Amsterdammer kaas

  • 5/5 (1 review)
Uit voorraad leverbaar
Vanaf 2,50 per 200 gram

Dit is een jong belegen 50+ kaas. Het is ook onze lieveling! Deze vol vette romige kaas heeft een heerlijke smaak. Een echte Amsterdammer!

(1 klantbeoordeling)
Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Bij Amsterdammer kaas draait alles om smaak, een boterzachte romige kaas.

Amsterdammer kaas

Amsterdammer kaas is voor de genieters, de bourgondiërs, de echte kaasliefhebbers.
Deze kaas heeft een hoog vetpercentage, en dat is precies wat hem hem die volle romige smaak geeft.
Het vetgehalte van Amsterdammer kaas wordt aangeduid met een cijfer en een plusteken, 50+ is een volvette kaas met mega veel smaak. Een echte Amsterdamse kaas.

Een hele kaas is 4 kilo. Een hele kaas wordt ook wel een wiel genoemd, door zijn ronde vorm.
Deze kaas is minder zwaar als andere kazen, een heel wiel is maar 4 kilo. Daarom is deze kaas ook heel leuk om cadeau te geven. Een heel wiel van 4 kilo koopt u al voor €49,95!

Pasta met Amsterdammer jong belegen

Deze kaas is ook heel goed te gebruiken in een romige zalm pasta. Vandaag maken we een heerlijke pasta met zalm en Amsterdammer.
Wat heeft u nodig.

375 gram pezullo caserecce pasta (te verkrijgen in onze webshop)
150 gram verse zalm
1 eetlepel olijfolie
3 tenen knoflook
250ml slagroom
15 gram bieslook
1 theelepel mosterdpoeder
1 citroen
100 gram Amsterdammer kaas
zongedroogde tomaatjes

Instructies

Snijd de verse zalm in kleine stukjes. Neem een koekenpan en gooi de extra virgine olijfolie erin.
Zet de pan op middelmatig vuur en snijd de verse knoflook teentjes in kleine plakjes.
De knoflook mag in de pan en zodra die aangefruit is kan de slagroom, bieslook, mosterd peper en verse peper en zout erbij.

Breng het geheel aan de kook, het vuur mag nu wat lager en laat de saus inkoken. De zalm mag er nu bij en knijp een halve citroen uit boven de pan, zorg ervoor dat er geen pitjes in uw saus komen!
Goed roeren en warm het geheel langzaam op.
Kook de pasta in water met zout tot deze al dente is. Laat de pasta goed lekken zodat al het vocht weg is en gooi hem terug in de pan.

Neem nu de pan met saus en gooi deze door de pasta heen en meng het geheel. Maak de borden op met de pasta en top de pasta af met de zon gedroogde tomaten, vers geraspte Amsterdammer kaas en bieslook. Eet smakelijk!

Extra informatie

Gewicht0.200 kg
Melksoort

Gepasturiseerd, Koemelk

Rijping

Jong belegen

Herkomst

Nederland

Smaaksterkte

Mild, Zacht

Vetgehalte

50+

Schimmelkaas

Nee

Kruidenkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Biologisch

Nee

Verkrijgbaar in deze vorm

Een heel stuk

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1kg, 2kg, 4kg (Hele kaas)

KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, conserveringsmiddel E251, kleurstof Caroteen E160A.

1 beoordeling voor Amsterdammer kaas

  1. BAM

    Deze Amsterdammer kaas is Super lekker gelijk een heel “wiel” gekocht. Geen spijt van. Volgende keer weer!!!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *