Oude komijnekaas

Vanaf 3,20

200 gram
(1 klantbeoordeling)

Smaak komt met de tijd, en deze komijnekaas is het perfecte voorbeeld. Maar liefst 12 maanden heeft deze komijnekaas gerijpt in het Hollands kaashuis.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.2 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Oud

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Komijn

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1kg, 1.2kg (Hele kaas), 2kg, 3kg, 6kg (Halve kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, komijn, zuursel, dierlijk stremsel natriumnitraat, kleurstof caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Oude komijnekaas kopen

    Deze oude komijnekaas barst van de smaak. Heerlijke oude Goudse kaas met zoutkristallen gemengd met verse komijn. Een ware smaak explosie!

    Oude komijnekaas wordt gemaakt met verse komijn. Komijn is een bijzonder kruid, er wordt vaak een genezende werking aan toegedicht. Wij weten niet wat daarvan allemaal waar is, maar wat we wel weten is dat het heel erg lekker is, en daar vertellen we maar al te graag over.

    Wat is komijn nu eigenlijk en wat doet het?

    Zo ver we terug kunnen kijken wordt komijn al door de mensheid gebruikt. Er worden al vele eeuwen diverse gerechten mee gemaakt. Er zijn bewijzen dat de Grieken en Romeinen al met komijn koken, dat is maar liefst 3000 jaar geleden! Komijn komt van de komijnplant, en deze plant is als eerst gevonden in Azië. Andere namen voor dezelfde plant zijn Djinten en Djintan. De plant geeft niet alleen mooie zaden af maar heeft ook mooie bloemen die wit en roze van kleur kunnen zijn. In deze bloemen ontstaat het komijnzaad.

    We hebben een uitgebreide blog geschreven waar u alles vindt over komijn, u vindt deze blog hier.

    Hoe smaakt komijn?

    De smaak is het beste te omschrijven als anijs met een warme bitterachtige ondertoon. Zoals gezegd wordt het in vele gerechten over de wereld gebruikt en is het bekend om zijn intense smaak.

    We weten allemaal dat komijn in kaas wordt gebruikt, maar het is bijvoorbeeld ook verwerkt in chili con carne. Komijn wordt het beste zo vroeg mogelijk door gerechten vermengd, zo heeft het goed de tijd om de smaak af te geven aan het recept, zo ontstaat de beste komijn aroma.

    Nachos met komijnekaas

    Wist u dat nachos ook heel lekker zijn met komijnekaas? U kunt nachos het best maken met een goede kwaliteit mais nacho.

    Neem een mooi die ovenschaaltje en leg hier een bakpapiertje in. Gooi de nacho chips in het bakje en strooi er een flinke hoeveelheid geraspte komijnekaas overheen. Als u denkt dat er genoeg kaas overheen zit, doe er dan nog een beetje extra overheen. Naar wens wat pepertjes of extra garnering overheen en in een voorverwarmde oven plaatsen.

    Zodra alle kaas gesmolten is kunt het uit de oven halen en samen met wat room en guacamole serveren. Het best te combineren met een goed glas wijn. Eet smakelijk!

    Geïnspireerd door www.smulweb.nl

    Artikelnummer: 11008 Categorieën: , , , ,

    1 beoordeling voor Oude komijnekaas

    1. Rowin

      Prettig van smaak. Goede komijnekaas

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.