Old Amsterdam

Uit voorraad leverbaar
From 7,35 per 320 gram

Old Amsterdam is een oude, hartig kaas die een beetje zoet van smaak is. De kaas zit vol met zout kristallen. U zult heerlijk genieten van deze kaas uit onze hoofdstad.

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

De wereldberoemde old Amsterdam heeft veel prijzen gewonnen. Dit bevestigd dat de kaas een unieke smaak heeft die door veel mensen wordt gewaardeerd.

De ontdekking van Old Amsterdam

Old Amsterdam is niet per toeval ontstaan. De kaas is ontwikkelt zodat hij de gewenste eigenschappen zou krijgen die de fabrikanten graag wilden . Het doel om iets nieuws op de markt te brengen, iets moderns.

De familie Westland, die deze kaas tot leven heeft gebracht nam een onafhankelijke ontwikkelaar in de arm. De vereisten aan de kaas waren dat de smaak heerlijk moest zijn en echte zoutkristallen heeft zoals een oude kaas beaamt. De smaak moest lekker pikant zijn, maar toch super romig. Tot slot moest de kaas eenvoudig te snijden zijn.

Ga daar maar eens aanstaan. Maar het is ze na een lange tijd van testen en ontwikkelen toch gelukt. Het resultaat is een heerlijke kaas die al deze doelen behaald en overtroffen heeft.

Het recept is vastgelegd en geheim, dat is ook logisch want het is een uniek product.

Hoe het allemaal is begonnen

In de jaren 80 was er een grote ontwikkeling gaande in de Nederlandse kaas cultuur. Waar voorheen een blokje boerenkaas de norm was kon men nu ineens buitenlandse kazen zoals brie en gorgonzola kopen. Ook op brood werd men creatiever en werden meer smaken geïntroduceerd. Veel smaken waren traditionele producten met hippe toevoegingen zoals u die op onze kruiden kazen afdeling kunt vinden.

In deze tijden was het nog zo dat oude kazen knetter hard waren. Het was ontzettend ingewikkeld om zonder kleerscheuren een hele brokkel kaas te versnijden. Hier uit ontstond de wens om old Amsterdam goed snijdbaar te maken, maar hem toch alle andere heerlijke eigenschappen te geven zoals het een oude kaas beaamt.

Op deze wijze moest deze Amsterdamse kaas zich onderscheiden van de rest. Dus als u op zoek bent om gemakkelijk Old Amsterdam te kopen, dan kan dat gemakkelijk en snel bij het Hollands kaashuis. Direct verzonden en gekoeld bezorgd.

Extra informatie

Gewicht0,32 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Oud

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

320 gram, 640 gram, 5.5 kg (halve kaas), 11 kg (hele kaas)

KOEMELK, zout, zuursel , stremsel, conserveermiddel (E251), kleurstof (carotenen).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Old Amsterdam” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen??

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.