Jong belegen light kaas

Vanaf 5,75

500 gram

Light kaas 30+ is vol van smaak en gemaakt van half volle melk. Hierdoor bevat de kaas van nature 40% minder vet dan een volvette 48+ kaas.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Jong belegen

Smaaksterkte

Mild, Zacht

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Jong belegen light kaas is 9 weken gerijpt. Super lekker, en lekker verantwoord.

    Wil je alles weten over light kaas? Lees dan hier onze blog!

    Jong belegen light kaas

    Het vetgehalte van jong belegen light kaas wordt aangeduid met een cijfer en een plusteken, zo heeft deze light kaas een 30+ achter de naam .
    Een kaas bestaat uit vocht en droge stof. Dat betekent dat het percentage vet aangeduid wordt per 100g droge stof en niet per 100g kaas. Kazen tot 20+ zijn mager, kazen van 20+ tot 40+ zijn light.

    We hebben een blog geschreven waarin we precies uitleggen hoe deze cijfers en plusjes werken:
    Wat betekenen die nummers en plusjes op de kaas

    Gezonde visschotel maken met jong belegen light kaas

    Vandaag gaan we een gezonde visschotel maken met light kaas.

    4 pangasius filets (kunnen vervangen worden door elke vis naar keuze)
    100 gram garnalen
    2 wortels
    3 witte uien
    5 verse tomaten
    3 bosuien
    2 teentjes knoflook
    100 gram jong belegen light kaas
    Visbouillion
    Peper en zout voor de smaak

    Instructies:

    Verwarm uw oven voor op 220 graden Celsius.
    De uien kunnen in flinke stukken worden gesneden.
    Maak van de wortel dunne linten, dit kan het best met een dunschiller.

    De teentjes knoflook kunnen ook gepeld en geperst worden, de tomaten en de bos uien kunnen in stukken worden gesneden.
    Zet een pan op het vuur en doe hier olijfolie in, daarin kunnen de ui knoflook en tomaat gefruit worden.
    Eroverheen kan de visbouillon gestrooid worden.

    Alles op smaak brengen

    Doe er nu nog wat extra olijfolie bij en wat peper en zout.
    Dit op 2 minuten hoog vuur bakken.
    Nu mag de vis er op gelegd worden, het maakt niet uit als de vis nog bevroren is.

    Smeer hier de philadelphia overheen en de garnalen kunnen er ook over verdeeld worden.
    U kunt de kaas nu raspen of schaven, een mooie laag over de vis heen.
    Het geheel moet 40 minuten in de oven, minimaal tot de kaas een mooie bruin laagje heeft. Even af laten koelen en eet smakelijk!

    Artikelnummer: 11012 Categorieën: , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Jong belegen light kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.