Groene pesto kaas

Vanaf 5,40

250 gram
(1 klantbeoordeling)

Het beste van Nederland in combinatie met het beste van Italië,  een kruidige kaas vol van smaak. Heerlijke verse kaas met een flinke lepel pesto.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.25 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Jong belegen

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Pesto

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250g, 500g, 1kg, 4.5kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK, zout, pesto kruiden (ui, basilicum, knoflook, zwarte peper), zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof E141.
  • Omschrijving

    Groene pesto kaas is super romig en lekker kruidig!

    Wil je echt alles weten over pesto kaas? Lees dan hier onze blog!

    Groene pesto kaas

    Op de Nederlandse kaas boerderijen wordt al vele eeuwen kaas gemaakt, maar groene pesto kaas is een recente uitvinding. Om variatie in de keuken te brengen werd kaas vroeger al vermengd met allerlei heerlijke Nederlandse producten die voor handen waren. Zoals bijvoorbeeld verse komijn, noten en mosterd.

    Dit zijn allemaal heerlijke kazen die tot vandaag de dag over de hele wereld bekend zijn en een enorme schare fans hebben. Nederlanders staan er ook bekend om dat ze erg reislustig zijn, en toen de eerste Nederlanders die prachtige producten van Italië ontdekten duurde het niet lang voordat ze op het idee kwamen om groene pesto door de verse kaas te mengen.

    Andere bekende Italiaanse combinaties zijn bijvoorbeeld boeren truffelkaas en rode pesto kaas. En die laatste doet zeker niet onder voor zijn groene broertje.

    Zelf pesto maken

    U kunt ook gemakkelijk zelf thuis pesto maken, we leggen u graag uit hoe. Neem 40 gram pijnboompitten en rooster deze zonder olie in een koekenpan tot goudbruin zijn.

    Neem 40 gram basilicum blaadjes en 50 gram Parmezaanse kaas. Gooi alle bovenstaande ingrediënten samen met 2 teentjes knoflook in een keukenmachine of vijzel. Voeg wat vers gemalen peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen.

    Als het mengsel vermalen is voeg dan extra virgine olijfolie toe totdat de juiste consistentie heeft. Heerlijk door bijvoorbeeld verse pasta of op vers gebakken brood. U kunt de pesto eenvoudig in de koelkast bewaren in een afgesloten container.

    Meng hem dan met een paar goede lepels pesto en strooi verse Parmezaanse kaas over de pasta Dan heeft u binnen een handomdraai een heerlijke pesto op tafel staan van verse ingrediënten.

    Eventueel kunt u nog wat dingen toevoegen die gisteren over zijn gebleven bij het avond eten of in de weg staan in de koelkast. Dat is hoe de Italianen al jaren pasta eten, eenvoudig maar lekker!

    Bron: Brenda kookt

    Artikelnummer: 11025 Categorieën: , , ,

    1 beoordeling voor Groene pesto kaas

    1. Tommy Pronk

      Voor het eerst dat ik deze kaas heb geprobeerd, aanrader! Tevens is de levering ook snel.

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.