Boerenpondje 500 gram

XXX

 7,50

Wissen

Een boerenpondje is een mini kaasje direct van de boerderij. Het geweldige aan dit kaasje is dat u hem thuis zelf kunt laten rijpen naar een oude kaas.

Een boerenpondje van 500 gram is superleuk om cadeau te geven aan een kaasliefhebber.

Mogelijke verzending: Wereldwijd
Gekoelde verzending: Niet nodig
Type kaas:: Half harde kaas
Herkomst: Nederland
Melksoort: Koe
Vetgehalte: 48+
Allergenen: Melk, Lactose
Vegetarisch: Nee
Rauwe melk: Ja
Leuk voor: Zelf rijpen
Eetbare korst: Nee

Ingrediënten naturel kaas: Rauwe melk, zout, zuursel, stremsel, caroteen, natriumnitraat, calciumchloride.

Boerenpondje van 500 gram in wel 10 smaken!

We hebben deze boeren kaasjes is veel verschillende smaken en kleuren. Dat maakt het extra leuk om ze bij elkaar te combineren! Ze zijn verkrijgbaar in de smaken brandnetel, fenegriek, groene pesto, knoflook&ui, komijn, mosterd, naturel, peper, sambal en tomaat.

Boerenkaas is gemaakt van melk die direct van kaasboerderij komt. De melk wordt binnen 24 uur na het melken verwerkt tot boerenkaas. Als u benieuwd bent welkom kaasboerderijen nog te bezoeken zijn kunt u hier kijken.

Het boerenpondje verkopen wij ook in diverse geschenkverpakkingen, u vindt ze hier.

Ham en boerenkaas taart

U kunt ook fantastisch mooie gerechten maken met deze kaas. We geven u graag wat inspiratie!

Wat heeft u nodig:

6 blaadjes bladerdeeg
2 venkel knollen
2 eetlepels extra virgine olijfolie
Vers gemalen peper en zout
2 lepels groene pesto
100 gram achterham
150 gram boerenkaas (maakt niet uit welke smaak)
4 eitjes
2 deciliter kookroom

Instructies:

Zet u de oven alvast aan op 200 graden Celsius, dan kan de taart straks meteen de oven in. Het bladerdeeg kan dan ook even ontdooien.
Neemt u een taartvorm en leg hier een bak papiertje in, wel even invetten zodat de taart straks niet vast blijft zitten.
Als het bladerdeeg ontdooid is kan u deze in de bakvorm leggen, zorg dat alles bedekt is.
U kunt de blaadjes mooi aan elkaar vast maken door even met uw vingers de randjes samen te drukken.
Als er nog overtollig deeg over de randen hangt kunt u dit eenvoudig met een mes wegsnijden.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van de vorm en het deeg. Vervolgens gaan we de vorm even voorbakken in de oven.
Zet de vorm met het deeg in het midden van de oven, na 12 minuten mag hij er weer uit.

De 2e fase

De oven mag nu een tandje lager op 190 graden Celsius.
Nu gaan we met de ingrediënten aan de slag, de venkel kan in reepjes gesneden worden.
Het groen van de venkel kunt u bewaren als garnering. Neem een wok of een roerbak pan en gooi hier een flinke scheut extra virgine olijfolie in.
Daar mag nu de venkel in, na 10 minuten mag de vers gemalen peper en zout, groene pesto en de helft van de boerenkaas erbij.

Wacht tot het deeg is afgekoeld

Als het deeg nu afgekoeld is mag de bodem bedekt worden met de achterham.
Vervolgens kan het mengsel van venkel en kaas op de ham geschept worden, verdeelt u het geheel goed over de bodem.
Breek de eieren in een schaal en klop ze samen met de kookroom los, schenk dit nu over de taart.
De kaas die overgebleven is kan nu over de taart geraspt worden, de taart kan nu nog 25 minuten terug de oven in. Eet smakelijk!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boerenpondje 500 gram” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *