Mini rookkaas 500 gram

XXX

 5,90

Mini rookkaas 500 gram is een gerookte smeltkaas 500 gram. Door de kaas op natuurlijke wijze op eiken- en beukenhout te roken krijgt hij een heerlijke rooksmaak.

Een mini rookkaas van 500 gram is een mooi Nederlands product in een handige verpakking.

Herkomst: Nederland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 45+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: In lasagna
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: 45% vet (droge stof). Kaas met kleur (E160B), water, boter, emulsie zout (E452, E339), zout, smaaktoevoeging.

Mini rookkaas van 500 gram, een handige verpakking

Deze mini rookkaas van 500 gram is op authentieke wijze gerookt. De vernieuwende smaak krijgt men door de kaas op verschillende soort hout te roken, zoals eiken en beuken. Dit kan met twee technieken, warm en koud roken. Beide technieken kunnen toegepast worden maar hebben zo hun voor en nadelen.

Zo geeft de ene de kaas een ander uiterlijk en de andere beïnvloedt de smaak weer. De techniek waarmee de kaas koud gerookt wordt houdt het volgende in, de temperatuur is lager als 30 graden Celsius en neemt meer tijd in beslag. Het bijkomende voordeel is ook dat de kaas langer houdbaar is door deze techniek. De smaak wordt er ook beter van. De techniek van warm roken doet men in een speciaal rookhuis op een temperatuur van 30 – 90 graden Celsius.

Het roken gebeurd door professionals omdat anders de kans groot is dat de kaas smelt.
We hebben ook grotere rookkaas verpakkingen, die vindt u hier.

Echte en neppe rookkaas

Het klinkt vreemd, maar men maakt ook rookkaas zonder de kaas daadwerkelijk te roken. Dit gebeurt met het toevoegen van een rook aroma. Bij het Hollands kaashuis verzekeren wij u dat de kaas ook daadwerkelijk gerookt is.

In veel supermarkt schappen vindt u rookkaas die niet echt gerookt is. Dat doet af aan de kwaliteit van de kaas maar nog belangrijker is dat de smaak minder is.

U kunt thuis ook kaas roken, indien u in het bezit bent van een barbecue. Kaas roken kunt u het beste doen met kaas die een neutrale smaak heeft, anders kan de smaakbeleving te overweldigend worden. De kaas smaakt dan teveel naar rook en dat komt de kaas niet ten goede.

U kunt kaas eenvoudig koud roken op uw barbecue, er zijn veel online instructies te vinden over hoe dit het beste aan te pakken. Zoals hier.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mini rookkaas 500 gram” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *