Friese belegen nagelkaas

Vanaf 3,65

250 gram
(1 klantbeoordeling)

Friese nagelkaas is een specialiteit uit het Noorden van Nederland. Bij het maken van de kaas wordt er verse komijn en kruidnagel toegevoegd, een perfecte combinatie.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Product prijs
Optie(s) totaal:
Totale bestelling:
Gewicht0.25 kg
Melksoort

Koemelk, Rauwe melk

Rijping

Belegen

Smaaksterkte

Mild, Pittig

Vetgehalte

40+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Kruidnagel

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250g, 500g, 1kg, 2kg, 4 kg (Halve kaas), 8kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Rauwe KOEMELK, zout, zuursel, komijn, kruidnagel, dierlijk stremsel, conserveermiddel E251.
  • Omschrijving

    De Friese belegen nagelkaas heeft zijn naam te danken aan de provincie waar de kaas al generaties lang gemaakt wordt, alsmede de kruidnagel die in de kaas verwerkt wordt.

    Wat is Friese belegen nagelkaas?

    Friese belegen nagelkaas is een oer Hollandse kaas die is gemaakt van koeienmelk. De kaas is een 40+ kaas, wat betekend dat de kaas voor 24% uit vet bestaat. Het is een echte boerenkaas omdat voor de bereiding van nagel kaas uitsluitend rauwe melk gebruikt wordt.

    Rauwe melk niet gekookt voordat er kaas van gemaakt wordt. In het proces van pasteuriseren gaat er een hoop smaak en karakter verloren. Doordat deze kaas 15 maanden natuur gerijpt is barst hij van de smaak! Het is een ambachtelijke bereidingswijze en een traditioneel rijpingsproces. Dit zorgt voor een karakteristieke smaak die alleen door onze Friese boeren vervaardigd kan worden.

    Friese nagelkaas wordt gemaakt met passie en trots, en dat proef je!

    Kruidnagel en komijn

    Deze kaassoort dankt zijn speciale smaak aan de toevoeging van kruidnagel en komijn. De kaas is ontstaan in de tijd van de VOC, toen Nederlandse schepen de hele wereld over voeren en terug kwamen met voor Nederland unieke ingrediënten. Kruidnagel was er hier een van.
    Door dit toe te voegen aan de al heerlijke komijnekaas ontstond deze heerlijke nagelkaas. De conserverende werking van kruidnagel zorgt er voor dat de kaas ook nog eens ontzettend lang houdbaar is.

    Bitterballen van nagel kaas

    In een steelpan kunt u wat boter smelten hier bloem doorheen roeren. Nu kunt u beetje bij beetje hier 3 deciliter water doorheen roeren. Verkruimel hier een bouillon tablet boven en blijf doorroeren.
    Dan de geraspte nagelkaas erdoor roeren en op middelhoog vuur laten smelten. Laat de saus hierna in de koelkast afkoelen en opstijven.

    Klop wat eieren los in een diep bord en rol het kaasmengsel in balletjes tot het op is. Direct daarna de balletjes door de paneermeel rollen.

    Stap 3 is om de bitterballen door het geklopte eimengsel te halen en vervolgens nog een keer door de paneermeel te rollen.
    Om verder op te stijven moeten de bitterballen nu weer een uurtje de koelkast in.
    Hierna kunt u ze frituren op 180 graden Celsius.

    Bron www.kookjij.nl

    Artikelnummer: 11033 Categorieën: , , , ,

    1 beoordeling voor Friese belegen nagelkaas

    1. Jeffry Koedood

      Heb het gebruikt voor de carpaccio. Wel gedurfd maar echt super lekker.

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.