Boerenpondje

Vanaf 6,95

500 gram
(2 klantbeoordelingen)

Een boerenpondje is een mini kaasje direct van de boerderij. Het geweldige aan dit kaasje is dat u hem thuis zelf kunt laten rijpen! Bij afname van 10 of meer stuks krijgt u 10% korting, neem hiervoor contact met ons op!

Wissen

Cadeaukaartje toevoegen?

Cadeaukaartje toevoegen?

Vul een leuke tekst in en wij zullen deze op een vrolijk kaartje printen en bij de bestelling doen. Wil je het pakket of geschenk gelijk bij de ontvanger laten afleveren? Pas dan tijdens het afrekenen het verzend- en factuuradres aan. Stel het afleveradres in op het adres van de ontvanger en zet de factuur op je eigen adres en e-mail, zo krijgt de ontvanger nooit de factuur te zien!

Vul hierboven je persoonlijke boodschap in en wij zullen dit op het kaartje printen en bij de bestelling doen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Dipjes voor bij de kaas

Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.5 kg
Smaak

Fenegriek, Groene pesto, Knoflook en ui, Komijn, Mosterd, Naturel, Peper, Sambal, Tomaat

  • Omschrijving

    Een boerenpondje van 500 gram is superleuk om cadeau te geven aan een kaasliefhebber.

    Mogelijke verzending: Wereldwijd
    Type kaas:: Half harde kaas
    Herkomst: Nederland
    Melksoort: Koe
    Vetgehalte: 48+
    Allergenen: Melk, Lactose
    Vegetarisch: Nee
    Rauwe melk: Ja
    Leuk voor: Zelf rijpen
    Eetbare korst: Nee

    Ingrediënten naturel kaas: Rauwe melk, zout, zuursel, stremsel, caroteen, natriumnitraat, calciumchloride.

    Boerenpondje van 500 gram in wel 10 smaken!

    We hebben deze boeren kaasjes is veel verschillende smaken en kleuren. Dat maakt het extra leuk om ze bij elkaar te combineren! Ze zijn verkrijgbaar in de smaken brandnetel, fenegriek, groene pesto, knoflook&ui, komijn, mosterd, naturel, peper, sambal en tomaat.

    Bewaar een boerenpondje altijd koel en droog. De buitenkant van een boerenpondje is gemaakt van wax. Dit kun je qua structuur vergelijken met kaarsvet. Je kunt ze gerust koel en droog bewaren. Maar stapel boerenpondjes niet op elkaar. Dan gaan de kaasjes aan elkaar plakken. Ga er dus voorzichtig mee om.

    Boerenkaas is gemaakt van melk die direct van kaasboerderij komt. De melk wordt binnen 24 uur na het melken verwerkt tot boerenkaas. Als u benieuwd bent welkom kaasboerderijen nog te bezoeken zijn kunt u hier kijken.

    Het boerenpondje verkopen wij ook in diverse geschenkverpakkingen, u vindt ze hier.

    Ham en boerenkaas taart

    U kunt ook fantastisch mooie gerechten maken met deze kaas. We geven u graag wat inspiratie!

    Wat heeft u nodig:

    6 blaadjes bladerdeeg
    2 venkel knollen
    2 eetlepels extra virgine olijfolie
    Vers gemalen peper en zout
    2 lepels groene pesto
    100 gram achterham
    150 gram boerenkaas (maakt niet uit welke smaak)
    4 eitjes
    2 deciliter kookroom

    Instructies:

    Zet u de oven alvast aan op 200 graden Celsius, dan kan de taart straks meteen de oven in. Het bladerdeeg kan dan ook even ontdooien.
    Neemt u een taartvorm en leg hier een bak papiertje in, wel even invetten zodat de taart straks niet vast blijft zitten.
    Als het bladerdeeg ontdooid is kan u deze in de bakvorm leggen, zorg dat alles bedekt is.

    U kunt de blaadjes mooi aan elkaar vast maken door even met uw vingers de randjes samen te drukken.
    Als er nog overtollig deeg over de randen hangt kunt u dit eenvoudig met een mes wegsnijden.
    Prik met een vork gaatjes in de bodem van de vorm en het deeg. Vervolgens gaan we de vorm even voorbakken in de oven.
    Zet de vorm met het deeg in het midden van de oven, na 12 minuten mag hij er weer uit.

    De 2e fase

    De oven mag nu een tandje lager op 190 graden Celsius.
    Nu gaan we met de ingrediënten aan de slag, de venkel kan in reepjes gesneden worden.

    Het groen van de venkel kunt u bewaren als garnering. Neem een wok of een roerbak pan en gooi hier een flinke scheut extra virgine olijfolie in.
    Daar mag nu de venkel in, na 10 minuten mag de vers gemalen peper en zout, groene pesto en de helft van de boerenkaas erbij.

    Wacht tot het deeg is afgekoeld

    Als het deeg nu afgekoeld is mag de bodem bedekt worden met de achterham.
    Vervolgens kan het mengsel van venkel en kaas op de ham geschept worden, verdeelt u het geheel goed over de bodem.
    Breek de eieren in een schaal en klop ze samen met de kookroom los, schenk dit nu over de taart.
    De kaas die overgebleven is kan nu over de taart geraspt worden, de taart kan nu nog 25 minuten terug de oven in. Eet smakelijk!

    Artikelnummer: 26016 Categorieën: , , ,

    2 beoordelingen voor Boerenpondje

    1. Ad Hooijboer

      Altijd goed

    2. bp.1949@orange.fr (geverifieerde eigenaar)

      de boerenpondjes hoeven beslist niet meer te rijpen , deze kaasjes zijn al in een vergevorded stadium gerijpt en zijn beslist geen halfharde kaasjes

    Een beoordeling toevoegen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.