Oude Rotterdamsche kaas

XXX

500g voor  9,75

Wissen

De basis van deze kaas is heerlijke verse melk van Nederlandse koeien. Het is de kwaliteit van de melk die zorgt voor de kenmerkende smaak van deze Rotterdamse oude kaas.

De smaak van de Rotterdamsche oude kaas valt af staat met de tijd die hij gerijpt heeft. Hierdoor krijgt de kaas een unieke eigen smaak. Deze oude kaas rijpt 1 graad warmer dan een normale kaas. Door dit bij een optimale luchtvochtigheid en temperatuur te doen krijgt de kaas een onderscheidende smaak.

Herkomst: Nederland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 48+
Allergenen: Melk, Lactose minder als 0,1 gram per 100 gram.
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Nee
Lekker voor: Op brood
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten: Ingrediënten: gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveermiddel (E251), kleurstof (E160b)

Met tijd, komt de smaak van oude Rotterdamsche kaas

Met tijd komt smaak, en dat geldt in het bijzonder voor de oude Rotterdamsche kaas. Wij zeggen ook niet voor niets, het belangrijkste ingrediënt voor kaas is tijd. Tijd is er verantwoordelijk voor dat de kaas zijn unieke kaas ontwikkelt. En door tijd blijft de kaas ook uniek. Het karakter, het uiterlijk en de speciale smaak komen allemaal met door het rijpen.

Deze veranderingen zorgen voor een unieke aroma, de uitgesproken geur en smaak en ook het uiterlijk van kaas. Aan de basis ligt heerlijke verse melk van koeien uit Nederlandse weilanden.

Het recept

Het recept dat gebruikt wordt om deze kaas te maken is  speciaal afgestemd op de rijpingstijd die nodig is. Hierdoor ontwikkelt de kaas een eigen karakter. Om extra smaak en karakter in de kaas te krijgen rijpt de Rotterdamse oude kaas 1 graad Celsius warmer. Ook zorgen de kaasmakers voor een optimale luchtvochtigheid en temperatuur in het kaashuis. De kaas wordt gerijpt op sterke vurenhouten planken, dat zorgt voor een goede smaakontwikkeling.

De smaak is het best te omschrijven als robuust en intens, net zoals de Rotterdammers.

Oude kaas besteld u gemakkelijk en snel bij het Hollands kaashuis. Hier vindt u niet alleen lekkere Rotterdamse kaas, maar ook heerlijke Friese kaas. Welke kaas u ook zoekt, bij ons slaagt u altijd!

Gemakkelijk Rotterdamse kaas kopen

Als u op zoek bent naar Rotterdamse oude kaas, waarom zou u dan niet de gemakkelijkste optie kiezen? Het Hollandse kaashuis heeft alle kazen op voorraad en verstuurd ze gemakkelijk en snel naar u toe. Dus als heerlijke Rotterdamse kaas wilt bestellen, dan bent u in onze webshop snel en voordelig klaar.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oude Rotterdamsche kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *