Rookkaas westzaner

XXX

500g voor  6,45

Wissen

Westzaner maakt gerookte smeltkazen. Door de rookkaas kaas op natuurlijke wijze op eiken- en beukenhout te roken krijgt hij die heerlijke rooksmaak.

Rookkaas van Westzaner is een typisch Nederlands product.

Herkomst: Nederland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 45+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: In lasagna
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: 45% vet (droge stof). Kaas met kleur (E160B), water, boter, emulsie zout (E452, E339), zout, smaaktoevoeging.

Rookkaas westzaner, een Nederlandse specialiteit

De authentieke smaak van deze rookkaas Westzaner wordt verkregen door de kaas op eiken- en beukenhout te roken.

Er bestaat bij deze kaas een verschil tussen warm en koud roken. Beide technieken worden toegepast wanneer men kaas rookt. Van beide methodes krijgt de kaas een ander uiterlijk en een andere smaak. Koud roken gebeurd bij een temperatuur van 30 graden Celsius en neemt net iets meer tijd in beslag als warm roken. De kaas wordt er langer houdbaar door en de smaak wordt er complexer en dieper van. Warm roken gebeurt in een rookhuis van tussen de 30 graden Celsius en 90 Celsius.

Grote voorzichtigheid is geboden omdat de kans bestaat dat de kaas smelt bij deze temperaturen.

Rookkaas kopen

Als u gemakkelijk en snel rookkaas wilt bestellen dat kan dit eenvoudig in onze webshop. Deze verrukkelijke kaas is heerlijk voor op brood, of om gewoon in blokjes te eten. De rook smaak geeft een diepere smaak sensatie aan de kaas, en dat maakt hem net weer iets anders als een normale kaas. Wacht dus niet langer en bestel en start direct met het online kopen van rookkaas.

De enige echte rookkaas

Het is mogelijk rookkaas te maken zonder rook. Dit gaat door middel van een rook toevoeging. Maar wij garanderen u dat al onze rook kazen daadwerkelijk gerookt zijn. De kazen die niet echt gerookt zijn, zijn van veel mindere kwaliteit en dan hebben we het voornamelijk over de rook kaas die u in de supermarkt schappen vindt. Deze hebben een rook aroma toevoeging in plaats van dat ze daadwerkelijk gerookt zijn.

Wist u dat het mogelijk is thuis ook kaas te roken? Dit kunt u het beste doen met kazen die een neutrale smaak hebben. Anders kan het smaak pallet te ingewikkeld worden. De rook neemt dan geheel bezit van de smaak van de kaas en dit komt hem meestal niet ten goede. U kunt kaas eenvoudig koud roken en een instructie hoe dat te doen vindt u hier.

Deze methode wordt uitgevoerd op een barbecue. Wat is er gaver dan buiten in uw barbecue uw eigen kazen te roken! De rookkaas kunt u daarna in oneindig veel gerechten verwerken. Eet smakelijk!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rookkaas westzaner” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *