Allergenen
Omschrijving
Monchou
Monchou is een verse 70+ roomkaas die in de vertrouwde zilveren pakjes van 100 gram verkocht wordt. Veel thuisbakkers gebruiken deze roomkaas voor het bakken van taarten. U herkent hem door zijn kenmerkende zilveren verpakking. Monchou kopen doet u het allervoordeligst bij het Hollands kaashuis.
Inhoud: 100 gram
Bestelbaar | : In Nederland en België |
Soort kaas | : Roomkaas |
Komt uit | : Nederland |
Melk van | : Koeien |
Vetpercentage | : 70+ |
Allergie info | : Melk en lactose |
Vegetarisch | : Nee |
Rauwe melk | : Nee |
Ingrediënten: Room, melk, zuursel, zout, vegetarisch stremsel E410
Wil je alles leren over Monchou kaas? Lees dan hier de blog van onze kaasmeester.
Ontzettend veelzijdig
Monchou is ontzettend veelzijdig, heeft geeft extra smaak aan elk gerecht. Ook maakt het uw sauzen en soepen veel romiger. Het is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland. Toch zijn er ook andere producten die er enorm op lijken, denk hierbij aan Philadelphia roomkaas.
Een paar voorbeelden waar je Monchou goed voor kunt gebruiken:
- het maken van taarten
- sauzen
- soepen
- quiche
- pasta’s
Het recept voor een Monchou taart
Wat heb je nodig?
- 1 pak bastogne koeken
- 150 gram ongezouten roomboter
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- Een stokje vanille
- 200 gram Monchou
- 1 blik kersenvlaaivulling
Zo maak je de taart
Neem de bastogne koeken uit de verpakking en gooi ze in de blender. Maal de koeken fijn tot het een kruimelige massa is. Neem een koekenpan en gooi hier de ongezouten roomboter in. Als de boter gesmolten is mogen de gemalen Bastogne koken erbij. Bak het geheel door tot het ene stevige plakkerig geheel is. Dit wordt de basis voor de taart.
Neem een grote kom en gooi hier de slagroom en de suiker in. Snijd het vanille stokje open en haal met een mesje de inhoud uit het stokje, dit mag ook bij het mengsel. Gooi nu ook de Monchou erbij en mix het geheel met een keukenmachine tot een mooi mengsel.
Neem nu een bakvorm en vet de randen goed in met de overgebleven boter. Dan mag de bodem van Bastogne koeken er in, druk het goed aan zodat er zo weinig mogelijk lucht meer inzit. Hier overheen mag de mix van Monchou suiker en slagroom met vanille. Als laatste laag mag de inhoud van de kersenvulling eroverheen. Laat het geheel goed opstijven in de koelkast voordat u het serveert.
Oneindig creatief
Het leuke aan dit recept is dat u zelf naar eigen wens de taart kunt aankleden, met vers fruit bijvoorbeeld. Maar u kunt ook verschillende lagen in uw taart maken!
1 beoordeling voor Monchou | roomkaas | 100 gram
Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
m.h.meyer –
verrukkelijk