Tête de Moine

    Uit voorraad leverbaar
    Vanaf 16,25 per 410 gram

    Dit is een heerlijke Zwitserse abdijkaas. De letterlijke vertaling betekent hoofd van een monnik. Dat komt omdat de cilindrische vorm lijkt op het hoofd van een monnik. Zij schoren vroeger altijd de bovenkant van hun hoofd kaal.

    Wissen

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Dipjes voor bij de kaas

    Bij een borrel of kaasplankje hoort een heerlijk dipje die goed met kaas combineert. Wij hebben echte biologische fruit dipjes in leuke potjes. Die zijn niet alleen heel lekker maar zien er ook nog eens heel leuk uit!

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Tete de moine 3Tête de Moine kopen

    Tête de Moine is AOP gecertificeerd zodat u zeker weet dat het om een authentieke Zwitserse kloosterkaas gaat. Hij wordt geproduceerd in Het Jura gebergte in de Zwitserse Alpen.

    Wilt u een echte Boska kaaskruller die speciaal voor deze kaas gemaakt is? Dan vindt u die hier.

    Deze kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk, dat houdt in dat de melk niet verhit is voordat er kaas van gemaakt wordt. De kaas weegt in zijn geheel maar 820 gram en hij heeft altijd de vorm van een cilinder.

    Hoe smaakt Tête de Moine?

    De kaas rijpt 3 tot 4 maanden. Hij ruikt scherp en intens maar laat u zich hierdoor niet verwarren. De kaas smaakt ontzettend lekker en zodra je hem opensnijdt ruikt hij ontzettend notig en fruitig, een heerlijke combinatie. Het is een mooie balans van zoet en zout.

    Wil je echte alles leren over Tête de Moine kaas? Lees dan hier de blog van onze kaasmeester.

    Deze kaas moet je schaven

    Deze kaas wordt horizontaal in roosjes geschaafd. Hierdoor ontstaat een lichtgele kaasexplosie met een bruin korstje. Dit doet met met behulp van een handig stukje gereedschap dat een “Girolle” of “Girouette” wordt genoemd. Deze namen betekenen letterlijk “Om te schaven”.

    Hoe gaat dat in zijn werk?

    Plaats de kaas op de ijzeren pin die op het midden van het plankje zit. Daarna pak je de hendel die aan de Girolle vastzit en je plaatst het mesje aan de bovenzijde van de kaas. Je draait de hendel vervolgens voorzichtig in rondjes over de bovenkant van de kaas zodat er mooie geschaafde kaasroosjes ontstaan.

    Extra informatie

    Gewicht0.410 kg
    Land van herkomst

    België

    Melksoort

    Koemelk, Rauwe melk

    Structuur

    Harde kaas

    Smaaksterkte

    Mild

    Vetgehalte

    50+

    Schimmelkaas

    Nee

    Allergenen

    Koemelk

    Lactosevrij

    Ja < 0.1gr per 100gr

    Vegetarisch of vegan

    Nee

    Verzending

    Ongekoeld, Wereldwijd

    Gewicht

    410 gram (halve kaas), 820 gram (hele kaas)

    Rauwe KOEMELK, zout, stremsel, MELKZUURbacteriën.

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Tête de Moine” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *