Tête de Moine

Vanaf 16,25

410 gram

Dit is een heerlijke Zwitserse abdijkaas. De letterlijke vertaling betekent hoofd van een monnik. Dat komt omdat de cilindrische vorm lijkt op het hoofd van een monnik. Zij schoren vroeger altijd de bovenkant van hun hoofd kaal.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.410 kg
Land van herkomst

België

Melksoort

Koemelk, Rauwe melk

Structuur

Harde kaas

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

50+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk

Lactosevrij

Ja < 0.1gr per 100gr

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Ongekoeld, Wereldwijd

Gewicht

410 gram (halve kaas), 820 gram (hele kaas)

Ingrediënten

Rauwe KOEMELK, zout, stremsel, MELKZUURbacteriën.
  • Omschrijving

    Tete de moine 3Tête de Moine kopen

    Tête de Moine is AOP gecertificeerd zodat u zeker weet dat het om een authentieke Zwitserse kloosterkaas gaat. Hij wordt geproduceerd in Het Jura gebergte in de Zwitserse Alpen.

    Wilt u een echte Boska kaaskruller die speciaal voor deze kaas gemaakt is? Dan vindt u die hier.

    Deze kaas wordt gemaakt van rauwe koemelk, dat houdt in dat de melk niet verhit is voordat er kaas van gemaakt wordt. De kaas weegt in zijn geheel maar 820 gram en hij heeft altijd de vorm van een cilinder.

    Hoe smaakt Tête de Moine?

    De kaas rijpt 3 tot 4 maanden. Hij ruikt scherp en intens maar laat u zich hierdoor niet verwarren. De kaas smaakt ontzettend lekker en zodra je hem opensnijdt ruikt hij ontzettend notig en fruitig, een heerlijke combinatie. Het is een mooie balans van zoet en zout.

    Wil je echte alles leren over Tête de Moine kaas? Lees dan hier de blog van onze kaasmeester.

    Deze kaas moet je schaven

    Deze kaas wordt horizontaal in roosjes geschaafd. Hierdoor ontstaat een lichtgele kaasexplosie met een bruin korstje. Dit doet met met behulp van een handig stukje gereedschap dat een “Girolle” of “Girouette” wordt genoemd. Deze namen betekenen letterlijk “Om te schaven”.

    Hoe gaat dat in zijn werk?

    Plaats de kaas op de ijzeren pin die op het midden van het plankje zit. Daarna pak je de hendel die aan de Girolle vastzit en je plaatst het mesje aan de bovenzijde van de kaas. Je draait de hendel vervolgens voorzichtig in rondjes over de bovenkant van de kaas zodat er mooie geschaafde kaasroosjes ontstaan.

    Artikelnummer: 12045 Categorie:

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Tête de Moine” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.