Raclette kaas

    Vanaf 2,60 per 200 gram

    Raclette is de trots van Zwitserland en Frankrijk. Het is de naam van zowel het nationale gerecht, van een Zwitserse manier van gourmetten én van deze kaas! Hij is zo kenmerkend door zijn korst met een typische Zwitserse kaas geur.

    Heeft u een raclette machine? Dan past het kwart of halve stuk daar precies in!

    Wissen

    Kaaspapier

    Wilt u een kaaspapiertje bij uw kaas ontvangen zodat u de kaas netjes kunt bewaren?

    Productprijs
    Aanvullende opties totaal:
    Bestelling totaal:
    Vandaag besteld = morgen in huis

    Beschrijving

    Raclette kaas is romig en vol van smaak en heeft een opmerkelijk pikante hint. Hij past bij een groot aantal producten en is daarom goed te combineren bij de avondmaaltijd. We raden uiteraard aan om deze kaas te smelten. En laten we eerlijk zijn, alles wordt lekkerder met gesmolten kaas!

    Raclette kaas

    Raclette komt van “racler”, het Franse woord voor “schrapen”. Toen de herders vroeger de hele zomer lang in de Zwitserse bergen bleven bij het vee, hadden ze niet veel meer te eten dan zelfgebakken brood, vlees en kaas. Omdat ze ook wel eens zin hadden in iets warms, roosterden ze de kaas boven een vuur. Ze schraapten de gesmolten kaas af en aten die op met het verse brood. Tegenwoordig genieten de Zwitsers, en trouwens ook mensen elders ter wereld, nog steeds van deze heerlijke smeltkaas.

    Raclette: een gezellige manier van eten

    Waar wij met de feestdagen al snel het gourmetstel op tafel zetten, kiezen de Zwitsers voor raclette. Met een raclette-setje of -apparaat (Boska verkoopt deze in verschillende prijsklassen, zoals de Partyclette To Go Oslo, de Raclette Mini 220V en de Raclette Quattro Beton), deze lekkere kaas, enkele toebehoren en een drankje beleeft u een gezellige (winter)avond met vrienden of familie. U kunt de raclette kaas ook laten smelten in een pannetje van uw gourmetstel.

    Tijdens zo’n avond mogen aardappeltjes, vlees(waren), uitjes en augurken niet ontbreken. De gesmolten kaas is ook lekker over uw hamburger, simpelweg tussen een tosti of als gratin voor een gerecht uit de oven. Hoewel raclette gesmolten op zijn best is, kan hij ook koud worden gegeten. Serveer bijvoorbeeld een blokje bij de borrel of eet de kaas als broodbeleg.

    In onze blog over raclette leest u nog veel meer info en tips over deze gezellige manier van eten én over de bijzondere kaas.

    Bij Hollands Kaas bestelt u raclette kaas eenvoudig online. U kunt ook bij ons terecht voor een compleet pakket met alle ingrediënten voor een kaasfondue, een ander lekker Zwitsers kaasgerecht.

    Extra informatie

    Gewicht0.2 kg
    Land van herkomst

    Frankrijk, Zwitserland

    Melksoort

    Gepasturiseerd, Koemelk

    Structuur

    Zachte kaas

    Smaaksterkte

    Mild

    Vetgehalte

    45+

    Schimmelkaas

    Nee

    Allergenen

    Koemelk, Lactose

    Lactosevrij

    Nee

    Vegetarisch of vegan

    Nee

    Verzending

    Ongekoeld, Wereldwijd

    Gewicht

    200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram, 500 gram, 1.5 kg (kwart kaas), 3kg (halve kaas), 6kg (hele kaas)

    Ingrediënten: Gepasteuriseerde MELK , zout, stremsel, fermenten, Zuurteregelaar:calciumchloride (E509), conserveermiddel: natamycine(E235), niet eetbare korst

    Beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen.

    Wees de eerste om “Raclette kaas” te beoordelen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *