Goudse oude kaas
- 5/5 (2 review)
Smaak komt met de tijd, en Goudse oude kaas is het perfecte voorbeeld. Maar liefst 14 maanden heeft deze kaas gerijpt in het kaashuis. Deze kaas barst van de smaak, is lekker pikant en ziltig.
Van Goudse oude kaas worden wij nu echt gelukkig. Deze heerlijke kaas heeft veel karakter en pit. Omdat de kaas zo lang gerijpt heeft zit er weinig vocht in de kaas. Dit maakt hem lekker kruimelig en zorgt dat er van die heerlijke kaaskristallen inzitten.
Beschrijving
Aan de basis van Goudse oude kaas ligt verse Hollandse melk, en dat maakt deze kaas tot een klassieke Hollandse specialiteit waar al generaties lang van genoten wordt. Een heerlijke kaas voor uit het vuistje.
Goudse oude kaas
Van Goudse oude kaas worden wij nu echt gelukkig. Deze heerlijke kaas heeft veel karakter en pit. Omdat de kaas zo lang gerijpt heeft zit er weinig vocht in de kaas. Dit maakt hem lekker kruimelig en zorgt dat er van die heerlijke kaaskristallen inzitten.
Het Hollands kaashuis heeft de lekkerste Goudse kaas
Bij het Hollands kaashuis vind u de lekkerste Goudse kaas. Romig, mooi van structuur en lekker. En dat voor een hele scherpe prijs. Goedkope Goudse kaas vindt u bij ons, de goedkoopste van het internet zelfs. Ook als u snel Goudse kaas wilt bestellen dan zit u bij ons goed. Voor 10:00 besteld is vandaag verzonden!
Wij zijn helemaal gek van kaas. Daarom nemen we ons werk ook graag mee naar huis en koken we vaak interessante gerechten met onze heerlijke kazen. Sommige lukken wat beter als andere maar over de recepten die goed lukken vertellen we u natuurlijk graag! Dit keer vertellen we u graag over een recept voor beignets met Goudse oude kaas. Daar gaan we!
Deze kaas is lactosevrij
Goudse oude kaas bevat minder als 0.1 gram lactose per 100 gram. Dat maakt hem geschikt voor de meeste mensen met lactose intolerantie. Lees hier alles over lactosevrije kazen.
Wat hebben we nodig voor beignets met Goudse oude kaas:
75gram witte gezeefde bloem.
3 deciliter halfvolle melk
6 eitjes
250 gram Goudse oude kaas
Zout en peper
Rode peper, mag of chilli of cayenne zijn.
Worcestershiresauce
enkele druppels
6 tot 8 eetlepels paneermeel of broodkruimels
Goede frituurolie, het liefst zonnebloemolie
Instructies voor beignets:
Neem een pan met een dikke bodem. Roer de bloem en melk tot een geheel dat glad is.
Blijf roeren en roeren totdat alles kookt. zorg ervoor dat het geheel echt glad is en er geen klompjes meer in zitten.
Als het eenmaal kookt laat het dan nog 3 minuutjes door pruttelen. Haal alles van het vuur en laat het geheel afkoelen tot ongeveer 40 graden.
Neem 6 eieren en klop alleen de eierdooiers erdoor! Bewaar het eiwit van 2 eitjes, die hebben we later nodig.
Tijd voor kaas
Nu mag de oude kaas erdoorheen, rasp hem in zijn geheel door het mengsel. Dan wat peper zout en uw chili of cayenne peper erdoor.
Nu mag de Worcestershire saus erdoorheen, enkele druppels is genoeg. Alles goed doorroeren totdat het een mooi glad geheel is. Pak een bakplaat en maak hem nat met water. Strijk het kaasdeeg eroverheen totdat u een laag heeft van ongeveer 1 cm dik.
Zet de bakplaat een uurtje in de koelkast. Pak de eiwitten van de 2 eitjes die u eerder apart gezet heeft klop die los met 1 eetlepel water.
Steek met een glas rondjes uit het deeg, een gas met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter is genoeg. Haal deze door het eiwit en haal ze door de paneermeel. Bak ze in 10 minuten gaar op 175 graden Celsius.
Geïnspireerd door www.smulweb.nl
Extra informatie
Gewicht | 0,380 kg |
---|---|
Melksoort | Koemelk |
Rijping | Oud |
Smaaksterkte | Pittig |
Vetgehalte | 48+ |
Schimmelkaas | Nee |
Kruidenkaas | Nee |
Allergenen | Koemelk |
Lactosevrij | Ja < 0.1gr per 100gr |
Vegetarisch of vegan | Nee |
Biologisch | Nee |
Verkrijgbaar in deze vorm | Een heel stuk |
Verzending | Ongekoeld, Wereldwijd |
Gewicht | 380 gram, 760 gram, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas) |
Ingrediënten: Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
2 beoordelingen voor Goudse oude kaas
Heeft u vragen??
Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
Maurice –
Super van kwaliteit
Was erg smaakvol, vooral bij een glaasje cabernet sauvignon
Jeroen –
heerlijke kaas en een zeer betrouwbare en snelle levering in Frankrijk. Ook maar gelijk pizzadeeg mee laten komen.