50 gram Funghi porcini secchi | Eekhoorntjesbrood

Uit voorraad leverbaar
6,95 per 500 gram

Gedroogde porcini paddenstoelen zijn donker hazelnootkleurig met een onmiskenbare smaak die uw recepten een uniek en speciaal karakter zullen geven. Deze paddenstoel wordt vaak gebruikt voor in pasta gerechten en dan voornamelijk risotto.

Inhoud: 50 gram (bakje)

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Vandaag besteld = morgen in huis

Beschrijving

Funghi porcini secchi

Gedroogde Porcini Paddenstoelen worden gemaakt van een paddenstoel soort met de naam Boletus Edulis. In Nederland noemen we dit ook wel eekhoorntjesbrood. Een onmisbaar product voor traditionele Italiaanse recepten zoals tagliatelle of fettuccine maar ook uitstekend bij risotto of gestoofd vlees en wild.

De productie van Porcini paddenstoelen is heel eenvoudig. Het begint bij het plukken, daarna worden de champignons schoongemaakt en onzuiverheden verwijderd en in de oven gedroogd. Door gespecialiseerde controles in de fabriek van “Di Biase funghi” bent u ervan verzekerd dat alle paddenstoelen in deze zak “eetbaar” zijn.

Gedroogde porcini paddenstoelen moeten voor bereiding enkele minuten in het water geweekt worden zodat de paddenstoel terugkeert naar zijn oorspronkelijke maat en gewicht.

Risotto met Porcini Secchi paddenstoelen

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Bereiding: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Porties: 4
Let op: de gedroogde paddenstoelen moeten voor gebruik worden afgespoeld onder stromend water.

INGREDIËNTEN:

400 gram Funghi porcini secchi
300 gram risotto rijst
Groentebouillon 1liter.
1 Witte ui
1 teentje knoflook
Boter 30 gram
Extra virgine olijfolie 2 el
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Geraspte Parmigiano Reggiano 50gr.
Gehakte peterselie 2 eetlepels

Aan de slag:

Maak eerst de groentebouillon en zet deze apart. Verhit de olie zachtjes in een pan met antiaanbaklaag en fruit een teentje geperste knoflook kort aan, zet het vuur hoger en voeg het eekhoorntjesbrood toe, bruin ze op hoog vuur ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te verkleuren, voeg zout en peper en haal van het vuur.
Maak intussen de ui schoon en snipper fijn. Smelt de boter in een pan, voeg de ui toe en laat deze 10-15 minuten zachtjes koken, voeg eventueel een pollepel bouillon toe. Als de ui is gesmolten, voeg je de rijst toe en rooster je deze een paar minuten.
Zodra de rijst bijna transparant is, voeg je een pollepel bouillon per keer toe en roer je vaak; zorg ervoor dat het vuur niet te hoog is.

Als de rijst zeer beetgaar is, een paar minuten voordat hij klaar is, voeg dan de paddesntoelen toe en kook af, voeg indien nodig zout en peper toe.
Als de risotto gaar is, roer je hem op het vuur en voeg je de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe en meng je goed om een ​​perfecte risotto te krijgen. Garneer tot slot met vers gehakte peterselie.

Extra informatie

Gewicht0.50 kg

100% porcini paddenstoelen. Dit product bevat van nature zout, er is geen zout toegevoegd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “50 gram Funghi porcini secchi | Eekhoorntjesbrood” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heeft u vragen?

Onze kaas experts staan voor u klaar!

Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.