Rookkaas tuinkruiden actie!

3,75

500 gram

Nu in de mega actie met maar liefst 60% korting! 500 gram voor maar €3,75 !

Een rookkaas van 500 gram is met verse tuinkruiden. Door de kaas op natuurlijke wijze op eiken- en beukenhout te roken krijgt hij een heerlijke rooksmaak.

Omschrijving

Rookkaas tuinkruiden

Een mini rookkaas met tuinkruiden is een mooi Nederlands product in een schattige verpakking.

Inhoud: 500 gram

Mogelijke verzending: Wereldwijd
Type kaas:: Harde kaas
Herkomst: Nederland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 45+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: In lasagna
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: 45% vet (droge stof). kaas met kleur (E160B), water, boter, emulsie zout (E452, E339), zout, smaaktoevoeging, tuinkruiden melange.

In een leuke verpakking

Deze rookkaas is op authentieke wijze gerookt. De vernieuwende smaak krijgt men door de kaas op verschillende soort hout te roken, zoals eiken en beuken. Dit kan met twee technieken, warm en koud roken. Beide technieken kunnen toegepast worden maar hebben zo hun voor en nadelen.

Zo geeft de ene de kaas een ander uiterlijk en de andere beïnvloedt de smaak weer. De techniek waarmee de kaas koud gerookt wordt houdt het volgende in, de temperatuur is lager als 30 graden Celsius en neemt meer tijd in beslag. Het bijkomende voordeel is ook dat de kaas langer houdbaar is door deze techniek. De smaak wordt er ook beter van. De techniek van warm roken doet men in een speciaal rookhuis op een temperatuur van 30 – 90 graden Celsius.

Het roken gebeurd door professionals omdat anders de kans groot is dat de kaas smelt.
We hebben ook grotere rookkaas verpakkingen, die vindt u hier.

Echte en neppe rookkaas

Het klinkt vreemd, maar men maakt ook rookkaas zonder de kaas daadwerkelijk te roken. Dit gebeurt met het toevoegen van een rook aroma. Bij het Hollands kaashuis verzekeren wij u dat de kaas ook daadwerkelijk gerookt is.

In veel supermarkt schappen vindt u rookkaas die niet echt gerookt is. Dat doet af aan de kwaliteit van de kaas maar nog belangrijker is dat de smaak minder is.

U kunt thuis ook kaas roken, indien u in het bezit bent van een barbecue. Kaas roken kunt u het beste doen met kaas die een neutrale smaak heeft, anders kan de smaakbeleving te overweldigend worden. De kaas smaakt dan teveel naar rook en dat komt de kaas niet ten goede.

U kunt kaas eenvoudig koud roken op uw barbecue, er zijn veel online instructies te vinden over hoe dit het beste aan te pakken. Zoals hier.

Artikelnummer: 11058 Categorieën: , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rookkaas tuinkruiden actie!” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.