Boeren sambal kaas

XXX

500g voor  6,40

Wissen

De boeren sambal kaas is voor echte bikkels! De rode sambal maakt hem heerlijk pittig. Een kaas voor iemand met pit!

Herkomst : Nederland
Melksoort : Koe
Vetgehalte : 48+
Allergenen : Melk, Lactose
Vegetarisch : Nee
Rauwe melk : Ja
Lekker voor : Een vlam tosti
Eetbare korst : Nee

Ingrediënten: Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, sambal, calciumchloride, dierlijk stremsel, natriumnitraat E251, kleursel (annatto E160B).

Boeren sambal kaas

Boeren sambal kaas is een mooie mix tussen Hollandse nuchterheid en de pittige smaak van Azië. Nederlanders maken als sinds eeuwen interessante kruidenkazen, vanaf de gouden eeuw kwamen Nederlanders ook in contact met exotische producten van over de hele wereld. Deze werden dan ook gemengd met onze heerlijke Nederlandse kazen en zo is onder andere sambal kaas ontstaan. Nederlanders zijn tot vandaag de dag gek op alle mooie Nederlandse kazen, toch is het over de grens nog moeilijk om verse Nederlandse kaas te vinden. Maar nu niet meer! Wij bezorgen verse kaas wereldwijd! Het ideale gerecht om met deze kaas te maken is toch wel een vlam tosti. Een geliefde snack bij de Nederlanders. Er zijn verschillende merken kant en klare bevroren vlamtostis te verkrijgen maar die vallen in het niets bij een verse tosti gemaakt met onze kaas. Bij voorkeur op twee mooie sneetjes brood, even in het tosti ijzer of onder de grill, en genieten.

Waar komt sambal voor Boeren sambal kaas vandaan?

Sambal is een prachtig product dat zijn oorsprong vindt in zuid oost Azië. Het wordt gemaakt van vers gemalen hete pepers. Sambal bestaat dan ook in een oneindig aantal varianten. In Nederland is het vooral de sambal Oelek en sambal Badjak die veel in de keukens te vinden is. Zoals er vele varianten in smaak zijn is er ook heel veel variatie in pittigheid. Sambal pedang is bijvoorbeeld erg mild, een goede sambal om mee te beginnen als u niet echt gewend bent met pittig eten. Sambal Pedis en sambal Gledek zijn een van de pittigste varianten, dat is echt voor de ervaren pittige genieter. Andere ingrediënten die vaak teruggevonden worden in sambal zijn olie, ui, azijn en soms zelfs garnalen. Indien er garnalen door de sambal zitten krijgt de naam de toevoeging Trassi. Sambal wordt ook vaak gebakken, dat verdient weer de toevoeging Goreng. In Arabië komt ook sambal voor, deze heet Harissa. In Arabië wordt naast de gebruikelijke ingrediënten ook chillipepers, komijnen kruid, knoflook of koriander toegevoegd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Boeren sambal kaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *