Jong belegen boerenkaas

Vanaf 7,10

500 gram

De 2 grote verschillen tussen fabriekskaas en boerenkaas is de melk. Fabriekskaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk en is niet met de hand gemaakt. Rauwe melk ligt aan de basis van deze kaas. Een echte ambacht. Nog romiger, nog lekkerder!

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Koemelk, Rauwe melk

Rijping

Jong belegen

Smaaksterkte

Mild, Zacht

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 4 kg, 8kg (Halve kaas), 16kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten: Rauwe KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, caroteen, natriumnitraat, calciumchloride.
  • Omschrijving

    Jong belegen boerenkaas

    Jong belegen kaas is iets romiger als Goudse kaas omdat de melk niet gepasteuriseerd is voordat hij gemaakt wordt. Deze romige kaas is toe te passen in oneindig veel gerechten. Net zoals bijvoorbeeld in deze mosterdsoep met boerenkaas, een uien flans, een aardappel gratin of een stamppot met kaas.

    Onze kaas expert Danique heeft een mooie blog geschreven waarin je alles leert over Boeren kaas! U vindt hem hier.

    Vandaag hebben we ervoor gekozen een gerecht van mosterd soep met boerenkaas aan u te laten zien, die gaat uitstekend samen met de kazen van onze website. Veel plezier met het koken van dit gerecht!

    Ingrediënten voor mosterd soep met jong belegen boerenkaas.

    2 flinke preien
    25 gram roomboter
    Zonnebloem olie
    2 eetlepels boeren mosterd
    Kippeboullion
    cupje slagroom
    150 gram jong belegen boerenkaas, maar in principe is het ook mogelijk met geitenkaas.
    Wat verse bieslook die fijngesneden is
    peper en zout om het geheel op smaak te brengen

    Instructies:

    Pak een pan en zet deze op het vuur, vervolgens de boter erbij.
    De dungesneden prei mag erbij wanneer de boter helemaal gesmolten is.
    Op het moment dat de prei zacht is maar nog niet verkleurd mag de boeren mosterd erbij, laat alles een paar minuutjes doorbakken.
    Los de kippenbouillon op in water en gooi dit erbij.
    Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes door garen, het beste is als het net niet kookt.
    Pureer het geheel vervolgens tot een soep, gooi de slagroom erbij en breng de soep aan de kook.

    Tijd voor boerenkaas

    Roer de jonge boerenkaas er doorheen, dit kan in kleine blokjes of geraspt. Breng het geheel aan de kook zodat de kaas goed door de soep heen smelt.

    Breng op smaak met peper en zout, en vlak voor de soep op tafel gaat mag er nog een flinke lepel mosterd door. Om het af te maken garneert op de soep met wat dungesneden bieslook.

    Geïnspireerd door www.smulweb.nl

    Artikelnummer: 11009 Categorieën: , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Jong belegen boerenkaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.