Goudse jong belegen kaas

Vanaf 5,70

500 gram
(1 klantbeoordeling)

Deze heerlijke 48+ kaas heeft net iets meer smaak als Jonge Goudse kaas. Aan de basis van jong belegen Goudse kaas ligt verse Hollandse melk.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Jong belegen

Smaaksterkte

Zacht

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Goudse jong belegen kaas

    Na het productieproces rijpt Goudse jong belegen kaas ongeveer 8 weken, 2 weken langer dan jonge kaas. Dit geeft de kaas iets meer pit en karakter. Een heerlijke kaas voor de lunch.

    Onze jong belegen kaas kaas komt van echte Hollandse bodem en natuurlijk Hollandse koeien! Hierdoor bevat Goudse kaas vitamine A, B en D. Ook bevat het eiwit en calcium. Dit maakt Goudse kaas niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Wist u dat we wel 20 verschillende soorten Goudse kaas op onze website hebben, u vindt ze hier.

    Hier is een mooi recept voor gegratineerde aardappelschotel:

    Ingrediënten voor een aardappelschotel met Goudse jong belegen kaas.

    500 gram vastkokende aardappels
    Zout
    Olie
    Zwarte peper (het liefst versgemalen)
    1 witte ui
    1 Knoflook teen
    100 gram verse champions
    20 gram roomboter
    50 gram ontbijtspek in blokjes
    2 scharrel eieren
    2 deciliter yoghurt
    50 gram Goudse jong belegen kaas

    Bereidingswijze

    Was de aardappelen en schil ze. Pak een ruime pan en vul hem met water, flinke snuf zout erbij en kook de aardappelen gaar.
    Dit zou ongeveer 20 minuten moeten duren. Gier het water af en laat de aardappelen afkoelen. Als ze koud zijn snijd de aardappels dan in plakken van gelijke grootte.
    Pak een ovenschaal en verdeel de aardappel plakjes over de bodem van de schaal. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden Celsius. Pak het uitje, pel hem en snijd hem in fijne snippers.
    Het knoflook teentje ook graag pellen en in flinterdunne plakjes snijden. De verse champignons ook in plakjes snijden.
    Pak een koekenpan en verhit de olie, dan kunnen de spekblokjes erbij.
    Na enkele minuten ook de knoflook, champignons en ui erbij en bak het geheel gaar, het zou ongeveer 4 tot 5 minuten moeten duren.Naar smaak peper en zout toevoegen en het mengsel over de aardappels in de ovenschaal gieten. Pak de eieren en klop deze in een ruime schaal, dan de yoghurt erbij en vervolgens de kaas erdoorheen raspen.Schenk het vloeibare mengsel over de aardappelen en de spek, champignons mix.
    Dan kan de gehele ovenschotel de oven in. 30 minuten zou voldoende moeten zijn maar wacht in ieder geval tot de bovenkant een mooi bruin laagje heeft.
    Bron: www.mijnreceptenboek.nl
    Artikelnummer: 11002 Categorieën: ,

    1 beoordeling voor Goudse jong belegen kaas

    1. Xxx

      9

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.