Oude komijnekaas

XXX
(1 klantbeoordeling)

500g voor  8,00

Wissen

Smaak komt met de tijd, en deze Oude komijnekaas is het perfecte voorbeeld. Maar liefst 12 maanden heeft deze komijnekaas gerijpt in het kaashuis. Deze kaas barst van de smaak, komijn, heerlijke zoutkristallen gemengd met een heerlijke oude Goudse kaas. Een ware smaak explosie!

Herkomst : Nederland
Melksoort : Koe
Vetgehalte : 48+
Allergenen : Melk, Lactose minder als 0,1 gram per 100 gram.
Vegetarisch : Nee
Rauwe melk : Nee
Lekker voor : In blokjes
Eetbare korst : Nee

Ingrediënten: Gepasteuriseerde koemelk, zout, komijn, zuursel, dierlijk stremsel natriumnitraat, kleurstof caroteen E160A.

Oude komijnekaas wordt gemaakt met verse komijn. Komijn is een bijzonder kruid, er wordt vaak een genezende werking aan toegedicht. Wij weten niet wat daarvan allemaal waar is, maar wat we wel weten is dat het heel erg lekker is, en daar vertellen we maar al te graag over. Wat is komijn nu eigenlijk en wat doet het?

Oude komijnekaas en wat Komijn is.

Zo ver we terug kunnen kijken wordt komijn al door de mensheid gebruikt. Er worden al vele eeuwen diverse gerechten mee gemaakt. Er zijn bewijzen dat de Grieken en Romeinen al met komijn koken, dat is maar liefst 3000 jaar geleden! Komijn komt van de komijnplant, en deze plant is als eerst gevonden in Azië. Andere namen voor dezelfde plant zijn Djinten en Djintan. De plant geeft niet alleen mooie zaden af maar heeft ook mooie bloemen die wit en roze van kleur kunnen zijn. In deze bloemen ontstaat het komijnzaad. De smaak is het beste te omschrijven als anijs met een warme bitterachtige ondertoon. Zoals gezegd wordt het in vele gerechten over de wereld gebruikt en is het bekend om zijn intense smaak. We weten allemaal dat komijn in kaas wordt gebruikt, maar het is bijvoorbeeld ook verwerkt in chili con carne. Komijn wordt het beste zo vroeg mogelijk door gerechten vermengd, zo heeft het goed de tijd om de smaak af te geven aan het recept. Zo ontstaat dus de beste komijn aroma.
Wist u dat bijvoorbeeld nachos ook heel lekker zijn met komijnekaas? U kunt nachos het best maken met een goede kwaliteit mais nacho. Neem een mooi die ovenschaaltje en leg  hier een bakpapiertje in. Gooi de nacho chips in het bakje en strooi er een flinke hoeveelheid geraspte komijnekaas overheen. Als u denkt dat er genoeg kaas overheen zit, doe er dan nog een beetje extra overheen. Naar wens wat pepertjes of extra garnering overheen en in een voorverwarmde oven plaatsen. Zodra alle kaas gesmolten is kunt het uit de oven halen en samen met wat room en guacamole serveren. Het best te combineren met een goed glas wijn, eet smakelijk!

Geïnspireerd door www.smulweb.nl

1 beoordeling voor Oude komijnekaas

  1. Rowin

    Prettig van smaak. Goede komijnekaas

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *