Belegen boerenkaas

XXX

Van  3,05

Wissen

Boerenkaas wordt gemaakt met 100% rauwe boeren melk. Vervolgens blijft hij 4 maanden in het kaashuis liggen om te rijpen. Echte Hollandse trots!

Belegen boerenkaas kopen

De 2 grote verschillen tussen belegen boerenkaas en fabriekskaas zijn de melk, die niet gepasteuriseerd is, en de kaas is met de hand gemaakt. Rauwe melk ligt aan de basis van deze kaas. Een echte ambacht. Nog romiger, nog lekkerder!

Mogelijke verzending : Wereldwijd
Type kaas: : Half harde kaas
Herkomst : Nederland
Melksoort : Koe
Vetgehalte : 48+
Allergenen : Melk, Lactose
Vegetarisch : Nee
Rauwe melk : Ja
Lekker voor : Sandwich
Eetbare korst : Nee

Ingrediënten: Rauwe melk, zout, zuursel, stremsel, caroteen, natriumnitraat, calciumchloride.

Boerenkaas is een typische Nederlandse specialiteit. Het is ook een specialiteit die door de bekendheid van Goudse kaas minder aandacht krijgt dan hij verdient. Het grote verschil tussen Goudse kaas en Boerenkaas is dat laatstgenoemde met rauwe melk gemaakt wordt. Hoe zit dat precies?

Rauwe melk

De meeste kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat betekend dat de melk wordt verhit tot 72 graden voordat er kaas van gemaakt wordt. Bij boerenkaas wordt de melk niet verhit voor het kaasmaken.

Onze kaas expert Danique heeft een mooie blog geschreven waarin je alles leert over Boeren kaas! U vindt hem hier.

De basis van kaas is natuurlijk de melk, maar de smaak komt van goede bacteriën (stremsel). Als de melk gekookt is verdwijnt het grootste gedeelte van de bacteriën en hierdoor krijgt de kaas minder smaak. Boerenkaas heeft dus meer smaak als Goudse kaas. e smaak van boerenkaas is ook veel intenser, dieper en romiger.

Tegenwoordig zijn er in Nederland nog zo 300 boerderijen die boerenkaas maken. Vaak gebeurt dit op de boerderij zelf zodat de keten kort is.

Saffraan risotto met belegen boerenkaas

Vandaag hebben we een mooi recept voor u met belegen boerenkaas, we gaan saffraan risotto met belegen boerenkaas maken.

1 envelop of theelepel met saffraan, let wel op dat het echte saffraan is.
Een eetlepel kurkuma
1 deciliter warm water
1 witte ui
2 tenen knoflook
1 hele prei
150 gram belegen boerenkaas
2 eetlepels olijfolie (wij hebben heerlijke extra virgine olijfolie in ons assortiment)
400 gram risotto
1 deciliter goede witte wijn
8 deciliter maggi groenten bouillon
25 gram roomboter
peper en zout
Tot slot een paar walnoten.

Instructies:

Leg de saffraandraadjes 20 minuutjes in warm water.
Snijd de ui fijn en haal de schil van de knoflook. Probeer de prei in zo dun mogelijke ringen te snijden.
De kaas kunt u in blokjes ter grootte van een dobbelsteen snijden. Pak een pan en doe hier de extra virgine olijfolie in.

Als de olie warm is de fijn gesneden ui en knoflook erbij.
Als het aangefruit is kunt u de risotto erbij gooien en bak het geheel goed door voor 2 minuten.
Nu mag de wijn erbij, kok het geheel tot de wijn verdampt is.
Het safraan mag er nu in met de bouillon, maar doe dit beetje bij beetje.

Blijf roeren en voeg nieuw vocht toe als het vorige verdwenen is. Na 25 minuten moet de rijst gaar zijn. Nu mag boter, prei en de belegen boerenkaas erbij.
Het geheel brengt u op smaak met peper en zout. Als uw borden klaar zijn kunt u de walnoten ter garnering eroverheen gooien. Als tip raden we u aan er een mooie salade bij te serveren.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Belegen boerenkaas” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *