Oude light kaas

Vanaf 6,95

500 gram

Goudse oude light kaas 30+ is vol van smaak en toch verantwoord, dat komt mede omdat de kaas gemaakt is van halfvolle melk. De kaas bevat dan ook 40% minder vet dan een 48+ kaas.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Oud

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Oude light kaas is 14 weken gerijpt.

    Oude light kaas

    In oude light kaas vindt u het beste van 2 werelden. Een volle smaak met veel karakter, en weinig vet.
    Doordat de kaasmakers halfvolle melk gebruiken bij het maken van deze kaas kunnen ze voordat het proces is begonnen al bepalen wat het vetpercentage van de kaas wordt.
    Deze kaas rijpt daarna nog een aantal maanden door totdat hij de kwalificering “oud” krijgt.

    De heerlijke oude kaas heeft zoute stukjes en een brokkelige structuur, zoals u die van oude kaas gewend bent. Maar de kaas is toch verantwoord om te eten.

    Spaghetti met makreel en oude light kaas:

    Vandaag hebben we als suggestie een recept van spaghetti met makreel en oude light kaas.

    300 gram Italiaanse Pezullo spaghetti (u vindt hem hier in onze webshop)
    4 eetlepels extra virigine olijfolie (Die vind u hier in onze webshop)
    50 gram oude light kaas
    Een hele gerookte makreel
    4 verse tomaten
    2 citroenen
    Verse peterselie
    1 teentje knoflook
    2 sjalotten

    Instructies:

    Koop de spaghetti al dente in wat water met een beetje olijfolie, na het koken gooit u de spaghetti in de vergiet en spoelt u het af met koud water zodat het niet door gaart.
    Er mag nu een scheutje olijfolie doorheen zodat de spaghetti niet aan elkaar plakt.
    Ontvel en fileer nu de makreel, alle graten moeten er uit.
    Als de vis schoon is kunt u de makreel in blokjes snijden.

    De tomaten mogen in grote stukken worden gesneden, al het sa en zaadjes moeten er uit. 1 van de 2 citroenen kunt u uitknijpen, bewaar wel het sap. De andere citroen snijd u in blokjes.
    De peterselie mag van de steeltjes afgehaald worden en in stukjes worden gesneden.

    Aan de slag

    Neem een grote hapjes pan en gooi wat olijfolie in de pan op middelmatig vuur.
    Hier mag de knoflook, de sjalotten en de prei in.
    Bak dit 4 minuten totdat het begint te kleuren. let u wel op dat de knoflook niet te donker wordt.

    Als dit dreigt te gebeuren draait u het vuur dan eenvoudig wat lager.
    De spaghetti mag er nu bijgegooid worden, warm het geheel een paar minuutjes op.
    Nu gaat er zout en peper in tot het op smaak is, vervolgens het limoensap, de makreel, peterselie en tomaat.
    Het vuur mag nu lekker hoog en schep het geheel een paar keer om. De pasta kan nu verdeeld worden over de borden.

    Artikelnummer: 11014 Categorieën: , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Oude light kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.