Reblochon

Vanaf 5,45

480 gram

Dit is een zachte Franse kaas die bekend staat om zijn boterzachte structuur. De kaas barst van de smaak en is heeft een aroma van bloemen. Vroeger werd deze kaas in Italië geproduceerd, maar vandaag de dag zijn het vooral de Fransen die enorm bekend zijn geworden met deze kaas.

Wissen

Kaaspapier

Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

Productprijs
Aanvullende opties totaal:
Bestelling totaal:
Gewicht0.480 kg
Land van herkomst

Frankrijk

Melksoort

Koemelk, Rauwe melk

Structuur

Zachte kaas

Smaaksterkte

Mild

Vetgehalte

45+

Schimmelkaas

Nee

Allergenen

Koemelk, Lactose

Lactosevrij

Nee

Vegetarisch of vegan

Nee

Verzending

Gekoeld, Nederland & België

Gewicht

225 gram (halve kaas), 450 gram (hele kaas)

Ingrediënten

Rauwe KOEMELK, zout, stremsel, MELKFERMENTEN.
  • Omschrijving

    Reblochon

    Sinds 1960 zijn het exclusief de Fransen die reblochon mogen produceren. De grootste groep producenten bevinden zich in het Franse deel van de Alpen, nabij Haute-Savoie.

    Gewicht hele kaas: 480 gram

    Wil je alles leren over Reblochon kaas, lees dan hier de blog van onze kaasmeester.

    Deze kaas is van Le Chatillon. Dit is een producent die onze heerlijke Reblochon de Savoie maakt. De smaak van deze kaas is fruitig met een aroma van noten. De kaas wordt altijd gemaakt van rauwe melk, wat betekend dat de melk niet verhit wordt voor de productie. De bekendste koeienrassen waarvan de melk gebruikt wordt zijn de Abondance, tarine en montbéliarde. Het is een zachte kaas, dankzij een dikke korst behoud de kaas zijn vorm goed.

    Reblochon kaas kopen doet u het aller voordeligst bij het Hollands kaashuis.

    Hoe serveer je reblochon?

    De kaas wordt vaak op zichzelf gegeten, maar is ook prima te combineren met verse druiven of ander vers fruit. Qua wijn kunt u hem het beste combineren met een droge witte wijn, of een fruitige rode wijn.

    De historie

    Het verhaal achter deze kaas is enorm interessant. Het komt van het Franse woord “Reblocher”, wat zoveel betekend als “nog een keer in de uiers knijpen”. Dit had te maken met de manier waarop Fransen vroeger hun belasting betaalden. Dit betaalden ze namelijk met melk. De belasting inspecteur kwam langs, de koeien werden gemolken en de opbrengst ging met hun mee. Hierna keerde de boer terug naar de stal en melkte de koeien nog een keer om nog wat melk te verkrijgen voor het maken van hun kaas. Deze melk was veel zwaarder en vetter als bij de eerste keer, ideaal voor het maken van verse kaas.

    Artikelnummer: 12044 Categorieën: , , , Tag:

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Reblochon” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Heeft u vragen? Onze kaas experts staan voor u klaar!

    Elke werkdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 15.00 uur. U kunt ons natuurlijk wel altijd een e-mail sturen.