Jonge komijnekaas light

Vanaf 7,25

200 gram

Ook komijnekaas is er in een light variant, hij gemaakt van half volle melk en is een stuk minder vet. 40% minder vet als normale komijnekaas om precies te zijn.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.2 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Jong

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Komijn

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, komijn, zuursel, dierlijk stremsel natriumnitraat, kleurstof caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Maar toch levert de jonge komijnekaas light niet aan smaak in, het is een frisse romige kaas die ontzettend lekker is op brood, of in een mooi gerecht.

    Jonge komijnekaas light

    Komijnekaas is een geliefde kaas onder de Nederlanders, maar over onze landsgrenzen wordt deze kaas ook veel gegeten. Het is een echte Hollandse kaas specialiteit. Voor de bereiding van deze light kaas wordt melk met een lager vetpercentage gebruikt. De kaas wordt hiervoor afgeroomd. Tijdens het kaasmaken gaan er een paar handjes verse komijn doorheen. Dit kruidige specerij is wordt over de hele wereld gebruikt, maar doet het vooral goed in kaas.

    Leer alles over komijnekaas in onze blog.

    Het resultaat is een verantwoorde 30+ kaas. Als u wilt weten wat 30+ betekend dan leest u dat hier in onze blog.

    Hollandse kaastaart met jonge komijnekaas light

    Om te laten zien hoe goed je met jonge komijnekaas light kunt koken delen we een recept voor een Hollandse kaas quiche met light kaas.

    1 pakje mix voor quiche of hartige taart, er zijn verschillende huismerken op markt, maar Koopmans heeft ze bijvoorbeeld ook.
    50 gram roomboter
    500 gram broccoli
    250 gram jonge komijnekaas light.
    150 milliliter halfvolle melk
    3 eitjes
    verse bieslook in kleine stukjes gesneden
    Mespuntje nootmuskaat

    Instructies:

    Maak de hartige taart of quiche bodem volgens de instructies op de verpakking.
    U kunt roomboter gebruiken of margarine voor een versie met iets minder calorieën.
    Laat het deeg een kwartier rusten op kamertemperatuur en en laat de oven alvast voorverwarmen op 200 graden Celsius.
    Was de broccoli met koud water en verdeel de broccoli stronk ik kleine roosjes zodat ze straks mooi door de quiche verdeeld zitten.
    Kook de broccoli voor 4 minuten, niet langer want ze gaan straks natuurlijk ook nog de oven in.

    Aan de slag met de kaas

    De jonge komijnekaas light kan in kleine blokjes gesneden worden.
    Neemt u een taartvorm en vet deze in zodat straks de quiche niet blijft plakken.
    Verdeel het deeg over de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem.

    De blokjes kaas mogen nu verdeeld worden over de bodem samen met de broccoli roosjes.
    In principe kunt u allerlei ingrediënten naar keuze toevoegen, zo kunt u oneindig variëren.
    Neem een ruime kom en gooi hier de halfvolle melk, nootmuskaat en eieren in en klop alles tot een glad geheel, deze mix mag dan al volgt in de bakvorm.

    Finishing touch

    Aan het einde kunt u de verse bieslook over de quiche strooien, dit maakt het geheel af.
    De quiche mag nu de oven in en is na ongeveer 40 minuten klaar.
    Haal de quiche er pas uit als de bovenkant mooi goud bruin is.

    Als serveer tip kunt u er een mooie zomerse salade bij maken met Roquefort Papillon.

    Artikelnummer: 11015 Categorieën: , , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Jonge komijnekaas light” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.