Goudse belegen kaas

Vanaf 5,70

500 gram

Dit is een Goudse belegen kaas met karakter. Lekker pikant, maar toch romig. Aan de basis van Goudse belegen 48+ kaas ligt verse Hollandse melk. Na het productieproces rijpt deze kaas ongeveer 3 maanden.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Belegen

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

48+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Geraspt, Plakjes, Stuk, Zonder korst

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten:  Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Dit geeft de Goudse belegen kaas pit en karakter. Een heerlijke kaas voor bij de borrel, of lekker als tussendoortje. Een echte Hollandse specialiteit

    Wist u dat door Goudse belegen 48+ kaas te rijpen steeds meer smaak vrijkomt. Na het productieproces is de kaas nog slap en smaakloos. Maar geduld wordt beloond, na 3 maanden mag deze kaas zichzelf belegen noemen en barst hij van de smaak!

    Een oer Hollands product zijn natuurlijk kroketten, en wist u dat u die ook met Goudse belegen en oude boeren kaas kunt vullen?

    Zelfgemaakte kaasbitterballen Goudse belegen kaas en oude boeren kaas.

    Een goede kaas bitterbal zal ongeveer 20 gram wegen. Omdat wij deze vulling zo lekker vinden is deze variant op de bitterbal gevuld met verse Goudse belegen kaas en Old Amsterdam.

    Eventueel kunt u variëren met de kaasvulling, het is natuurlijk maar net wat u lekker vindt! Het is even werk maar er is niet zo lekker als een zelfgemaakte kaas bitterbal op een zondag middag als u lekker voor de buis naar uw favoriete programma zit te kijken.

    We gaan beginnen, naast de kazen die u uitgekozen heeft heeft u ook de volgende ingrediënten nodig. Omdat er zoveel verschillende vullingen mogelijk zijn kunt u natuurlijk oneindig variëren , zo kunt u vegetarische kroketten maken, kruidenkaas kroketten, of komijn kroketten. U vind alle verschillende kazen uiteraard in ons assortiment. Ook buitenlandse kaas is mogelijk!

    Ingrediënten

    600 gram witte bloem
    50 gram roomboter
    200 gram kaas naar keuze
    3 eitjes
    200 ml water of groente bouillon
    paneermeel
    Kookroom

    Instructies:

    Neem de gekozen kaas en rasp hem in een kom. Pak nu een pan en bak de boter tot hij bruin is. Gooi vervolgens 60 gram bloem en de kaas in de pan. Geef het geheel wat. tijd, maar na ongeveer 3 minuten op een laag vuur moet hij klaar zijn.

    Voeg vervolgens de 200 ml water of bouillon toe, uiteraard zal bouillon wat meer smaak geven maar pas op dat de bouillon niet te zout is. Nu dus lekker blijven roeren totdat het een mooie ragout is. Voeg een flinke slok kookroom toe aan de ragout. Als het geheel goed op smaak is gaan we verder naar de volgende stap.

    Schep het geheel in een bak, een platte bak zal het makkelijkst zijn om je kroketten te rollen. Maar laat het geheel nu even afkoelen op een koele plek. Als het op kamertemperatuur is gaan we verder. Dit kan een tijdje duren!

    Om het makkelijk te maken moet u zich goed voorbereiden. Zet kommetjes met paneermeel en het eiwit van de 3 eieren om een groot bord met bloem heen. Neem een balletje ragout en rol hem door de paneermeel, dip hem in het eiwit en rol hem weer door de paneermeel.

    Uw bitterbal is nu klaar, even frituren tot hij mooi goud bruin is en eet smakelijk!

    Artikelnummer: 11003 Categorieën: , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Goudse belegen kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.