Goudse brokkelkaas

  • 5/5 (1 review)
Uit voorraad leverbaar
Vanaf 4,35 per 250 gram

Dit is de baas van alle Goudse kazen. Hij is de oudste en heeft het meeste karakter. Smaak komt met de tijd, en deze kaas is het perfecte voorbeeld.

(1 klantbeoordeling)
Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Maar liefst 36 maanden heeft deze Goudse brokkelkaas gerijpt in het Hollands kaashuis. Deze kaas barst van de smaak, is lekker pikant, ziltig en heeft van die super lekkere zoutkristallen. Een heerlijke kaas voor uit het vuistje voor de echte fijnproever.

Goudse brokkelkaas

Goudse brokkelkaas is een van de oudste Nederlandse kazen, hij rijpt maar liefst 3 jaar! De kaas is harder waardoor hij brokkelt bij het snijden. Goudse brokkelkaas heeft van die super lekkere zout kristallen, deze ontstaan door het lange rijpingsproces.
Wist u dat brokkelkaas heel goed samen gaat met Moussaka. We hebben een mooi recept voor u zodat u direct aan de slag kan!

Moussaka met Goudse brokkelkaas

150 gram Goudse brokkelkaas
3 aubergines
nootmuskaat
1 witte ui
2 teentjes knoflook
15 millimeter extra virgine olijfolie
500 gram rundergehakt
1 glas of blik tomaten puree
1 eetlepel paprikapoeder
Een snuf verse kaneel
2 gepelde tomaten met sap
peterselie
Een goede witte wijn (verkrijgbaar in onze webshop)
40 gram roomboter
40 gram witte bloem
4 deciliter halfvollemelk
2 eitjes

Instructies:

Haal de boven en onderkant van de aubergine af en snijd ze in mooie gelijke plakjes van ongeveer 1 centimeter. Strooi hier wat zout overheen en leg ze vervolgens in een uitlek bak zodat het vocht eruit kan lopen.

Gooi de helft van de olijfolie in een pan en gooi hier de geperste knoflook en ui bij.
Dan het rundergehakt er in bak het geheel tot de gehakt gaar is.
Vervolgens mag de tomatenpuree, de 2 gepelde tomaten met sap erbij, het paprika poeder en de kaneel.
Roer het geheel goed door en maak de tomaten fijn.

Tijd voor wijn

Dan mag de wijn erbij en laat het geheel rustig door pruttelen op het vuur.
Een halfuurtje is genoeg, dan mag de peterselie er gesnipperd doorheen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Smelt vervolgens de boter, gooi de witte bloem erdoor en terwijl u roert gooit u rustig aan de melk erbij.
Haal de pan van het vuur af, klop de eieren erdoor, de kaas en het nootmuskaat.
Blijf roeren tot het een mooi geheel is.
Dep de aubergine droog en leg ze op wat bakpapier en smeer ze in met olijfolie. Grill ze goudbruin en draai de plakjes om.
Dan nog wat olie en herhaal de procedure voor de andere kant.

Tijd voor de oven

Verwarm de oven op 175 graden en pak een ingevette ovenschaal. Leg in verschillende lagen het gehakt mengsel, en aubergine plakken in de schaal.
Dan als laatst de saus eroverheen en zet de schaal in de oven. Bak de moussaka 50 minuten totdat er een mooi goudbruin laagje op zit.

Geïnspireerd door www.smulweb.nl

 

Extra informatie

Gewicht0.25 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Brokkel

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk, Geraspt, Plakjes, Zonder korst

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1kg, 2kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten: Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.

1 beoordeling voor Goudse brokkelkaas

  1. Annemieke (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijke smaak, echt brokkel oud, zo lekker dat we ons moeten beheersen om niet na een week al een kg kaas op te hebben hahaha

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *