Belegen light kaas

Vanaf 5,75

500 gram

Light kaas 30+ is vol van smaak en gemaakt van half volle melk. Hierdoor bevat de kaas van nature 40% minder vet dan een volvette 48+ kaas. Deze kaas is 9 weken gerijpt. Super lekker, en lekker verantwoord.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Belegen

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

30+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

500 gram, 1kg, 3kg, 6kg (Halve kaas), 12kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Ingrediënten: KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.
  • Omschrijving

    Belegen light kaas is een kaas met erg weinig vet.

    Belegen light kaas

    Light, niet light, volvet, het kan allemaal nogal verwarrend zijn. Wij leggen het graag aan u uit.
    Hoeveel vet er in een kaas zit wordt aangeduid met een cijfer en een plus. Kaas bestaat voor een groot gedeelte uit vocht.
    Stel dat we alle vocht er uit halen en we verdelen wat we over hebben in 2 bakjes.
    Dan hebben we een bakje met vocht en een bakje met wat over is, droge stof. Die droge stof bestaat voor een gedeelte uit vet.

    Hoeveel vet dat is vertellen we met het nummer en de plus. Dus 20+ betekend dat 20 procent van de kaas (zonder het vocht) vet is. Kazen tot 20+ noemen we mager, kazen van 20+ tot 40+ noemen we light.

    Lasagne light met belegen light kaas.

    Bij een light kaas adviseren wij uiteraard een light recept, vandaag lasagne.

    2 lepels extra virgine olijfolie.
    1 rode ui
    2 winterpenen
    2 stengels bleekselderij
    1 courgette
    2 tenen knoflook
    250 gram gehakt (varken of rund)
    800 gram gehakte tomaten
    1 deciliter runderbouillon
    1 portie tomatenpuree
    Verse oregano
    400 gram lasagne vellen
    25 gram maizena
    375 ml halfvolle melk
    75 gram belegen light kaas (kan ook vervangen worden door grana padano parmezaanse kaas)

    Instructies:

    Gooi de olijfolie in een pan en doe hier de wortel, bleekselderij en courgette bij.
    Vervolgens mag het gehakt en de knoflook erbij, bak alles tot het bruin is.
    Nu mogen de gehakte tomaten, runderbouillon, de tomaten puree en verse oregano erbij.
    Alles goed doorroeren en omscheppen tot het begint te koken.
    Het vuur mag nu iets lager, de deksel kan er schuin op en laat het 20 minuten sudderen.

    U kunt het elke 5 minuten doorroeren. Nu mag de oven voorverwarmd worden op 180 graden Celsius.

    Laagje voor laagje

    Pak een ovenschaal en schep een laagje vleessaus in de schotel. Dan een laagje lasagne bladen.
    Doe dit een aantal keer tot uw saus en pasta bladen op zijn.

    We gaan nu de saus maken, pak een sauspan en doe een derde van de melk hierin.
    Dan de maizena erbij.
    Zet de pan op een laag vuurtje en roer de rest van de melk erdoor.
    De jong belegen boeren kaas mag er nu ook doorheen, blijf roeren tot het een mooie gladde saus is. De saus mag over de lasagne en de schaal mag 40 minuten in oven.

    Artikelnummer: 11013 Categorieën: , ,

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Belegen light kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.