kilo
    Type meel: 00
    Proteïne: 11.5%
    Deeg en glutensterkte: W 220/240
    Elasticiteit: P/L 0,50/0,60

    Caputoo classica is type 00 bloem. Dit betekent dat het ontzettend zuiver en fijn is. Hierdoor is het resultaat altijd luchtig en zacht. In Italië wordt classica bloem onder andere gebruikt voor de volgende doeleinden:

    • Brood
    • Koekjes
    • Gebak
    • Taart
    • Pizza
    • Het binden van sauzen

    Hieronder vindt u een authentiek recept voor Italiaans brood.

    Brood maken met Classica

    Om een heerlijk Italiaans, warm en zelfgemaakt brood op tafel te zetten heb je maar een paar ingrediënten nodig. Caputo classica, Italiaans zeezout, lievito gist en water. Verder raden we je ook een rieten rijsmandje aan, hierdoor krijg je prachtige ringen op de bovenkant van je versgebakken brood (zie foto).

    Recept voor 2 broden

    1000 gram caputo classica
    720 gram water van ongeveer 30 graden Celsius (weeg het af voor precisie)
    21 gram Italiaans zeezout
    4 gram lievito gist

    Instructies

    Het duurt ongeveer 6 uur voordat dit deeg tot het juiste volume gerezen is. Begin dus ruim van tevoren met het maken van het deeg!

    Meng de 100 gram bloem met het water. Je kunt dit met de hand in een grote kom doen maar ook in een keukenmachine met een deeghaak. Laat het hierna 30 minuten rusten.

    Mix hierna het zout en de gist door het deeg. Als je het vervelend vindt dat het deeg continue aan je handen blijft plakken maak deze dan nat voordat je het deeg kneedt. Snijd de bal met deeg vervolgens in 2 stukken en rol de stukken in ronde ballen. Neem 2 rijsmandjes en poeder deze licht in met bloem, zodat het deeg straks niet blijft plakken als je het er weer uit wilt halen. Gooi een theedoek over de mandjes zodat het deeg niet uitdroogt.

    Na 6 uur rijzen kan het deeg de oven in (alternatief kunt u natuurlijk ook een broodbakmachine gebruiken). Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius. Neem een dikke pan met deksel, het liefst een gietijzeren pan of een stoofpan. Verwarm deze mee in de oven. Als de oven op temperatuur is dan kunt de pan er heel voorzichtig uithalen met dikke ovenwanten. Kiep het rijsmandje om zodat het deeg zo in de pan valt. De onderkant van het deeg wordt nu de bovenkant van je brood. Doe de deksel op de pan en zet deze 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de deksel van de pan en bak het brood zonder deksel nog 20 minuten door.

    Als het uit de oven komt kun je het brood het beste een halfuur laten afkoelen op een rek. Zorg er in ieder geval voor dat de onderkant van het brood kan ademen.

    Eet smakelijk!

    Extra informatie

    Gewicht1 kg
    Gewicht

    1 kilo zak, 5 kilo zak

    Productgroep

    Bloem en meel

    Toepassing

    Brood

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Caputo classica doppio zero” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *