De Fryske belegen kaas

Uit voorraad leverbaar
Vanaf 5,75 per 250 gram

Deze kaas is echt Fries. Daar zijn de mensen nuchter, trots en eerlijk. Uitsluitend Friese boeren leveren de melk voor deze kaas.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

De kaasmakersvan de Fryske maken een prachtige belegen 50+ kaas, vol van smaak. Zij vinden dat je niet te lang over smaak moet praten, maar vooral zelf moet proeven!

Wat is De Fryske belegen kaas

Belegere Fryske kaas is ontstaan door een ondernemer die een mooie Friese kaas in de markt wilde zetten met oog voor het welzijn van de koeien. Maar niet alleen de koeien zijn belangrijk in het succesverhaal van deze kaasmakers. Weide vogels moeten steeds vaker plaats maken voor de leefruimte van koeien en dat is geen goede zaak.

De kaasmakers van Belegere Fryske houden hier rekening mee en de melkvee boeren die de zuivel voor deze heerlijke kaas leveren hebben hun land variërend van 10% tot 20% ingericht als voedsel en broedplek voor weidevogels. Dit zijn vogels zoals grutto’s, kieviten en aanverwante soortgenoten. Hun koeien lopen minimaal 180 dagen per jaar buiten.

Als je geniet van belegere Fryske dan genieten we gezamenlijk van Friesland. Dat is iets om grutsk op te zijn, wat Fries is voor “trots op te zijn”.

Catharinus Wierda, de bedenker van Fryske

Catharinus Wierda is een ondernemer is de zuivel branche en wilde zijn visie op de zuivelsector en zin samenwerking met het Friese landschap omzetten in een nieuw zuivelmerk. Een merk dat wél rekening houdt met de omgang met landschap en het behoud van cultuur.

“Er zijn steeds meer consumenten die willen weten waar hun eten vandaan komt en zij zijn ook bereid om wat meer te betalen voor deze producten. Belegere Fryske is gewoon een kloppend verhaal.” Aldus Catharinus Wierda

” Ik ben 3 jaar terug in Friesland begonnen als duurzame ondernemer van De Fryske kaas. De volle melk van 5 Friese boeren wordt gebruikt om een heerlijke 50+ kaas te maken, vrij van kleurstoffen en geschikt voor vegetariërs. De smaak is inmiddels beloond met een Super Gold bij de World Cheese Awards. De boeren werken op ‘natuur inclusieve’ wijze, met veel zorg voor weidevogels en kruidenrijk grasland. Zo draagt De Fryske bij aan meer biodiversiteit in Fryslân.

De volle en romige smaak van de Belegere Fryske komt doordat de kaas van volle melk is gemaakt (50+) en bovendien 5-6 maanden natuurlijke rijping (langer dan een ‘normale’ belegen kaas). Je herkent de Belegere aan z’n mooie Fries-blauwe jas. “

De melk komt van vijf Friese boeren uit Friesland. Om precies te zijn uit Koudum, Oudega, Gaastmeer en Heeg. Dit zijn de boeren die de verse melk leveren voor deze heerlijke kaas. Weidevogels zijn voor deze boeren onlosmakelijk verbonden aan het leven landschap van Friesland.

De koeien van deze boeren lopen minimaal de helft van het jaar buiten en eten voornamelijk gras. Het totale dieet bestaat uit een combinatie van gras en hooi dat wordt aangevuld met snijmais en krachtvoer. Veel gras alleen is niet goed voor koeien, deze mix leidt ook tot een betere vetzuursamenstelling en zachtere vetten in de melk. De beste verantwoorde kaas vindt u bij het Hollands kaashuis.

Belegere Fryske online kopen

Deze kaas is een specialiteit, en zodoende niet overal te vinden. Wij besparen u de moeite en bezorgen de kaas gekoeld bij u thuis. Zo kunt u zich vooral bezighouden met het genieten van deze verrukkelijke kaas.

Extra informatie

Gewicht0.25 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Belegen

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

50+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Biologisch

Ja

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250g, 500g, 1kg, 10.7kg (Hele kaas)

Biologische gepasteuriseerde KOEMELK, zuursel (melk), zout, microbieel stremsel.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De Fryske belegen kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen?

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.