Oude light kaas
Vanaf €5,95 per 380 gramGoudse oude light kaas 30+ is vol van smaak en toch verantwoord, dat komt mede omdat de kaas gemaakt is van halfvolle melk. De kaas bevat dan ook 40% minder vet dan een 48+ kaas.
Beschrijving
Oude light kaas is 14 weken gerijpt.
Oude light kaas
In oude light kaas vindt u het beste van 2 werelden. Een volle smaak met veel karakter, en weinig vet.
Doordat de kaasmakers halfvolle melk gebruiken bij het maken van deze kaas kunnen ze voordat het proces is begonnen al bepalen wat het vetpercentage van de kaas wordt.
Deze kaas rijpt daarna nog een aantal maanden door totdat hij de kwalificering “oud” krijgt.
De heerlijke oude kaas heeft zoute stukjes en een brokkelige structuur, zoals u die van oude kaas gewend bent. Maar de kaas is toch verantwoord om te eten.
Spaghetti met makreel en oude light kaas:
Vandaag hebben we als suggestie een recept van spaghetti met makreel en oude light kaas.
300 gram Italiaanse Pezullo spaghetti (u vindt hem hier in onze webshop)
4 eetlepels extra virigine olijfolie (Die vind u hier in onze webshop)
50 gram oude light kaas
Een hele gerookte makreel
4 verse tomaten
2 citroenen
Verse peterselie
1 teentje knoflook
2 sjalotten
Instructies:
Koop de spaghetti al dente in wat water met een beetje olijfolie, na het koken gooit u de spaghetti in de vergiet en spoelt u het af met koud water zodat het niet door gaart.
Er mag nu een scheutje olijfolie doorheen zodat de spaghetti niet aan elkaar plakt.
Ontvel en fileer nu de makreel, alle graten moeten er uit.
Als de vis schoon is kunt u de makreel in blokjes snijden.
De tomaten mogen in grote stukken worden gesneden, al het sa en zaadjes moeten er uit. 1 van de 2 citroenen kunt u uitknijpen, bewaar wel het sap. De andere citroen snijd u in blokjes.
De peterselie mag van de steeltjes afgehaald worden en in stukjes worden gesneden.
Aan de slag
Neem een grote hapjes pan en gooi wat olijfolie in de pan op middelmatig vuur.
Hier mag de knoflook, de sjalotten en de prei in.
Bak dit 4 minuten totdat het begint te kleuren. let u wel op dat de knoflook niet te donker wordt.
Als dit dreigt te gebeuren draait u het vuur dan eenvoudig wat lager.
De spaghetti mag er nu bijgegooid worden, warm het geheel een paar minuutjes op.
Nu gaat er zout en peper in tot het op smaak is, vervolgens het limoensap, de makreel, peterselie en tomaat.
Het vuur mag nu lekker hoog en schep het geheel een paar keer om. De pasta kan nu verdeeld worden over de borden.
Extra informatie
Gewicht | 0,380 kg |
---|---|
Melksoort | Gepasturiseerd, Koemelk |
Rijping | Oud |
Smaaksterkte | Pittig |
Vetgehalte | 30+ |
Schimmelkaas | Nee |
Kruidenkaas | Nee |
Allergenen | Koemelk |
Lactosevrij | Ja < 0.1gr per 100gr |
Vegetarisch of vegan | Nee |
Biologisch | Nee |
Verkrijgbaar in deze vorm | Een heel stuk |
Verzending | Ongekoeld, Wereldwijd |
Gewicht | 380 gram, 760 gram, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas) |
Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
Heeft u vragen??
Onze kaas experts staan voor u klaar!
Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.