Bastiaansen kaas

Vanaf 5,85

250 gram
(1 klantbeoordeling)

Brabants biologische blauw kaas van de familie Bastiaansen is een aangenaam romige, en biologische Hollandse kaas met een pikante blauwader.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.25 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Belegen

Smaaksterkte

Pittig

Vetgehalte

60+

Schimmelkaas

Ja

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch

Biologisch

Ja

Verkrijgbaar in deze vorm

Stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

250 gram, 500 gram, 1kg, 4.5kg (Hele kaas)

Ingrediënten

Biologische gepasteuriseerde KOEMELK, room, zout, microbieel stremsel, zuursel, Penicillium Roquefort.
 • Omschrijving

  Bastiaansen blauw kaas is vrij uniek want er wordt niet zo heel veel blauwader kaas geproduceerd in Nederland. En al zeker niet met biologische melk! Een echte unieke kaas uit Brabant. Ook de Bastiaansen Blauw geitenkaas hebben wij in het assortiment.

  Bastiaansen Brabants biologische blauw kaas

  Deze Brabants biologische blauw kaas wordt met veel passie geproduceerd door het Brabantse familiebedrijf Bastiaansen. Hier zijn ze gespecialiseerd in het produceren van biologische en blauwader kazen van regionale ingrediënten. Erg bijzonder en erg knap! Dit is zeker een kaasmaker om in de toekomst in de gaten te houden.

  Jan Bastiaansen

  De maker van deze kaas heet Jan Bastiaansen. Passie zit in zijn bloed en mede hierdoor ontwikkelde hij deze fantastische kaas. Een combinatie tussen Goudse kaas en een Franse blauwschimmelkaas. Het resultaat was Bastiaanse Brabants biologische blauwschimmel kaas. Dit is de absolute trots van deze kaasmakers.

  De kaas is gemaakt van melk van weidekoeien en gewassen met een geplastificeerde korst. Bovendien heeft deze kaasmaker heeft een enorm assortiment van kazen biologische kazen. De schimmel die in deze kaas gebruikt wordt is een natuurlijke schimmel.

  Over de kaasmaker

  In de jaren 70 begon meneer Bastiaansen kaas te maken als hobby. Uiteindelijk is het bedrijf uitgegroeid tot de trendsetter op het gebied van biologische kaas. Hij is een leider in deze markt en het biologische kaas segment. Alles ademt passie voor eerlijke en lekkere kaas.

  Kaas is bij deze kaasmaker een groot goed, veel meer dan een wiel Goudse kaas. Daardoor draait het om de koeien, schapen en geiten die lekker buiten rondlopen in de vrije natuur. Verder is het belangrijk dat ze voedsel krijgen wat van de eigen boerderij komt. Voedsel van onbespoten en groene weilanden. Hier is immers naast het melkvee ook een enorme diversiteit aan planten en dieren te vinden is.

  De kaas is zo lekker omdat het allemaal draait om passie en toewijding voor biologische melk. Omdat ze hiermee hun heerlijke kazen produceren. Dit is kaas zoals de natuur het bedoelt heeft. De productie verloopt nog altijd zoals dit vele generaties terug gebeurde. Geen massale fabrieken, maar kaas die gemaakt is met de hand door kaasmaker met passie.

  De kaas van de Bastiaansen kaasmakers is biologisch, vegetarisch en uiteraard verantwoord. Het bevat alleen de beste ingrediënten. Verder is het zonder kleurstoffen, smaakversterkers, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen. Deze kaas rust daarna zolang dat nodig is, de tijd bepaald immers de smaak. Dus als u biologische kaas wilt hebben, koopt u Bastiaanse biologische kaas bij het Hollands kaashuis.

  1 beoordeling voor Bastiaansen kaas

  1. Lenas

   Heerlijke kaas

  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

  Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.