Groene pesto kaas

XXX
(1 klantbeoordeling)

500g voor  8,95

Wissen

Het beste van Nederland in combinatie met het beste van Italië, groene pesto kaas. Heerlijke verse kaas met een flinke lepel pesto. Super romig en lekker kruidig!

Herkomst : Nederland
Melksoort : Koe
Vetgehalte : 48+
Allergenen : Melk, Lactose, noten
Vegetarisch : Nee
Rauwe melk : Nee
Lekker voor : Groene macaroni&cheese
Eetbare korst : Nee

Ingrediënten: Gepasteuriseerde koemelk, zout, pesto kruiden (ui, basilicum, knoflook, zwarte peper), zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof E141.

Boeren groene pesto kaas

Op de Nederlandse kaas boerderijen wordt al vele eeuwen boerenkaas gemaakt. Om variatie in de keuken te brengen werd de kaas vermengd met allerlei heerlijke Nederlandse producten die toen voor handen waren. Zoals bijvoorbeeld verse komijn, noten en mosterd. Dit zijn allemaal heerlijke kazen die tot vandaag de dag over de hele wereld bekend zijn en een enorme schare fans hebben. Nederlanders staan er ook bekend om dat ze er reislustig zijn, en toen de eerste Nederlanders die prachtige producten van Italië ontdekten duurde het niet lang voordat ze op het idee kwamen om deze door de verse kaas te mengen. Zo hebben we bijvoorbeeld boeren truffelkaas maar ook pesto is een heerlijke combinatie. De kaas is altijd populair gebleven. Naast groene pesto is er ook rode pesto kaas. En die doet zeker niet onder voor zijn groene broertje.

Zelf pesto maken

U kunt ook gemakkelijk zelf thuis pesto maken, we leggen u graag uit hoe. Neem 40 gram pijnboompitten en rooster deze zonder olie in een koekenpan tot goudbruin zijn. Neem 40 gram basilicum blaadjes en 50 gram Parmezaanse kaas. Gooi alle bovenstaande ingrediënten samen met 2 teentjes knoflook in een keukenmachine of vijzel. Voeg wat vers gemalen peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen. Als het mengsel vermalen is voeg dan extra virgine olijfolie toe totdat de juiste consistentie heeft. Heerlijk door bijvoorbeeld verse pasta of op vers gebakken brood. U kunt de pesto eenvoudig in de koelkast bewaren in een afgesloten container. Als u bijvoorbeeld een heerlijke Pezzullo pasta uitkiest op onze website en deze al dente kookt. Meng hem dan met een paar goede lepels pesto en strooi verse Parmezaanse kaas over de pasta Dan heeft u binnen een handomdraai een heerlijke pesto op tafel staan van verse ingrediënten. Eventueel kunt u nog wat dingen toevoegen die gisteren over zijn gebleven bij het avond eten of in de weg staan in de koelkast. Dat is hoe de Italianen al jaren pasta eten, eenvoudig maar lekker!

Bron: Brenda kookt

1 beoordeling voor Groene pesto kaas

  1. Tommy Pronk

    Voor het eerst dat ik deze kaas heb geprobeerd, aanrader! Tevens is de levering ook snel.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *